90% tech, na ktere by to melo platit, sou papirove nemajetni. Proberte se.Ada_CZ píše:Václav vidí trochu dál.. Vidí, jak na to nakonec nedoplatí Ti, kterým je to adresované a doplatí za to zas ten chudák.. Ale tady jde o způsob, kterým se to realizuje. Co se týče nějakého posuzování majetku/platu - po tom se už ohradil Nečas..
Jinou cestou je výkon/kubatura... Ale tady jde hlavně o tu myšlenku.
Pokuta má sankcionovat. Ale konstantní výše pokuty má přece jiný dopad na bohaté/chudé... Jiný efekt sankce.
Poměrové odstupňování pokut mi připadá více spravedlivé a "funkční" než třeba to, že na daních odvedou stejné procento i nejchudší i nejbohatší. "Ti co se víc snažili, za odměnu i víc zaplatí".
O progresivních daních ani nemluvě..
Koukam, ze vy mladi se radeji pohnete smerem do propasti - hlavne, ze je to "pohyb". To, ze jiz po "pohybu" neni vetsinou cesty zpet jiz videt nechcete a nebo neumite....Ada_CZ píše:kdybychom na všechno negativisticky hledali jen důvody proč to tak nejde, tak se nikam nepohnem.
protoze je to populismus jako krava... Bartak moc dobre, MOOOC dobre vi jak to chodi a ze je to nesmysl.... vymozitelnost prava v tomhle pripade bude nulova, protoze by musel byt system absolutne propojenej se vsemi slozkami statni spravy.... coz nerikam, ze neni, ale ne pro potreby vymahani pokut.... jina vec je udelit sankci ve Svajcu nebo ve Svedsku, kde je disciplina cloveka vuci statu, a take statu vuci obcanovi, zcela jina nez v nasich krajich... sundej si ty ruzove bryle, je cas... Jiste reseni nabizi italskej zlusob, nezaplatis, beru ti auto, at je koho je. Ale ne brnkani na primitivni lidske emoce, v tomto pripade zavist v tom nejhorsim smyslu. Pokud s tim navrhem zcela a bez vyhrad souhlasis, ses presne to, co tenhle fizlostat potrebuje,cimz se te ovsem enchci dotknout. Je nutno ale na veci koukat v sirsich souvislostech.Ada_CZ píše:řekněme - majitel v TP/držitel SPZ se shoduje s OP - držitel je jasný.
Vůz je limuzína, dejme tomu max 5 let stará. Myslím, že objektivní je to hodně.
Mě do toho nic není.. Jenom mi ta úvaha, že by se měla rozlišovat solventnost při trestu penězi, připadá zajímavá. Jinak ten trest nemá stejnou váhu.
Nevím proč na tenhle nápad někteří reagují jako běsní psi, pokud se to legislativně nezmrší a bude dodržena podstata, drtivou většinu z tohoto fora by to nemělo postihnout. Pokud s tímto nesouhlasíte, beru to. Ovšem, kdybychom na všechno negativisticky hledali jen důvody proč to tak nejde, tak se nikam nepohnem.
Souhlas.Max-Max píše:protoze je to populismus jako krava... Bartak moc dobre, MOOOC dobre vi jak to chodi a ze je to nesmysl.... vymozitelnost prava v tomhle pripade bude nulova, protoze by musel byt system absolutne propojenej se vsemi slozkami statni spravy.... coz nerikam, ze neni, ale ne pro potreby vymahani pokut.... jina vec je udelit sankci ve Svajcu nebo ve Svedsku, kde je disciplina cloveka vuci statu, a take statu vuci obcanovi, zcela jina nez v nasich krajich... sundej si ty ruzove bryle, je cas... Jiste reseni nabizi italskej zlusob, nezaplatis, beru ti auto, at je koho je. Ale ne brnkani na primitivni lidske emoce, v tomto pripade zavist v tom nejhorsim smyslu. Pokud s tim navrhem zcela a bez vyhrad souhlasis, ses presne to, co tenhle fizlostat potrebuje,cimz se te ovsem enchci dotknout. Je nutno ale na veci koukat v sirsich souvislostech.
Vážená pokuta právě smysl nedává, je to píčovina první třídy...Ada_CZ píše:....Pouze jsem prohlásil, že dává smysl vážená pokuta, pokud je finančního rázu.
Opet brecis na spatnem hrobe... Tve "narikani" by melo spise byt otazkou a to: Proc si nevydelavas 100t, ale pouze 20t?Ada_CZ píše:Já řeším jen to že je rozdíl, pokud vyděláš 20tisíc a zaplatíš POKUTU 5 tis, anebo vyděláš 100 tisíc a zaplatíš POKUTU 5 tis.