FÓLIE - lepení na zadní sklo

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
budha
člen E30.cz

Příspěvek od budha » 23. 06. 2007 16:51

treba to ma nekdo vepredu sundany, nebo svetlejsi prave kvuli tomu ze na prednich okenkach smi byt 35% zatmaveni a hotovo.. :lol: :lol:
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990

BMW_318is

Příspěvek od BMW_318is » 23. 06. 2007 22:52

nalepeit folii na zadni okno z jendoho kusu uz je dnes samozrejmost a nevidim v tom zadny problem, uz jsem lepil i obyc nepruhlednou tvrdou tapetu z jendoho kusu a pohoda bez jakekoli bubliny ci vady.

kvalitni folie jsem nejakou dobu lepil (SunGuard) ovsem s modernim pokovenim se to neda srovnat hlavne co se tyce pronikani tepla do auta a viditelnosti zevnitr vozu. Pokeveni jsem schopen zajistit v cenach o malinko vyzsi nez ty igelity co na skla kazdej lepi a na prednich stahovackach jsem samo bez atestu. My muzeme tonovat predni skla az na hranici 70 procent z venku (zevnitr jen 25% coz je max hranice zatmaveni) samozrejme vcetne homologace a atestu a certifikatu o provedene uprave skel schvalene ministrestvem dopravy a spoju CR. Cena za pokoveni celeho auta vcetne montaze se pohybuje kolem 5500-6000 za osobni a cca 6500 kombik. Za vymontovane skla je to cca o 2-3 tisice mene.
PRODEJ a MONTÁŽ AUTOHIFI,
výhradní distribuce akustického tlumení SIKADAMP 630 pro ČR, Tónování skel pokovením i značkovými fóliemi, Professional CHIP Tuning, Alarmy, centrály, úpravy interierů, přestavby na Ethanol E85

BALI
člen E30.cz

Příspěvek od BALI » 24. 06. 2007 16:04

llega píše:
BALI píše:nalep to na to okno z více částí... folii si nařezej podle čárek co je na vyhřejvání okna
Taky mě to tak napadlo, ale jde o to....aby to přesně lícovalo a né aby se to někde překrylo a nekde aby zase kus chyběl.....vím asi jde o zručnost i o štěstí :lol:
(dělal to někdo podle těch čárek výhřevu???)
já to tak mam... :D mi to dělal máca,tak zkus napsat jemu a třeba ti poradí :)

kajanak

Příspěvek od kajanak » 25. 06. 2007 10:26

Ptal jsem se ve firmě a říkali,že zadní okno by kvůli folii určitě vyndali,ale z jednoho kusu to jde!
Je pravda že s atestací je to lepší,třeba celníci kvůli tmavým sklům pěkně pruděj...
318iS a už jiné nechci...z E30 hop na E36
(momentálně Octavia 1,8 Turbo)

Pietro

Příspěvek od Pietro » 25. 06. 2007 14:53

Mám na E34 zadní okno z jednoho kusu, folie Llumar, a daj se z jednoho kusu udělat i skvosty typu MB W124 nebo Galaxy... Musí se nejdřív vytvarovat z VENKOVNÍ strany, za pomoci fénu (velmi lehce ofukovat) a skalpelu, stále kropit bud spes emulzi, nebo namichanym detskym samponem s vodou (pekne maze a dobra vysycha..) Po vytvarovani zvenci odlepit kryci folii a za pomoci druhe osoby nalepit zevnitr, sterkou postupovat od stredu ven, tah nahoru/dolu x doleva/doprava...

BMW_318is

Příspěvek od BMW_318is » 25. 06. 2007 22:25

Pietro píše:Mám na E34 zadní okno z jednoho kusu, folie Llumar, a daj se z jednoho kusu udělat i skvosty typu MB W124 nebo Galaxy... Musí se nejdřív vytvarovat z VENKOVNÍ strany, za pomoci fénu (velmi lehce ofukovat) a skalpelu, stále kropit bud spes emulzi, nebo namichanym detskym samponem s vodou (pekne maze a dobra vysycha..) Po vytvarovani zvenci odlepit kryci folii a za pomoci druhe osoby nalepit zevnitr, sterkou postupovat od stredu ven, tah nahoru/dolu x doleva/doprava...
Tyhle vozy jsou jeste pohodicka :D co teprve unikat typu P206 :wink: a i ten jsem delal z jednoho kusy bez jedine vady. proste tak jak pises ,tvuj postup je spravnej. Ale ja uz bych si tady ten igelit na auto nikdy v zivote nedal 8)
výhradní distribuce akustického tlumení SIKADAMP 630 pro ČR, Tónování skel pokovením i značkovými fóliemi, Professional CHIP Tuning, Alarmy, centrály, úpravy interierů, přestavby na Ethanol E85

