KRÁDEŽE

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Geront

KRÁDEŽE

Příspěvek od Geront » 23. 06. 2007 10:36

Zdravím všechny, sice jsem tu dlouho nebyl, ale možná si mě ještě pár lidí pamatuje. Koukám, že se začínají množit krádeže aut a to je to, co mě vytáčí do 8000 ot/min. Sám jsem před dvěma roky přišel o 325e a nikdo nic nenašel, takže ten pocit, jak ráno člověk přijde k autu a ono tam není moc dobře znám. Úplně stejný pocit jsem měl nedávno: 9:00 ráno, svátek, spím. Najednou se mnou lomcuje otec "vstávej, jsou tu policajti!" No, zkrátím to NĚJAKÝ KURVY MI ZASE UKRADLI BÁVO.
Malá odbočka, vykradené auto, nebo alespoň vytlučené okno jsem měl už tolikrát, že ani neřeším takhle banální věc s policií. Je to ztracený den a úřední mašinérie je na rohypnol a nohy do lavóru s horkou vodou. Navíc řešit cenu, kdy po vás policista chce odhad škody? Mě se vždycky chce říct milion a dvě koruny, jednak proto, že by to v protokolu dobře vypadalo a pak proto, že škodu za 1M nejde jen tak ignorovat.
Ale k věci, byl jsem mimo republiku, vrátil jsem se večer, nebo spíš v noci. Kára stála v ulici asi čtrnáct dní. Neměl jsem nejmenší pochyby o tom, že se něco takového může přihodit a tak jsem ho znepojízdnil, auto našla patrola v Karlíně, přitažené na laně, bez předního okna, světel, mřížky, akumulátoru, rádia a reproduktorů a samozřejmě s vybraným kufrem. Zmizela gola a 4 litry oleje. Zajímavý je, že tam ty zm*di nechali origo nářadí v té šedivé klapačce. Jinak tam nechali dost nářadí vlastního :D to asi jak to nemohli nastartovat. Z pochopitelných důvodů neprozradím co jsem tam zpáchal, ale nenastartovali.
Takže teď uvažuju o pořízení nějakého systému skutečného hlídání. Třeba tady je PATRIOT . Má někdo zkušenosti? Nebo doporučení na jiný systém? Předem, ale říkám, že systém Sherlog ani Altea mě nezajímají, cena, za kterou je auto hlídané je příliž vysoká a nevyplatí se.
BMW RULEZZZ !

DC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DC » 23. 06. 2007 10:55

sakryš to zamrzí, taky to znam, teď to řeším garáží
Docent Chocholoušek BMW světa...
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry

Guvno

Re: KRÁDEŽE

Příspěvek od Guvno » 23. 06. 2007 11:24

Geront píše:... mě nezajímají, cena, za kterou je auto hlídané je příliž vysoká a nevyplatí se.
Kamarad ma ve sve audine alarm (ci jak to nazvat ) dohromady zhruba za tisic korun, jedna se o to ze, borec co se tim zabyva ti posle za par stovek krabicku na kterou pripojis nejaky stary mobil a bud cidlo pohybu nebo ten alarm napojis na svetlo co ti signalizuje otevrene dvere, krabicku svihnes nekam do utrob auta a jakmile dojde k aktivaci alarmu tak ti pride okamzite na tvuj mobil (ktery je propojen stim mobilem v tom alarmu) sms, ze ti kradou auto. Dalsi dobra funkce je ze muzes pres mobil okamzite zistit kde se tve auto nachazi s presnosti na par metru, zlodej nijak nepozna ze tam ten alarm je - tudiz dost dobra vec a skoro zadarmo! Kdybys potreboval skusil bych zistit trochu vic informaci!

Dix

Příspěvek od Dix » 23. 06. 2007 11:36

Guvno píše:
Geront píše:... mě nezajímají, cena, za kterou je auto hlídané je příliž vysoká a nevyplatí se.
Kamarad ma ve sve audine alarm (ci jak to nazvat ) dohromady zhruba za tisic korun, jedna se o to ze, borec co se tim zabyva ti posle za par stovek krabicku na kterou pripojis nejaky stary mobil a bud cidlo pohybu nebo ten alarm napojis na svetlo co ti signalizuje otevrene dvere, krabicku svihnes nekam do utrob auta a jakmile dojde k aktivaci alarmu tak ti pride okamzite na tvuj mobil (ktery je propojen stim mobilem v tom alarmu) sms, ze ti kradou auto. Dalsi dobra funkce je ze muzes pres mobil okamzite zistit kde se tve auto nachazi s presnosti na par metru, zlodej nijak nepozna ze tam ten alarm je - tudiz dost dobra vec a skoro zadarmo! Kdybys potreboval skusil bych zistit trochu vic informaci!
Já jsem si to udělal takhle sám ze starého mobilu a nestálo mě to prakticky ani korunu a funguje to spolehlivě už přez dva roky :wink:
Člověk se hned cítí jinak když spí :D
Co tam mám za spínače, čidla atd pochopitelně nebudu psát :twisted:
HOTENTOT :twisted:
e30 318i cupé (R.I.P.) & e36 318i touring ALPINA (NA PRODEJ)
Obrázek

