Anketa: Divoká VS Dopravní prostředek
Anketa: Divoká VS Dopravní prostředek
Známý nám nedávno dovezl srnčí. Samozřejmě s plnou pusou nadávek a rozbitým předkem auta. Je jasné, že jsme se zachovali jako slušní lidé a hned jsme si udělali gulášek. Jinak by to byla škoda. A tak mě napadlo udělat takovou malou oddechovou anketu. Který druh divoké je nejčastěji zasažen a zabit našimi auty. Klidně můžete přiložit i fotografii s "úlovkem". Buď hodnoťte množství dané zvěře Vámi sražené nebo její velikost.
Moje zářezy na náraznících:
3 zajíci (z toho jedna těhotná zaječice, nebo zajíc abnormálních rozměrů)
2 bažanti
1 kanec (nebo sviňe, každopádně to byla pořádná zrůda ani jsem to nemohl utáhnout bokem z cesty):lol:
Moje zářezy na náraznících:
3 zajíci (z toho jedna těhotná zaječice, nebo zajíc abnormálních rozměrů)
2 bažanti
1 kanec (nebo sviňe, každopádně to byla pořádná zrůda ani jsem to nemohl utáhnout bokem z cesty):lol:
- Chuck47
- E30.cz mecenáš
Nejvíce zajíci, pár jich bylo myslím kolem 5, naštěstí zatím bez nějakého vážného poškození auta. Srnčí guláš jsem ještě naštěstí domů nedovezl...
A nepočítaně ježků - to jsou podle mě sebevrazi jak sviňa - si to v noci pálím 70-80, najednou na silnici nějaký kámen, hrouda hlíny či co. Tak si najedu, abych to nevzal kolem a ejhle - pár metrů přede mnou se najednou kámen rozběhne a rovnou pod kolo
A nepočítaně ježků - to jsou podle mě sebevrazi jak sviňa - si to v noci pálím 70-80, najednou na silnici nějaký kámen, hrouda hlíny či co. Tak si najedu, abych to nevzal kolem a ejhle - pár metrů přede mnou se najednou kámen rozběhne a rovnou pod kolo

Za dob vlastnictví Š1000MB,jsme doslova závodili kdo srazí víc
Zajíců nespočet,jedna srna,sele divočáka,pár holubů a jedna sova té mi bylo fakt líto.Krom ptactva jsem všechno poctivě sežral a kosti semlel pro domácí zvířectvo
Jinak cca tři týdny zpět jsem málem vletěl ve 140km/do stáda migrujících divokých prasat máminou C5tkou.Nikomu bych ten pocit nepřál,když se vám z ničeho nic cca 100m před autem vyřítí do cesty,ta bachyně musela mít doslova ustrouhlej rypák od elektronů jak jsem se jim snažil vyhnout.
Doufám že s E30 mě nic takovýho nepotká

Jinak cca tři týdny zpět jsem málem vletěl ve 140km/do stáda migrujících divokých prasat máminou C5tkou.Nikomu bych ten pocit nepřál,když se vám z ničeho nic cca 100m před autem vyřítí do cesty,ta bachyně musela mít doslova ustrouhlej rypák od elektronů jak jsem se jim snažil vyhnout.
Doufám že s E30 mě nic takovýho nepotká
Jednou s nejakym Fiatem neznameho puvodu jsem potkal srnku "sebevrazedkyni" ktera se zjevyla pred "autem".
Ale stalo se mi tedka cca mesic zpatky, jedu si se Skodou forman smerem k STK domecku a kde se vzala tu se vzala rodinka divocaku na prochazce. Krizem krazem pres cestu. Nastesti brzdy fungovaly abnormalne dobre a piskot gum zaskocil nejenom me, ale i 3. syna divokeho, ktery si rozmyslel prebehnuti, ktere by me stalo predek formana
vybprna zkouska brzd, kdyz meli na stk nedostatek proudu, takze jsem nemohl projit procedurou stk 
Ale stalo se mi tedka cca mesic zpatky, jedu si se Skodou forman smerem k STK domecku a kde se vzala tu se vzala rodinka divocaku na prochazce. Krizem krazem pres cestu. Nastesti brzdy fungovaly abnormalne dobre a piskot gum zaskocil nejenom me, ale i 3. syna divokeho, ktery si rozmyslel prebehnuti, ktere by me stalo predek formana

