mcpherson??
mcpherson??
Zdravim, mam jednu velku dilemu co sa tyka slova mcpherson, neviem sa o tom nikde poriadne docitat, docital som sa akurat to ze e30 ma 2 typy mcphersnov, a ten rozdiel je medzi 4 valcom a 6 valcom, totizto chcem kupit a nahodit stelovaci podvozok urceny na 6 valec na moju tricku 1.8 cize 4valec, a vraj musim vymenit na prednej naprave mcphersny za 6 valcove... lenze co ? mcpherson je typ napravy a ja nechapem potom kde presne je aky rozdiel medzi 4 valcovou napravou a 6 valcovou... prosim teda o strucne vysvetlenie, pripadne ilustracne znazornenie, budem velmi vdacny...
- Greeny
- Kontaktovat uživatele:
rozdíl mezi čtyřvál a šestivál přední nápravou McPherson je jen v průměru svislé vzpěry (na foru se vzpěře běžně říká "pherson" a podobně) ve které je tlumič, čtyřvál má 45mm, šestivál má 51mm pokud si to dobře pamatuju. Zbytek nápravy je stejný. Pokud chceš koupit štelovací podvozek jehož součástí je celá svislá vzpěra s tlumičem, tak nic řešit nemusíš. Pokud pouze samotný tlumič s možností nastavení tuhosti, tak ti z šestiválce do čtyřválcové vzpěry nebude sedět, prostě bude moc široký.
BMW e30 318is M42, 1987, RoyalBlau sedan
BMW e30 320i M20, 1993, DaytonaViolet touring
www.autickar.cz
BMW e30 320i M20, 1993, DaytonaViolet touring
www.autickar.cz
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
jen bych ještě pro úplnost doplnil, že rozdělení na 4 a 6ti válec není zcela přesné. jedná se také o typy karoserií - konkrétně kabrio má vždy 51mm
jedná se tedy o položku č.1 viz odkaz
http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/E3 ... _absorber/
jedná se tedy o položku č.1 viz odkaz
http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/E3 ... _absorber/
- Dušan M10B18
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
pokud se nepletu tak u JOMu je to celkem jedno - tam se tuším vybrakuje tlumič ven z persnu.
u jiných podvozků už je to podstatnější - nabíklad BC racing který jsem dával já fungoval jinak -persn se uřezal a nechal se cca 5cm nátrubek na ten se nový tlumič cely nasadil a přivařil.
jinak pokud chceš fakt JOM tak to raději zůstaň u serie
u jiných podvozků už je to podstatnější - nabíklad BC racing který jsem dával já fungoval jinak -persn se uřezal a nechal se cca 5cm nátrubek na ten se nový tlumič cely nasadil a přivařil.
jinak pokud chceš fakt JOM tak to raději zůstaň u serie