kulaky v prednich ramenou

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Boban

kulaky v prednich ramenou

Příspěvek od Boban » 23. 08. 2004 14:43

Potrebuju sundat predni rameno. Umite vytlacit ten vnitrni kulak z napravnice? Ten vnejsi jde snadno odrazit, nebo stahnout stahovakem, ale ten vnitrni, kterej drzi v napravnici, odolava. Je na to nejaky figl, nebo postaci nasili? Shora je strasne malo mista na nejakej stahovak, zespoda montpakou a poklepem na napravnici se mi ho uvolnit nepodarilo, mlatit do nej shora (do zavitu) se mi moc nechtelo, hlavne tam ale neni moc mista na kladivo :-). Kdo poradi?

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 27. 08. 2004 10:22

Vazne nikdo neznate spravny postup pri sundavani ramene? Ev. nejake zkusenosti, jak to v domacich podminkach provest? Please help. boban

Venca.

Příspěvek od Venca. » 27. 08. 2004 17:11

Zvednout auto, sundat kolo, uvolnit dva šrouby u silentbloku, vytočit matky čepl, poklepat na rameno ze stran na místa u kuláků, aby se uvolnily. Pokud to jde, zapáčit nějakou montpákou, pajcrem apod.
Haynes ukazuje použití takové spec. vidličky pro uvolnění toho vnitřního, ale tam by šel použít nějaký klín.
U mýho auta to šlo vyklepnout lehkým úderem na dřík toho čepu.
Rameno vypadne dolů, hotovo.

Luboš

Příspěvek od Luboš » 30. 08. 2004 08:07

Já jsem to vždy vyrazil přes dlouhé dubové prkno shora. Vytočil jsem matku až na horní okraj, nasadil jsem prkno a nikdy jsem víc jak tři rány dát nemusel.

Návštěvník

Re: kulaky v prednich ramenou

Příspěvek od Návštěvník » 12. 09. 2004 15:34

Boban píše:Potrebuju sundat predni rameno. Umite vytlacit ten vnitrni kulak z napravnice? Ten vnejsi jde snadno odrazit, nebo stahnout stahovakem, ale ten vnitrni, kterej drzi v napravnici, odolava. Je na to nejaky figl, nebo postaci nasili? Shora je strasne malo mista na nejakej stahovak, zespoda montpakou a poklepem na napravnici se mi ho uvolnit nepodarilo, mlatit do nej shora (do zavitu) se mi moc nechtelo, hlavne tam ale neni moc mista na kladivo :-). Kdo poradi?
povol ho at je matka zaroven se zavitem kulaku ,vem si tyc ,nasad ji na nej a palici do nej rizni

Odpovědět