Geront

Příspěvek od Geront » 23. 06. 2007 11:55

Dík za reakce, to co popisujete je PATRIOT, vím, že existuje taky stavebnice, kterou prodává tuším GES. Jen by mě zajímalo, jaké má kdo zkušenosti s funkčností a spolehlivostí. PATRIOT umí poslat polohu podle GPS SMSkou a protože nabízí i knihu jízd, vyhodí to ve spolupráci s mapou v compu i adresu. Jen mě zaráží, že prakticky žádný ze systémů nenabízí skoro žádnou možnost znepojízdnění a o odtažení, nebo ukradení pomocí hydraulické ruky už vůbec nemluvím. Maximálně to právě pošle polohu, když se změní víc, než o padesát metrů. Jen v plný palbě je PATRIOT taky dost drahej a nemá smysl mít dražší alarm než auto. PATRIOT taky umí pomocí SMS ovládat až čtyři různé věci, třeba zamknout, vypnout čerpadlo, odpojit jednotku motoru a třeba houkat, taky má repro a mikrofon, takže jednak toho šmejda slyšíte a taky mu můžete vyhrožovat 8)
BMW RULEZZZ !

Guvno

Příspěvek od Guvno » 23. 06. 2007 12:36

Geront píše:Dík za reakce, to co popisujete je PATRIOT, vím, že existuje taky stavebnice, kterou prodává tuším GES. Jen by mě zajímalo, jaké má kdo zkušenosti s funkčností a spolehlivostí. PATRIOT umí poslat polohu podle GPS SMSkou a protože nabízí i knihu jízd, vyhodí to ve spolupráci s mapou v compu i adresu. Jen mě zaráží, že prakticky žádný ze systémů nenabízí skoro žádnou možnost znepojízdnění a o odtažení, nebo ukradení pomocí hydraulické ruky už vůbec nemluvím. Maximálně to právě pošle polohu, když se změní víc, než o padesát metrů. Jen v plný palbě je PATRIOT taky dost drahej a nemá smysl mít dražší alarm než auto. PATRIOT taky umí pomocí SMS ovládat až čtyři různé věci, třeba zamknout, vypnout čerpadlo, odpojit jednotku motoru a třeba houkat, taky má repro a mikrofon, takže jednak toho šmejda slyšíte a taky mu můžete vyhrožovat 8)
Jojo je to ta stavebnice (nevim jestli zrovna te firmy co uvadite ), s kamaradem jsme to zkouseli a vyhodi to pres net taky polohu aji presnou adresu ( zeme, mesto, cast mesta ) neni tam sice zadna moznost znepojizdneni ale jak rikam vyjde to max na litr a pul ... coz je mala investice i v porovnani s cenou E30!

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 23. 06. 2007 12:50

GSM Pagery zde http://www.flajzar.cz/katalog.php?cat=501&z=galerie

Mám vyzkoušené, fungují spolehlivě. Pořizovací cena vč. mobilu a sim karty max. 1500,- , za ty peníze myslím celkem dost muziky :wink:
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