bojler

Příspěvek od bojler » 26. 06. 2007 07:27

Superb-to je masírka z jednoho kusu sem to dělal skoro celej den,ale udělal a už nikdy víc.Jinak souhlas s BMW318is od doby co děláme galvan
tak na něj nedám dopustit-bráno z vlastní zkušenosti. :twisted:

bmw 318i

Re: FÓLIE - lepení na zadní sklo

Příspěvek od bmw 318i » 26. 06. 2007 22:16

[quote="llega"]Potřeboval bych radu na úspěšné nalepení fólie na zadní okno (kámoš polepuje okna a zadní se vždycky přilepení pokazí......pač je to moc velká plocha....) ....sem říkal, že je lepší pokovení.....ale je fakt, že je 10x dražší....
Tak jestli má někdo zkušenosti s tímto nalepením fólie na zadní sklo (když je sendané z auta), tak prosím o radu....nějakej zlepšovák či co....ta fólie frozně lepí....a když se slepí k sobě už tam zustane vráska.....nevímmožná by to chtělo nějakej saponát kterej je hustej
Lepil jsem je minul týden a v poho
Zadní okno se dá lepit ze dvou kusů a všude píšou, že se folie spojí v proužku vyhřívání.
JE TO BLBOST u e30-ky
Ta nemá rovné sklo a tak to nevychází.
Kup si folii 300x75 a nalep to v celku. Koupil jsem 300x50 a vyřešil jsem vršek bílým folie pruhem.
Okno nevyndávat!
Jediný problém je spodek okna kvůli zadnímu platu. Je dost vysoké a tak se tam špatně dostaneš na vytlačení bublin.
Delší špachtli (pryž)
Mechanickým rozprašovačem jsem stále vlhčil jak okno,tak folii.a měl jsem jen vodu.
pod vodou to nelepí, jen přilne. (ani filie k folii)

Na zadní okno je lepší být ve dvou,aby měl kdo držet všechny rohy
Namoč si haupnu, na ní dej folii a potom teprve strhni tu na lepidle.
nestane se ti,že ji vítr zvedne a pomačká,pak si ji ve dvou vemte a dejte na vršek skla a směrem dolu vytlačuj bubliny.
Kdyžtak se ozvy, jsem na netu skoro furt[/u][/i]
Jsem starší, ale můj pán o mě pečuje

BMW_318is

Příspěvek od BMW_318is » 26. 06. 2007 22:28

E30 ma temer rovne okno, nevim kde v tom kazdej vidi problem ale folie se lepi vzdycky s pomoci horkovzdusne pistole a pak to nalepic temer i na fotbalovy mic. Lepit folii ze dvou kusu ja prasarna a uz vubec bych nelepil na auto ty levny folie co tady o nich pise BMW 318i protoze je pres ne PRISERNE videt ven !!! a nemaji homologaci pro pouziti v automobilu

bmw 318i

Příspěvek od bmw 318i » 26. 06. 2007 22:47

BMW_318is píše:E30 ma temer rovne okno, nevim kde v tom kazdej vidi problem
problém není ve skle, ale v zadním platě. sklo je níž než hrana plata
To, že není rovné jsem psal proto, že proužky jsou do oblouku,tak nevím,jestli stříhaj hranu folie :?:
Tak možná na dodávku, nebo je finta,která mě nenapadla :shock:
Já to mám v kuse
Jsem starší, ale můj pán o mě pečuje

Spooky-0987

Příspěvek od Spooky-0987 » 27. 06. 2007 08:13

mno je to sic prasárna to lepit ze dvou a více kusů, ale jde to udělat tak že to zvenku není vůbec vidět a to okno může bejt klidně koule,

nicméně já jsem si folie lepil sám, všechno na autě, jen jsem si ji nedal dozadu, bo tam mám roletku a kdyby se někomu nelíbilo že jsou moc tmavé, tak ji stáhnu a "zesvětlaj" dobré hlavně zahranice aby neprudili
e30/320i rv 88

Paja
Kontaktovat uživatele:

Folie Ostrava

Příspěvek od Paja » 27. 06. 2007 08:33

Chlapi nevím jak vy ale já bych si to nechal nalepit od někoho kdo to fakt umí a ví co dělá. Mám jednoho známého který se tím živí a dělá cca 3auta denně. Je z Ostravy - e30 coupe cena 3000Kč s prací, atestací, homologační kartičkou! Ráno v 8 mu nechám auto a ve 12h je to hotovo. Většina mojich kamarádů to má nalepené u něho a 100% spokojenost.

Pokud někdo má zájem pošlete mi SZ dám vám kontakt!

Odpovědět