to červené bliknutí je jen informace, že vozidlo bylo zaznamenáno kamerovým / radarovým systémem. ve skutečnosti osvětlení vozidla se provádí přes infra světlo - není vidět. ve skutečnosti každé auto, které projede radarovým úsekem je vyhodnoceno fotografií (SPZ, cas, datum, rchlost). Tolerance současných radarů je udělaná +15km/h. tedy pokud pojedeš 64km/h, nic se ti nestane. po překročení hranice 65km/h tě radar zaznamená do systémů jako každé jiné auto, ale podle aktuální rychlosti tě v systému označí. pak přijde na řadu obsílka a bla bla bla

teda v tomhle domění žiju 2 roky a ten policajt, co mi to před dvěma léty říkal, tak měl zatím pravdu. Avšak tohle "pravidlo" neplatí uplně všude, protože každej radar se kalibruje zvlášť na místě a tak můžou vzniknout malé odchylky. Pak taky záleží na umístění radaru - ve městě je překročení nad 15km/h "závažnější" než na vícepruhové komunikaci ve městě.
Jinak pocit je to dost nepříjemnej, když člověk neví jestli byl sestřelenej radarem nebo ne. na mě bliká jedině PKQ když jedu nahoru na barandov trochu rychleji skrz radar, jinak na mě ostatní mrdaj