Max-Max píše:az nebude ropa, budeme v prdeli, pac i takpove mydlo se dela z ropy, i analgetika maji v sobe ropnej derivat.... vse, komplet vse na co se podivate co vyslo z prumyslove casti sveta, potrebuje ropu, at uz jako surovinu, nebo jako palivo.
plne souhlasim s Vencou a presne chapu co mysli Tweety. Neni umeni schvalne pustit ke dnu zeleznici, jak se to po II. WW stalo v USA... problemem je, ze neexistuje zpusob, jak donutit lidi v spolecnostech zeleznic, aby preprava z Hamburku do Istanbulu byla stejne rychla a levnejsi nez kamionem. Propojeni by vyzadovalo usili a to se nikomu nechce, radsi se budou skrabat v prdeli namisto aby si vzali tabulky a vagon z Hmburku prepravili nejdrive pres DB, pak CD, pak treba MAV a pak turecko. Ne, to se nedaaaaaa.....
A navic, kdysi byl motorismus pojem,....clovek, co se umel stourat v autech, byl fachman. Dnes, kdyz se rekne ze si nekdo dela auto sam, si bud lidi zaklepoiu na celo nebo rovnou ho vyhlasi za socku, co nema na auto, ktere neni treba spravovat, byt to zdaleka neplati ani u novyho auta. Nebo vas rovnou zaradi do stada tuzeru a imbecilu co nemaj nic jinyho na praci nez zapalit gumy na parkplacu.
Je to tak.
A já měl tu smůlu, že jsem zažil celý to období od plně fungující nákladní dopravy po dráze až do těchto dnů, kdy ČD-Cargo začalo vyhazovat své vlastní strojvedoucí, které před necelým rokem nabralo a SAMO odříká objednávky, přičemž si nakoupili mraky Octavií RS pro služební účely.
Mohl bych psát romány o tom, co který papaláš z ČSD/ČD spáchal a na jakou funkci se následně vyhrabal a kde v klidu působí dnes (ing. Fr. Nykles a pod.).
---
Ten pojem "motorismus" je dnes opravdu jinde; já sám už ho nepoužívám.
Vykrmenej stokilovej šestnáctiletej synáček místního zmrda tu lítá po lese i po sídlišti na čtyřkolce jak hovado, dělá vysloveně bordel a machruje. Řidičák nemá na nic - on by se totiž na dvou kolech neudržel.
Motorismus...?
Jen si vzpomenu, jak jsme jezdili od 15 let, a byly to třeba noční štreky Plzeň - Žatec a zpět, vraceli jsme se ve tři ráno a prakticky nikdy žádnej průser, jen pár menších oprav na cestě či nouzový dojetí s prasklou pružinkou v řadícím automatu s trvale zařazenou dvojkou...
.