ach ta policie

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
And
Všechno vím, všechno znám... ;-)

Příspěvek od And » 08. 06. 2004 13:00

fajn dostali ste me 8)
ae nekde sem to cetl ze je zbytecny pouzivat hacky carky pokud to neni nutny
je to jako setreni zdroje nebo tak neco uz nevim
ae co je to pouze muj nazor
----------------------:)

Scimitar

Re: PČR versus MP

Příspěvek od Scimitar » 08. 06. 2004 15:54

Anonymous píše:
Dymak píše:
Scimitar píše: (jezdím celkem slušně...) 2x z toho si řekli o úplatek ("Tak pane řidiči, bude to 500 bez bločku nebo 1000 z bločkem vyberte si")......

ale hlavně že dopraváci kontrolujou i jestli je nafouklá rezerva, co? Než jsem jí vyndal, byl jsem jak prase :roll:

jestli po tobě chtěli bankovky, tak si asi neco proved, ne? A že si řekli o prachy do vesty? Ušetříš 500, ne?
Jestli jim to závidíš, tak se k nim přidej, a pokud tě sere korupce, tak jezdi fakt slušně a nebudou tě prudit :idea:

A s tou rezervou - ukliď si v kufu a nebudeš jak prase :wink:
A prave o tomhle to je!!!! Pak si ale nestezujte ze tam takovyhle smejdy nechavate a jeste jim davate uplatky!!! Nedal bych mu nic, a jeste bych to nahlasi!!!! Takovej krypl tam nema co delat!!! Inu krypl podporuje krypla!!!
Jinak Scimitare to co jsi napsal svedci o Tve vysoke "inteligenci", zkus se zamyslet sam nad sebou!!! U tebe jsou vsichni policajti smejdi,ale jakmile nekdo napise neco o podnikatelich(a podle me v drtivy vetsine pripadu pravdu) tak se z toho div neposeres.
Ha ha anonymní hrdina. To je vidět TVOJE inteligence, ty idiote. Ale tak to dopadá v tomhle státě, kde lidi volí socany a podnikatelé jsou kriminalizováni. Možná by sis to měl zkusit - alespoň tak na měsíc a uvidíš... co? Nic. Na to totiž nemáš hošane.

PS: gauneři typu Bulawa nebo Oláhové NEJSOU žádní podnikatelé, i když je tak televize bůhvíproč nazývá. Kdokoliv se živí sám i třeba nepoctivě a udělá nějaký trestný čin, hned je z něj podnikatel...

Simir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Simir » 08. 06. 2004 17:16

