Váha vzduchu

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
BlackM
Kontaktovat uživatele:

Váha vzduchu

Příspěvek od BlackM » 31. 08. 2004 18:17

Už jsem se tu několikrát rozepisoval o tom, co jsem vše podniknul k vyladění motoru své 325i.
Zainvestoval jsem do nových dílů, ale výsledek se nedostavil :( Nakonec jsem sehnal kluka se stejným typem a domluvil se s ním na odzkoušení s použitím jeho komponent. Začali jsme s váhou vzduchu a ejhle, chod motoru jak vyměněnej :shock: Raději jsem to prohodil dvakrát, abych měl jistotu a opravdu, s tou jeho váhou vzduchu šlape motor úplně "plynule". Já mám na svý váze sportovní filtr K&N a jeho váhu jsme zkoušeli s originál boxem na filtr.
Několik servisáků mi řeklo, že by se na sportovní filtr vy...li, že na výkonu to stejně nepřidá a jeden mi dokonce ukázal graf sport vs. origo. Ten sportovní měl asi o 2% lepší výsledek, což se mi teda nezdá nijak úchvatný.
No a dotaz zní : Myslíte si opravdu, že sportovní filtr není jen tahání peněz z lidí ? A za druhý, co se může na váze vzduchu podělat ? Zdá se mi, že v ní dohromady "nic" není :?

Díkec BlackM

DC
Kontaktovat uživatele:

Re: Váha vzduchu

Příspěvek od DC » 01. 09. 2004 06:30

BlackM píše:Už jsem se tu několikrát rozepisoval o tom, co jsem vše podniknul k vyladění motoru své 325i.
Zainvestoval jsem do nových dílů, ale výsledek se nedostavil :( Nakonec jsem sehnal kluka se stejným typem a domluvil se s ním na odzkoušení s použitím jeho komponent. Začali jsme s váhou vzduchu a ejhle, chod motoru jak vyměněnej :shock: Raději jsem to prohodil dvakrát, abych měl jistotu a opravdu, s tou jeho váhou vzduchu šlape motor úplně "plynule". Já mám na svý váze sportovní filtr K&N a jeho váhu jsme zkoušeli s originál boxem na filtr.
Několik servisáků mi řeklo, že by se na sportovní filtr vy...li, že na výkonu to stejně nepřidá a jeden mi dokonce ukázal graf sport vs. origo. Ten sportovní měl asi o 2% lepší výsledek, což se mi teda nezdá nijak úchvatný.
No a dotaz zní : Myslíte si opravdu, že sportovní filtr není jen tahání peněz z lidí ? A za druhý, co se může na váze vzduchu podělat ? Zdá se mi, že v ní dohromady "nic" není :?

Díkec BlackM
sportovní filtr je dobrá věc, ale musí bejt dobře odizolován od teplýho vzduchu z motoru - viz. článek Coolbox na mainpage www.e30.cz Sekce technika

je dobrej tak na vyhonění zhruba 1-2% výkonu a trošinku to přesunuje krouťák z nižších ot. do vyšších viz.

origo
http://home.tiscali.cz/bmwe30/blau/b025.jpg

sportovní
http://home.tiscali.cz/bmwe30/blau/b026.jpg
(měření bylo prováděno kdysi dávno na předchozím polomrtvém motoru, proto ty divný výsledky s 325i)

myslim, že je to každym, zda-li si ho tam dá, nebo ne...

ad. váha vzduchu - často tam bejvá třeba předřená vodivá páska, která podle polohy otevření klapky určuje intenzitu signálu
Docent Chocholoušek BMW světa...
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry

Odpovědět