horis
Slabší duchem

Příspěvek od horis » 23. 06. 2007 14:15

Geront píše:Zdravím všechny, sice jsem tu dlouho nebyl, ale možná si mě ještě pár lidí pamatuje. Koukám, že se začínají množit krádeže aut a to je to, co mě vytáčí do 8000 ot/min. Sám jsem před dvěma roky přišel o 325e a nikdo nic nenašel, takže ten pocit, jak ráno člověk přijde k autu a ono tam není moc dobře znám. Úplně stejný pocit jsem měl nedávno: 9:00 ráno, svátek, spím. Najednou se mnou lomcuje otec "vstávej, jsou tu policajti!" No, zkrátím to NĚJAKÝ KURVY MI ZASE UKRADLI BÁVO.
Malá odbočka, vykradené auto, nebo alespoň vytlučené okno jsem měl už tolikrát, že ani neřeším takhle banální věc s policií. Je to ztracený den a úřední mašinérie je na rohypnol a nohy do lavóru s horkou vodou. Navíc řešit cenu, kdy po vás policista chce odhad škody? Mě se vždycky chce říct milion a dvě koruny, jednak proto, že by to v protokolu dobře vypadalo a pak proto, že škodu za 1M nejde jen tak ignorovat.
Ale k věci, byl jsem mimo republiku, vrátil jsem se večer, nebo spíš v noci. Kára stála v ulici asi čtrnáct dní. Neměl jsem nejmenší pochyby o tom, že se něco takového může přihodit a tak jsem ho znepojízdnil, auto našla patrola v Karlíně, přitažené na laně, bez předního okna, světel, mřížky, akumulátoru, rádia a reproduktorů a samozřejmě s vybraným kufrem. Zmizela gola a 4 litry oleje. Zajímavý je, že tam ty zm*di nechali origo nářadí v té šedivé klapačce. Jinak tam nechali dost nářadí vlastního :D to asi jak to nemohli nastartovat. Z pochopitelných důvodů neprozradím co jsem tam zpáchal, ale nenastartovali.
Takže teď uvažuju o pořízení nějakého systému skutečného hlídání. Třeba tady je PATRIOT . Má někdo zkušenosti? Nebo doporučení na jiný systém? Předem, ale říkám, že systém Sherlog ani Altea mě nezajímají, cena, za kterou je auto hlídané je příliž vysoká a nevyplatí se.
Příteli, uvedu věci na pravou míru. Policajt, jako laik, se tě ptá na výši škody kvůli kvalifikaci, kterou musí do PC zadat, jinak ho program nepustí dál. On asi těžko ví kolik stojí 20 let stará e30, nebo 15 stará e34, chápeš ?? Já bych se na to samo.... neptal, ale každý to neví :D Né, teď vážně. Tr. čin Krádež je od 5 tis. škody - potom je to v 1. ostavci, ve 2. odst. je to od 25 tis. a ve 3 odst. je to od půl mega nahoru. To už dělá okr. výjezd (kriminalista a vyšetřovatel). Když je čin spáchán "vloupáním" - za použití násilí, výše škody nerozhoduje. Jinak poldovi je pak už jedno, jestli si udáš 30 tis nebo 400 tis. Pak už záleží jak se k tomu postaví pojišťovna, jejich agent stejně veme v potaz amortizaci, atd. Jde více méně o ty hraniční škody, kde se lámou odstavce a podle toho je pak soudcem vynesen trest, v případě zadržení pachatelel.

P.S. - jinak souhlasím, že přijít o BMW je určitě hrozné. Já osobně přijít o mazlika, tak budu šílet. A chytit pachatele, tak mi zůsane v ruce :twisted: :evil: . Bude se modlit, ať ho najde Policie dřív než já :x Nikdy se mi auto neztratilo, stát se ale může vše. Osobně chci teď zainvestovat do nějakého zabezpečení ( "medvěda", alarm, atd.) Zlámat jim ruce, dobytkům zlodějským :x
e30 323i :arrow: e30 320i :arrow: e34 535i :arrow: e30 320Ci :arrow: e39 528i :arrow: e30 325i

milhaus26

autoalaram

Příspěvek od milhaus26 » 23. 06. 2007 15:14

takže jestli jsem to pochopil dobře, tak PATRIOT šoupnu s telefonem do auta, napojím na něj 4 věci ( např. čidlo na dveřích, na kapotě, sirénu, ...) a když mi někdo poruší jednu z těhlech napojených věcí, tak mi to pošle smsku: hele vole někdo ti leze to auta a spustí alarm, který je na tom napojený?

crysa

Příspěvek od crysa » 23. 06. 2007 20:16

pokud ses kutil tak dnesni moderni GSM moduly nestoji moc a umi treba i spinat ci vypinat i nekolik kontaktu pres rele takze odeslanim sms na ten modul sikovne zabudovanej do auta muzes udelat cokoli - treba pustit mu do repraku "Ty p.co uz o tobe vim a jdu si pro tebe" nebo samozrejme znepojizdnit karu. Ale kdyz na to upozornis tak samozrejme ztratis moment prekvapeni protoze zlodej uz bude tusit ze tam je neco a muze to stihnout najit, vypojit a odjet... ale to uz jsou lidi proti kterym ti zadny zarizeni nepomuze.

Looser

Příspěvek od Looser » 24. 06. 2007 12:05

DC píše:sakryš to zamrzí, taky to znam, teď to řeším garáží
znam taky pripad,kdy romsti obcane probouravali konec garazi a nasledne je vykradali...Tohle se dela tady u nas v malomeste...

biker

Příspěvek od biker » 24. 06. 2007 12:18

u teho patriotu nevidim cenu :?
E+5 Obrázek

Geront

Příspěvek od Geront » 24. 06. 2007 13:55

Tak to vezmu postupně, jak jste odpovídali

2 horis:
Jasně, já to chápu, jen mě vytáčí, doslova sere do nepříčetnost, jak vyplňuješ bimbambilión nesmyslnejch údajů a za měsíc ti přijde formální oznámení, že se nic nenašlo a ještě si pro to musíš na poštu. Nic proti, já vím, že je li úřední záznam, pak při nepředstavitelném štěstí - dopadení zmrda - se dají věci řešit dál.