Scimitar píše:Nazdar Simire. Asi takhle: poldy nemám rád. Mám k tomu svoje důvody: předně je mi 21 a co by člověk chtěl od takového puberťáka, že? Ale můj asi hlavní důvod proč je nemám rád, že mě za celou mou řidičskou karieru (3 roky) stopovali policisté v mojem okrese (Beroun) 3x (jezdím celkem slušně...) 2x z toho si řekli o úplatek ("Tak pane řidiči, bude to 500 bez bločku nebo 1000 z bločkem vyberte si").
Samozřejmě narazíte i na policisty v pohodě, to byl ten třetí případ, ale dva ze tří případů korupce, to je trochu dost, ne? A nebyli to ti samí...
Mám pár známých policistů a co jsem slyšel o různých akcích, zvedal se mi žaludek ( Na služebně: "Máme tu hlášenou ozbrojenou loupež!" "Serem na to stejně zdrhne než tam dojedem sfouknem to ráno" - případ z Brna).
Kradená auta už nikdy nikdo nenajde, ale hlavně že dopraváci kontrolujou i jestli je nafouklá rezerva, co? Než jsem jí vyndal, byl jsem jak prase :roll:
Simir píše: Taky to, že by policati mohli "něco" dělat, když "si je platíme" ... to, že sme placený z daní, sme si nevymysleli ... ty daně taky platíme a na rozdíl od většiny podnikatelů je musíme platit poctivě :-)
Tak tahle hláška mě naštvala nejvíc. Táta je podnikatel a dobře vím jak je to tvrdé, mnohem tvrdší než být někde zaměstnaný. A každý kdo je podnikatel určitě potvrdí, že daně pro podnikatele jsou v tomhle státě smrtící - díky všem sráčům co volili socany. A nějaký fízl co má svý jistý se tady bude ohánět daněma??? :evil: :evil: :evil: :evil:
Vím že i mezi poldama je kupa slušných lidí, ale prostě si myslím že toho dělají dost málo. A "Baby Hitler" Gross se svou sedmou a stodvacítkou na tacháči u školy jim u mne na popularitě taky nepřidá. Howgh
Zdravím Tě.
Nejsem o moc starší než Ty. U Policie sem právě 4 roky a nehodama se zabejvám 2,5 roku. Člověk nemusí bejt puberťák už třeba v 17-ti, ale naopak se může "debilně" chovat i ve 30-ti. Každej je jinej a jinak vyspělej na svůj věk :-)
Je fakt hustý, když si polda o úplatek přímo řekne. K tomu nemám, co bych dodal :-( Ano, souhlasím, máme svý jistý a člověk by za to měl bejt rád. Co se týče placení daní ... já se tím nijak nechci ohánět ... psal sem, že "většina podnikatelů" daně wojebává ... znám spoustu těch, kteří je fakt platí poctivě a vím, že podnikat v našem "super ekonomicky vyspělým" státečku není vůbec, ale vůbec jednoduchý :-( Jsou lidi, kteří by to nikdy newojebali, byť ví, že by se jim nemohlo nic stát. To je to samý jako s úplatkama. Sou policajti, kteří nevezmou "blbou" stovku, i když ví, že by to prošlo ...
Nedávno sme změřili auto na dálnici, rychlost byla tuším kolem 155 km/hod. V autě seděli starší lidi, že chvátají na školení na druhou stranu republiky, dělali v zemědělství a kvůli unii musí bejt přezkoušený ... Je jasný, že i za tuhle rychlost na skoro prázdný dálnici, kde tím nikoho nevohrožujou, můžou dostat tisícovku. Tu by mohl uložit jen ale policajt, kterej si řeší svoje komplexy. Dal sem jim symbolický kilo (i my - tak jako za komunismu - musíme vykazovat tzv. čárkovej systém ... takže pokud nejsou zrovna nehody, "musíme něco dělat"). Byli tou pokutou přímo nadšeni a dávali mi dvě stovky s tím, že to je dobrý. Tak sem jim řekl, že mi to za kilo opravdu nestojí, aby mě vyhodili a šel sem to napsat. Když sem jim to vracel, stála tam už kontrola, která se přijela podívat ... a už bych byl kvůli kilu v prdeli. Takže každej štěstí svýho strůjcem. Jak se říká, každý prase jednou dochrochtá :-)
Co se týče Grosse ... co k tomu dodat ... na jednu stranu to chápu, na druhou stranu je to fakt blbý ... ale opět, každý prase jednou dochrochtá ... je ale smutný, že pak na to doplatí nějaká babi s dědou, kteří poctivě všechno dodržujou :-( ... ikdyž těhle řidičů - neřidičů je taky někdy dost ... tenhle problém je ale o dost složitější ... my, když pojedeme k nehodě, tak pokud pro to nebudou zvlášť závažné důvody, nemůžeme použít ani VRZ (výstražné světelné a zvukové znamení, neboli maják s houkačkou) Je fakt vopruz, když se musí nadřízenejm zdůvodňovat, proč sme jeli s majákem, když to nebylo důležitý. A tak se dostávají důtky, tím pádem se nedostávají odměny a nebo se odnímá osobní ohodnocení ... který po štyrech letech u Policie se slušnejma výsledkama stejně nemám, protože na to nejsou prachy ... Takže si vemte, že by ste na příjezd nehodovky čekali ve městě ještě dýl, protože by sme museli dodržovat taky všechno, tak jak by sme měli. Proto se jezdí ve většině případů bez majáku, ale pak každej ukazuje prstem, že jezdíme jak prasata ... co k tomu dodat. Naše zákony, nařízení, vyhlášky, směrnice, závazný pokyny atd., by bylo potřeba v něčem změnit. Nikdy nevíte, kam policajti zrovna jedou ... a co kdyby ste na ně zrovna čekali vy. Taky sem na policajty pořád nadával, než sem se s tou prací seznámil ... a to jí nechci nijak obhajovat. Kdo nezkusí, nepochopí.
A co se týče ozbrojený loupeže s těma hláškama ze služebny, to bych tady musel popsat celou stránku :-/

