Před půl rokem mi jakejsi pán nacouval do auta. Nebyl sem tam. Když sem k autu přišel, byl sem zteklej, že mi někdo dává zase letáky za stěrače, že by mi je mohl třeba zničit

Nechal sem papír papírem a šel sem si koupit svačinu. Pak mi to nedalo a že se podívám, kdo co zase za nesmysl nabízí. Byl tam vzkaz na nějakým špinavým papíře. Viděl jsem, jak vám Fiat Ducato spz ... modré barvy nacouvalo do auta a odjelo. Moje tel. č. je ... Z hrůzou sem šel k přední části auta. Sice hovadina, prasklej držák značky a trošku škráblej nárazník. Ale byl sem vytočenej, jak někdo může wodjet jako by se nic nestalo. Wod toho sou pojišťovny, když platíme tak vysoký pojistky .. V tu chvíli vykoukl jakejsi týpek z wokna, že slyšel ránu, tak vykoukl a viděl modrý Ducato jak rychle wodjíždí ...
Tak sem volal nehodovku ... klasika ... sem v čekání, moc nehod ... to ale v Plzni bohužel je. Pak sem tam volal podruhý, ať mi zjistí majitele a jeho adresu. To mi zjistil a já mu řek, že se to pokusím dát dohromady sám, ať tam zatím nikoho neposílají, že se kdyžtak ozvu. Pán bydlel v tý samý ulici kde se to stalo. Tak sem tam zašel ... jakejsi rozpadlej barák a dveře byly ještě schovaný za trapnejma mřížema. Pán tam měl jakejsi kancl. Děs. Tak sem mu řekl, že sem tam ohledně nehody - toho nacouvání. Mlel nesmysly, že se nic nestalo a že mu tam ani nejde zařadit zpátečka. Tak když člověk ví, jak udělat bubu, tak polevil. Za deset minut už se mnou jel na Kooperativu a tam to bylo za dvacet minut vyřízený.
Svědci udělají hodně a sem rád, že se někdo takovej našel. Většina lidí jen čumí, aby si měly o čem povídat a .. a .. a prostě jenom blbě čumí !
Dotyčnýmu sem napsal aspoň děkovnou smsku s pozváním na kafe, ale to už bez odezvy.
Tony :
Doufám, že sepsali i výslech s tím kuchařem, to je rozhodující, ten toho řidiče viděl, když se šel podívat co udělal. Je fakt, že takovejch řidičů je čím dál tím víc .. profesionálové .. !! Hrůza.
Jinak ty pokuty .. za 300 a kilo. Děs. To byla nehodovka ?? Pán by wodemě dostal aspoň trojku a ty bys vyfásl těch 300. Není rozhodující kde stojíš a jak stojíš. Nehodu způsobil on. Ty si se dopustil jen jakýhosi přestupku, byť trapnýho stání. A jestli si nikde nevyčníval a stál si ok, tak jestli se ta nehoda sepsala, joko že by měla, tak budou fotky.
Pár řidičů už mi taky nadávalo .. je to hrůza. Policajt nemůže skoro nic. Když začnem nadávat taky, tak je to samá stížnost a těch papírů potom !!
Tak doufám, že tu nehodu sepsali. Co?
S těma pojišťovnama. Je to fakt, on nemá moc dobrou pojišťovnu, moc platit nechtějí. Ostatně skoro jako každá pojišťovna. Ale běda jak nezaplatíš povinný! Mám za to, že můžeš ty peníze chtít od svojí pojišťovny a ta si to pak převodem vezme od viníkovo pojišťovny. A nevím, proč by sis to nemohl opravit. Bez levýho zrcátka nesmíš jezdit .. Domluv se se svojí pojišťovnou. Likvidátor si to vyfotí, spočte škodu a určitě si to můžeš opravit. Ale dřív to musí vidět likvidátor pojišťovny.
Max-Max :
Už sem se zmínil .. bejt vostřejší .. to je težký. Max s úsměvem na rtu můžeš dát tu max. pokutu. A pokud to de do správního, napsat tu nehodu tak, aby to pán pocítil od správního orgánu.
O proklepnutí Ávie .. firma, adresa. Jo, zjistit se to dá a můžu, ikdyž s lustracema sou teď trošku problémy, jakýkoli vytahování dat z evidencí se musí zdůvodňovat a zapisovat a jezdí na to spešl kontroly. Jeden polda měl velkej problém, když zapomněl rodný číslo svýho kluka a lustroval ho. Použil evidenci v rozporu s interníma aktama ..
MADmaniac :
VOKURKY? Tak to sem ještě neslyšel, sice to pobaví, ale někoho zároveň naštve .. Co děláš ty, abych tě taky mohl titulovat ?
Night.chimera :
Bohužel, bohužel, bohužel
Není to ale v policajtech, ale v zákonech a teda těch volech, co to dávají dohromady. Nikdy nevymyslí nic pořádnýho. A ve finále to vypadá a dopadá tak, že platí jen ti, kteří nechtějí mít problémy, protože mají strach, že by se mohlo něco stát. Takovýmu dědovi a babi se škodovkou dá člověk pětikilo pokutu a oni budou jíst tejden suchej chleba. Někdo nad pětikilem mávne s úsměvem rukou a nebo, to je to nejhorší, ti co na to mají, tak nezaplatí, protože ví, že se jim hovno stane ...
Kdybych mohl nějaký zákony sestavit já, tak to by sme zažili změny. Policajt by nemusel kontrolovat kdejakou kravinu v povinný výbavě, protože by si nikdo nedovolil něco nemít. A pak by se policie měla čas věnovat jiným věcem. ... hlavně nikdo nedodávejte pití kafe na benzinách ...
To se mi jednou stalo