2 milhaus26:
Pochopil jsi to částečně správně. Žádnej telefon nikam necpeš, má to šachtu na SIM kartu, kterou si pořídíš sólo. PATRIOT se aktivuje buď pomocí alarmu, nebo spínačema ve dveřích, kapotě atd. pak přichází na řadu volání, respektive SMS "VOZIDLO BYLO NARUŠENO (+ souřadnice jestliže je to model s GPS)" A na tobě je jak a co sis předem zapojil ve voze. Máš čtyři výstupy, které můžeš pomocí SMS ovládat + audio to znamená, že můžeš slyšet co se v autě děje a případně hulákat na hajzla. Ty čtyři výstupy můžeš třeba zapojit tak, že zablokuješ motor(1) zamkneš dveře(2) a pustíš solenoid - ventil na nastraženém pepřovém sprayi pod palubkou(3) pusíš blikačky(4) a pak už jen čekáš na policii, protože před tím, než tohle všechno uděláš jim zavoláš, že ti kradou miláška a že tam máš sledovací zařízení a že auto zablokuješ a zamkneš na dálku. Jen je dobrý mít v počítači mapu se souřadnicovým systémem, protože jim řekneš, kde to auto je. No a oni pak už jen seberou šmejda. To jsem asi velkej idealista, co?

2 crysa:
Jo, přesně tak!

2 Looser:
I tehdy by měl PATRIOT fungovat
8)

2 biker:
Ceny začínají tuším na 4000,- za socku a končí někde na 12 000,- za high top end model.

Jo jště jedna věc, fakt se jim nesnažím dělat reklamu, jen mi to přijde jako dobrý zařízení.
Naposledy upravil(a) Geront dne 24. 06. 2007 14:04, celkem upraveno 1 x.
BMW RULEZZZ !

milhaus26

autoalarm

Příspěvek od milhaus26 » 24. 06. 2007 14:01

tak super nápad s tím pepřákem, ale větší sranda by byla kdyby dostal nějakej elektro šok :o) hezky by si sednu a tumáš do zadnice, by už nevstal hajz, jen by se probral až bych ho tahal z auta ...

ARMAN
člen E30.cz

Re: autoalarm

Příspěvek od ARMAN » 24. 06. 2007 14:17

milhaus26 píše:tak super nápad s tím pepřákem, ale větší sranda by byla kdyby dostal nějakej elektro šok :o) hezky by si sednu a tumáš do zadnice, by už nevstal hajz, jen by se probral až bych ho tahal z auta ...
koukam kolega je taky fanda Robocopu :D MagnaVolt rulez :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=VyuKEK7wmsw
Obrázek

milhaus26

autoalarm

Příspěvek od milhaus26 » 24. 06. 2007 14:25

no tak až takhle jsem to nemyslel :) to by mi od něj smrdělo celý auto a měl bych seškvařený svoje kožený sedačky

a když už jsme u těch autoalarmů a takových věciček, máte někdo zkušenost s tímto produktem? www.jablotron.cz

crysa

Re: autoalarm

Příspěvek od crysa » 24. 06. 2007 18:06

milhaus26 píše:no tak až takhle jsem to nemyslel :) to by mi od něj smrdělo celý auto a měl bych seškvařený svoje kožený sedačky

a když už jsme u těch autoalarmů a takových věciček, máte někdo zkušenost s tímto produktem? www.jablotron.cz
jablotron montuje kamos do aut a zatim naprosta spokojenost

Lukas-e21

Příspěvek od Lukas-e21 » 25. 06. 2007 08:53

Patriot s GPS stojí cca. 10tisic. Maji to někteří kluci v autech....je to super.
MB S212 E350 BlueTec 4-matic
Děfka pro fsechno f autobazaru

milhaus26

autoalarm

Příspěvek od milhaus26 » 25. 06. 2007 09:48

tak jsem posílal dotaz na cenu do jedný spol. která tu byla uvedena a odepsali mi toto:

Dobrý den
Pro použití GPA v autě nemáme atest, ale zákazníci zařízení v autě používají.
GPA2 dodáváme samostatně bez MT za 1290,- Kč, magnetické kontakty máme pod číslem 127 za 99,- Kč a pohybové senzory máme od 390,- Kč.

S pozdravem
Stebnický Radek
FLAJZAR s.r.o.
Bzenec Nám. Svobody 424
69681
Tel. +420 518 628 596, E-mail: technik@flajzar.cz

tak jestli to někomu pomůže

Medy

Příspěvek od Medy » 25. 06. 2007 12:27

Super téma. Taky už se ráno nechci probudit a vidět zase jenom prázdný místo na parkovišti.
Co to dát nějak dokupy, aby byla možnost porovnání.( cena - spokojenost )

Odpovědět