Simir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Simir » 08. 06. 2004 17:27

Scimitar píše:Nazdar Simire. Asi takhle: poldy nemám rád. Mám k tomu svoje důvody: předně je mi 21 a co by člověk chtěl od takového puberťáka, že? Ale můj asi hlavní důvod proč je nemám rád, že mě za celou mou řidičskou karieru (3 roky) stopovali policisté v mojem okrese (Beroun) 3x (jezdím celkem slušně...) 2x z toho si řekli o úplatek ("Tak pane řidiči, bude to 500 bez bločku nebo 1000 z bločkem vyberte si").
Samozřejmě narazíte i na policisty v pohodě, to byl ten třetí případ, ale dva ze tří případů korupce, to je trochu dost, ne? A nebyli to ti samí...
Mám pár známých policistů a co jsem slyšel o různých akcích, zvedal se mi žaludek ( Na služebně: "Máme tu hlášenou ozbrojenou loupež!" "Serem na to stejně zdrhne než tam dojedem sfouknem to ráno" - případ z Brna).
Kradená auta už nikdy nikdo nenajde, ale hlavně že dopraváci kontrolujou i jestli je nafouklá rezerva, co? Než jsem jí vyndal, byl jsem jak prase :roll:
Simir píše: Taky to, že by policati mohli "něco" dělat, když "si je platíme" ... to, že sme placený z daní, sme si nevymysleli ... ty daně taky platíme a na rozdíl od většiny podnikatelů je musíme platit poctivě :-)
Tak tahle hláška mě naštvala nejvíc. Táta je podnikatel a dobře vím jak je to tvrdé, mnohem tvrdší než být někde zaměstnaný. A každý kdo je podnikatel určitě potvrdí, že daně pro podnikatele jsou v tomhle státě smrtící - díky všem sráčům co volili socany. A nějaký fízl co má svý jistý se tady bude ohánět daněma??? :evil: :evil: :evil: :evil:
Vím že i mezi poldama je kupa slušných lidí, ale prostě si myslím že toho dělají dost málo. A "Baby Hitler" Gross se svou sedmou a stodvacítkou na tacháči u školy jim u mne na popularitě taky nepřidá. Howgh
Zdravím Tě.
Nejsem o moc starší než Ty. U Policie sem právě 4 roky a nehodama se zabejvám 2,5 roku. Člověk nemusí bejt puberťák už třeba v 17-ti, ale naopak se může "debilně" chovat i ve 30-ti. Každej je jinej a jinak vyspělej na svůj věk :-)
Je fakt hustý, když si polda o úplatek přímo řekne. K tomu nemám, co bych dodal :-( Ano, souhlasím, máme svý jistý a člověk by za to měl bejt rád. Co se týče placení daní ... já se tím nijak nechci ohánět ... psal sem, že "většina podnikatelů" daně wojebává ... znám spoustu těch, kteří je fakt platí poctivě a vím, že podnikat v našem "super ekonomicky vyspělým" státečku není vůbec, ale vůbec jednoduchý :-( Jsou lidi, kteří by to nikdy newojebali, byť ví, že by se jim nemohlo nic stát. To je to samý jako s úplatkama. Sou policajti, kteří nevezmou "blbou" stovku, i když ví, že by to prošlo ...