Ve tři hodiny (možná půl čtvrtý) ráno sme byli s kolegou u známý na Shellce, aby náš motor dobře Shell, samo že na kafi, přece jenom kolem tý třetí je to taková krozivka .. taky sme tankovali, aby sme už nemuseli ráno. A přijel autobus, "typyčtí pražáci" (nic proti pražákům) se vraceli z dovolený. Nahrnuli se tam jak velká voda (ten bordel na záchodech kterej tam nechali .. !) a nakupovali. Vedle nás u stolku byl jekejsi 150 kilovej týpek (a nějací další lidi z busu) a pořád tak blbě koukal. Tušil sem, že bude mít každou chvíli kecy

No samo, pás se zachvíli osmělil a povídá:
"Můžu se na něco zeptat?"
klasická odpověď:
"Pokud to budeme vědět, samozřejmě"
A už to začalo, jako by píchl do sršáního hnízda.
"Nemyslíte si, že by ste měli za naše daně něco dělat?"
Ten tón byl oproti původní otázce příšernej, na přesdržku. Vzhledem k tomu, že sem se na něco takovýho už předem připravil, tak povídám ..
"Váženej pane, svojí přestávku si budu trávit, kde uznám sám za vhodný a jestli nemáte nic důležitýho, tak si hleďte svejch starostí a já si budu plnit svoje úkoly. Hned jak mi přestávka zkončí, můžeme začít s prací právě u vašeho autobusu a věřím, že kdyby sme spali jako jiní, tak budete rejpat do obsluhy čerpačky. Nebo kdyby sme se nepotkali na benzíně a zastavili a kontrolovali váš autobus, tak právě vy budete mít řeči, co otravujeme. A jestli se chcete před svýma známýma jenom zviditelnit, tak to děláte na špatným místě."
No pán zrudl, chvíli sme si ještě vyměňovali názory, ostatní se smáli a pak sme radši odešli. Ještě sme přemejšleli, že do toho autobusu "pudem", ale ten řidič busu za to přece nemohl
Sem se zase rozepsal, doufám, že to aspoň někdo dočte do konce ..