Nedávno sme změřili auto na dálnici, rychlost byla tuším kolem 155 km/hod. V autě seděli starší lidi, že chvátají na školení na druhou stranu republiky, dělali v zemědělství a kvůli unii musí bejt přezkoušený ... Je jasný, že i za tuhle rychlost na skoro prázdný dálnici, kde tím nikoho nevohrožujou, můžou dostat tisícovku. Tu by mohl uložit jen ale policajt, kterej si řeší svoje komplexy. Dal sem jim symbolický kilo (i my - tak jako za komunismu - musíme vykazovat tzv. čárkovej systém ... takže pokud nejsou zrovna nehody, "musíme něco dělat"). Byli tou pokutou přímo nadšeni a dávali mi dvě stovky s tím, že to je dobrý. Tak sem jim řekl, že mi to za kilo opravdu nestojí, aby mě vyhodili a šel sem to napsat. Když sem jim to vracel, stála tam už kontrola, která se přijela podívat ... a už bych byl kvůli kilu v prdeli. Takže každej štěstí svýho strůjcem. Jak se říká, každý prase jednou dochrochtá :-)
Co se týče Grosse ... co k tomu dodat ... na jednu stranu to chápu, na druhou stranu je to fakt blbý ... ale opět, každý prase jednou dochrochtá ... je ale smutný, že pak na to doplatí nějaká babi s dědou, kteří poctivě všechno dodržujou :-( ... ikdyž těhle řidičů - neřidičů je taky někdy dost ... tenhle problém je ale o dost složitější ... my, když pojedeme k nehodě, tak pokud pro to nebudou zvlášť závažné důvody, nemůžeme použít ani VRZ (výstražné světelné a zvukové znamení, neboli maják s houkačkou) Je fakt vopruz, když se musí nadřízenejm zdůvodňovat, proč sme jeli s majákem, když to nebylo důležitý. A tak se dostávají důtky, tím pádem se nedostávají odměny a nebo se odnímá osobní ohodnocení ... který po štyrech letech u Policie se slušnejma výsledkama stejně nemám, protože na to nejsou prachy ... Takže si vemte, že by ste na příjezd nehodovky čekali ve městě ještě dýl, protože by sme museli dodržovat taky všechno, tak jak by sme měli. Proto se jezdí ve většině případů bez majáku, ale pak každej ukazuje prstem, že jezdíme jak prasata ... co k tomu dodat. Naše zákony, nařízení, vyhlášky, směrnice, závazný pokyny atd., by bylo potřeba v něčem změnit. Nikdy nevíte, kam policajti zrovna jedou ... a co kdyby ste na ně zrovna čekali vy. Taky sem na policajty pořád nadával, než sem se s tou prací seznámil ... a to jí nechci nijak obhajovat. Kdo nezkusí, nepochopí.
A co se týče ozbrojený loupeže s těma hláškama ze služebny, to bych tady musel popsat celou stránku :-/
Nechat vyndavat rezervu, pokud je řidič holt v "kravatě" ... co k tomu říct. Oprávnění na to samo je. Ale sme zase lidi, je třeba hodnotit situaci, jestli to má smysl nebo ne. Nikdy sem nikomu nedal pokutu, že jede bez pásů. Zaprvý je to v zákoně na hovno napsaný (píše se "řidič je povinen se za jízdy připoutat"). Dyť řidič jízdu ještě neukončil, byl pouze zastaven a třeba se holt za jízdy ještě připoutá :-) A za druhý je to každýho věc. Nasere si do bot akorát sám. Tak jako s rezervou. Pokud jí nemáš, tak si pak dělej co chceš ... ale měj trojúhelník, aby si si pak auto označil. Teď sem dělal dvě nehody ... bylo to v novinách ... obě dvě ... viník to nepřežil díky pásům, který neměl. Každej ať si hlídá svůj život. A hláška, že pásy akorát ublíží ... ano, takový případy byly ... ale v jakým poměru k těm, co pásy pomohli ??

Simir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Simir » 08. 06. 2004 17:38

Sorry.
Poslal sem to dvakrát ... sere se mi net.
V tom druhým je na konci ještě jakjsi dodatek, pokud by ste měli zájem :-)

Simir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Simir » 08. 06. 2004 18:02

DC píše:s policií mám zatím naštěstí jen kladné zkušenosti pokud jsem byl za volantem - předevčírem mě ani s mojim 3okem nestopli (jen mě za jízdy pozdravili) v Praze i když si mohli vybrat jakékoliv auto z kolony, kterou jsem já nějakým nedopatřením vedl (ehm všechny jsem předtím předjel :) )

na parkovišti jsem byl také několikrát kontrolován - jednou když jsem instaloval rádio - podruhý když jsem kolegovi ukazoval něco v motoru
ale to bylo všechno na ulici, kde se krade i za bílýho dne :(
jinak v okolí domova nikdy nic... absolutní pasivita

horší je to s dobou reakcí při vyřizování věcí; třeba například vyšetřování krádeže auta :(

Co se týše vyšetřování krádeží aut :!: ... na každý přijatý oznámení (který je každý policeoddělení podle místní příslušnosti povinno přijmout) je určitá lhůta pro vyřízení. A oznamovatel, kterej si přeje bejt o provedených opatřeních informovanej, musí o to požádat při sepisování výpovědi. Vě většině případů poštou pak přijde, že je věc odložena z důvodu, že do dnešní doby se nepodařilo zjistit konkrétní osobu, která se činu dopustila. Jasně že nikoho nezajímá, že policajtů je na obvodě pět a půl na ten počet věcí, který řeší. Na druhou stranu se všechny podklady předávají na kriminálku ... a tudíž až časem ten čůrák zloděj je chycenej ... třeba ne policajtama ... tak se mu podaří už jednoduše prokázat několik aut zpátky. Tihle zlodějíčci toho mají na triku vždycky víc. Takže když vám za měsím přijde dopis, že pachatel je neznámej, tím to nekončí, tak jak si všichni myslíte. Může se pak stát, že za rok vám přijde, že pachatele ustanovili a že teda máte nárok požadovat náhradu škody :shock: Co si na takovým čůrákovi ale vezmete :?: Všechno ukradený je už prodaný a prachy prodrogovaný ... Takže to ten blb nezaplatí a de k soudu. Tam dostane 200 hodin prospěšných prací a je vysmátej :-( V "horším" případě pude sedět a zjistí, že tam je o něj postaráno (což je placeno třeba taky z našich daní) a když ho pustí, tak nemá kam jít a de zase krást, aby se tam na zimu dostal :cry:
Veřte ale, že když už je nějakej takovejhle blbeček na oddělení, zle se mu vede ... zlatej kriminál ... Bohužel už několik policajtů bylo za "brutalitu" vyhozeno. Co je ale lepší :?: Není problém si místo ničení nervů s nějakým blbečkem na oddělení se k němu chovat slušně a on to udělá zase. Je asi lepší s ním zacházet "trošku nestandartně" ... oni si to ve většině případů rozmyslí a příště dají pokoj.

Scimitar

Příspěvek od Scimitar » 08. 06. 2004 18:40

Co na to říct? Vypadá to že Simír je rozumnej chlap. Popravdě nečekal jsem vůbec reakci, natož takovouhle.
Jak už jsem napsal, neříkám, že všichni poldové jsou svině... jen některý. Ty co mě chytili posledně byli velice slušní a já bez řečí zaplatil.
Jo a omlouvám se za to že jsem nadával já vždy když se mluví o "těch zlých podnikatelích" tak vidím krvavě rudě... je tu jedna věc co si málokdo uvědomuje. Všechny daně (sociálka a příspěvek jsou v podstatě také daně co jiného) firma s dejme tomu 5 zaměstnanci nemůže objektivně zaplatit. Viděl jsem to rozepsané u poměrně - tedy původně - prosperující firmy, patřící jednomu velice slušnému člověku, který platil vše podstivě. A pak zkrachoval - jedna chybka v účetnictví a berňák se vozil... prostě to nejde. Já za to viním jen ty zatracené socany ale tohle je jen můj názor a tohle není místo pro politické názory.
Proto jsem tak vypěnil.

DC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DC » 08. 06. 2004 18:44

2Simir:

u "mý" krádeže byl problém ten, že zloděj si pro auto přišel s druhejma klíčema - měl i od defendlocku, takže je dostal od bazaru nebo od minulého majitele (doufam, že ne - je to člen zdejšího fóra), v tom směru se ale dle mých informací nadále vůbec nepátralo... i přes mé urgence...

je to už přes půl roku a vůbec nic

auto se ve finále našlo o 3 dny po krádeži rozbitý a řidič co to zničil(totálka) měl samozřejmě potvrzenou historku, že to koupil a převážel a nevezmu si od něj ani korunu, jelikož přitom udělal 200 tisíc škodu a jde po něm pojišťovna
Docent Chocholoušek BMW světa...
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry

Fx

Příspěvek od Fx » 08. 06. 2004 22:42

2Simir: Se vsim souhlasim az na ty pasy v dovetku... neni to jen jeho vec. Jestli mi nekam blbe vleti, muze se stat, ze podle predpisu to bude moje chyba a jestli jo a nebyl pripoutanej, muze se mu stat neco, co by se mu nestalo, kdyby pripoutanej byl. A kdo na to dojede? Ja... Bratranec takhle male dojel na kripla, kterej mu nalitej spadl pod auto. Bratranec ho prejel, chlap to neprezil. Kdo je vrah?

No hadej... A proto - zasadne se poutam a bez toho, aby se pripoutali ostatni v aute, nevyjizdim. Uz jsem to tu rikal nekolikrat, ale moje holka neprezila nehodu, protoze nebyla pripoutana - nemohla... klicni kost zlomena, cela v sadre... Kamos se mi ted po navratu z USA hrabal ve fotkach... videl ji tam, ptal se, kdo to je. To bylo hnusny vracet se k tomu... "Hele, sorry, ta holka je mrtva, dal se neptej..." Takze asi tak...
E39 535i sedan

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 09. 06. 2004 05:17

Neměl jsem na mysli psaní na chatu. Myslel jsem tím psaní i - y. To přece nemá s chatem nic společného.

od MěP

Příspěvek od od MěP » 09. 06. 2004 05:24

Tyto věci se probírají tuším na I. stupni ZŠ.

Simir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Simir » 09. 06. 2004 18:19

Fx píše:2Simir: Se vsim souhlasim az na ty pasy v dovetku... neni to jen jeho vec. Jestli mi nekam blbe vleti, muze se stat, ze podle predpisu to bude moje chyba a jestli jo a nebyl pripoutanej, muze se mu stat neco, co by se mu nestalo, kdyby pripoutanej byl. A kdo na to dojede? Ja... Bratranec takhle male dojel na kripla, kterej mu nalitej spadl pod auto. Bratranec ho prejel, chlap to neprezil. Kdo je vrah?

No hadej... A proto - zasadne se poutam a bez toho, aby se pripoutali ostatni v aute, nevyjizdim. Uz jsem to tu rikal nekolikrat, ale moje holka neprezila nehodu, protoze nebyla pripoutana - nemohla... klicni kost zlomena, cela v sadre... Kamos se mi ted po navratu z USA hrabal ve fotkach... videl ji tam, ptal se, kdo to je. To bylo hnusny vracet se k tomu... "Hele, sorry, ta holka je mrtva, dal se neptej..." Takze asi tak...
Zcela schvaluju tvůj přístup k poutání za jízdy. Jen doufám, že si k téhle věci stejně tak přistupoval i kdysi. Spousta lidí s pásama jezdit nebude až do doby, než se na vlastní kůži přesvědčí. A pokud slyším nějaký fráze typu "mě se to nikdy nemůže stát" ... ať už ten dotyčnej jezdí bezpečně nebo jako to smradlavý zvíře, nesmí zapomenout, že to nemusí bejt jeho chyba a on na to stejně doplatí.
Co se týče zákona, bylo zrušeno, že za nepřipoutaný osoby zodpovídá řidič. Zákon o provozu na pozemních komunikacích č. 361/2000 Sb. by měl bejt každýmu řidiči aspoň trošku známej ... když z něj dělal testy v autoškole ... pokud je vůbec dělal. Dřív to upravovala vyhláška č. 99/1989 Sb., podle které za připoutání osob ve vozidle opravdu řidič zodpovídal. Takže se může stát, že každej s osádky vozidla dostane pokutu zvlášť. A spousta policajtů toho využívá, protože takhle "naseká" rychlý kusy a tím pádem má dobrej "čárkovej systém". Výše pokuty už na hodnocení policajtů vliv nemá. Takže je nejjednodušší zastavit auto a dát 4 x za kilo za pásy.
Na druhou stranu je fakt, že když se řidič vybourá, tak tím, že ostatní sou v autě nepřipoutaný a stane se jim díky tomu nějakej úraz, odnese to za nedbalostní trestnej čin ublížení na zdraví řidič. Ve finále klidně i tím, že může jít sedět. Proto je dobrý opravdu bez pásů nevyjet, i když ostatní v autě budou tvrdit, že si tu pokutu zaplatí ... Taky je důležitý, že osádka vozidla je povinna řidiče uposlechnout ... taky je to v zákoně napsaný. Myslím, že tam je že přepravovaná osoba je povinna dbát pokynů řidiče. Zejména pak při nastupování .. atd.
Taky je pak smutný, když se řidič poutá a ten, co sedí za ním se na to vykašle. Nárazem pak způsobí zranění řidiči právě on. Nedávno to bylo krásně ukázaný v televizi na čt1 v těch pětiminutovejch příspěvcích od BESIPU.
Bohužel spousta řidičů na to kašle a honem honem si nasadí pás až když vidí někde nějakou hlídku. Je fakt, že ušetří třeba dvě kila, ale má to význam? Jo, pásy otravujou, je to vopruz, vypadá to i hrozně ... Ale v autě se přece nevystavujeme, autem se chceme někam dopravit a doprava by měla bejt bezpečná. Těch nehod je fakt až moc. Taky sem na to kašlal, nikdy sem se nepoutal, za jízdy mi to i vadilo a rozčilovalo. Pak sem začal řešit a jezdit k nehodám, koupil sem si auto s airbagem a rychle sem změnil názor. A můžu potvrdit, že si na pásy člověk hodně rychle zvykne. Dokonce se přistihnu, že si vezmu pás automaticky, aniž bych se k tomu nějak musel nutit. A jezdit bez pásu s airbagem před čumákem, to si může dotyčnej rovnou vrazit sám kudlu do zad.

Fx

Příspěvek od Fx » 10. 06. 2004 09:13

Nemam, co bych dodal... Jsem rad, ze je tu mezi nama i dobrej polda :)

A k tomu poutani... Pasy mi nasi nutili uz odmalicka, takze ted kdyz sednu do auta a nepripoutam se, proste mi neco chybi, fakt je mi neprijemny nepripoutat se. Ridicak mam cca rok a ctvrt (je mi 19) a fakt jsem nikdy nevyjel nepripoutanej, pripadal bych si jak nahej. To samy cpu i lidem okolo. Moje oblibena hlaska je: "Radsi se pripoutej, se mnou clovek nikdy nevi" - to jsem se naucil od DCho a musim rict, ze to pusobi :lol:...
E39 535i sedan

thomas_a_anderson

Příspěvek od thomas_a_anderson » 10. 06. 2004 09:17

Fx píše:Moje oblibena hlaska je: "Radsi se pripoutej, se mnou clovek nikdy nevi" - to jsem se naucil od DCho a musim rict, ze to pusobi :lol:...
Jojo, mám podobnou hlášku: "už jsem vám vyprávěl, jak jsem udělal na fábii škodu za 300 tisíc?"
A okamžitě jsou zakšandovaný všichni :lol: :lol: :lol:
...modrá <b>byla</b> dobrá...

Fx

Příspěvek od Fx » 10. 06. 2004 09:19

No, DC to mel taktez na fabii tusim za 180k :lol:
E39 535i sedan

And

Příspěvek od And » 10. 06. 2004 09:25

thomas_a_anderson píše:
Fx píše:Moje oblibena hlaska je: "Radsi se pripoutej, se mnou clovek nikdy nevi" - to jsem se naucil od DCho a musim rict, ze to pusobi :lol:...
Jojo, mám podobnou hlášku: "už jsem vám vyprávěl, jak jsem udělal na fábii škodu za 300 tisíc?"
:lol: LOL skoda na fabii za 300 tisic tolik nestoji ani nova

thomas_a_anderson

Příspěvek od thomas_a_anderson » 10. 06. 2004 09:30

And píše:
thomas_a_anderson píše:
:lol: LOL skoda na fabii za 300 tisic tolik nestoji ani nova
Nooooo stojí, teda tahle stála asi 320 a byla 2 měsíce stará... :lol:
80kph->zimní barumky->prach na silnici->levej příkop->patníček->stojka na čumáku->dopad na silnici PZ kolem jako prvním->utržená zadní náprava, orvanej levej bok, zlomená střecha, zkroucená celá kára do vrtule :oops:
...modrá <b>byla</b> dobrá...

Fx

Příspěvek od Fx » 10. 06. 2004 09:32

No to by ses divil... Vono treba jenom uriznuti stary poniceny strechy + nova strecha + spasovani atd. stoji 180 tisic. Nebo aspon pred rokem stalo...

Obrázek
E39 535i sedan

And

Příspěvek od And » 10. 06. 2004 14:27

Fx píše:No to by ses divil... Vono treba jenom uriznuti stary poniceny strechy + nova strecha + spasovani atd. stoji 180 tisic. Nebo aspon pred rokem stalo...

Obrázek
a to jako tohle se jeste opravovalo? :shock:

Fx

Příspěvek od Fx » 10. 06. 2004 14:46

Ano, opravovalo... Asi dvakrat s tim byl letos DC na Cernaku, kdyz mel modry bawo u me na dvore s vyndanym servem.

Nynejsi podoba toho auta:

Obrázek
E39 535i sedan

Odpovědět