i 1,8 M40 lepší než Laxní přístup jednoho doktora
Já mám na zářezu dva anglický králíky a a bažanta- vše na kaši a hubený, tak jsem to nechal napospas dalším autům, no a v ČR 2x zajíc na enduru, si takhle jedu po posekaném poli cca 80km/h a najednou se zvedlo cosi vedle a nalítlo mi to na nohu.... nemít kvalitní krosovou obuv, tak mi ty zající asi zlámali prsty na noze... oba sebevrazi se vraždily v průběhu jednoho týdne, tak už na poli dávám víc bacha... Jo a hafan se po nich jen oblízl... jen mě málem upadla ruka, když jsem je vezl dom...
tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
1x kočka - vyběhla mi z trávy u cesty těsně pod kola, ani jsem si neuprd... Bohužel "březí", přejetím jsem jí pomoh k předčasnýmu porodu, takže potencionálně 4 kočky... Odneslo to iS lízo - přejeto předníma a zadníma kolama...
1x ježek - V noci jsem předjížděl auto předemnou a už jsem to nestih, čert ví, jestli si popoběhnul...
Zajímavý je, že ježka mi bylo líto víc než kočky, ani nevim proč...
1x ježek - V noci jsem předjížděl auto předemnou a už jsem to nestih, čert ví, jestli si popoběhnul...
Zajímavý je, že ježka mi bylo líto víc než kočky, ani nevim proč...

Jo psovité potvory. Díky.
Ale nabrat rodinku divočáků musí být teda mela jak hovado. Eventuálně by se ještě mohli přidat jeleni, ale to by asi byla velká vzácnost některého sestřelit.
Jen tak k tématu. Někde jsem slyšel, že severské automobilky, jmenovitě Saab, staví auta tak aby při střetu se sobem zvíře neproletělo do kabiny a nezabilo cestující, ale aby auto přeletělo po střeše a dál. Tvar Saabů tomu celkem nahrává, ale jestli je to pravda nevim.

Jen tak k tématu. Někde jsem slyšel, že severské automobilky, jmenovitě Saab, staví auta tak aby při střetu se sobem zvíře neproletělo do kabiny a nezabilo cestující, ale aby auto přeletělo po střeše a dál. Tvar Saabů tomu celkem nahrává, ale jestli je to pravda nevim.
kočka 2x
s foto:
zaječice v své jamce s e36 v cca 140-150kmh (březí samice)

zajíček v své jamce s e39 v cca 100kmh:

a jednou mě z boku napral bažant - ale zase odletěl
nejedl jsem z toho nic - většinou to nebylo k tomu.
Jednou jsem zase ale našel v příkopě srnu, kterou srazilo nějaký auto s okřídleným šípem (měla ho otisklej na kejtě) a ta byla moc pěkná a dobrá.
s foto:
zaječice v své jamce s e36 v cca 140-150kmh (březí samice)

zajíček v své jamce s e39 v cca 100kmh:

a jednou mě z boku napral bažant - ale zase odletěl
nejedl jsem z toho nic - většinou to nebylo k tomu.
Jednou jsem zase ale našel v příkopě srnu, kterou srazilo nějaký auto s okřídleným šípem (měla ho otisklej na kejtě) a ta byla moc pěkná a dobrá.
- Jan Kučera
já naštěstí vždycky stihnul zabrzdit, případně vykličkovat, ale bacha ty blbý srnky nikdy nechoděj samotný!!!!! kráva ti tam skočí , dupneš na to,a jakože dobrý a druhá kráva! teda srnka.
Jinak perfektní zážitek mam taky na motorce letim ze Slap od benzínky nahoře smerem do Štěchovic a nořim se do lesa a najednou stádo kanců přes cestu , nešlo už nic delat ,ale naštěstí jsem se strefil mezi asi 4ho a 5 ho. Dole sem zastavil ve Štěchovicích a asi 10 minut se mi klepaly hračky.Co by to se mnou udelalo tak v 80km/h nabrat to stokilový zvíře nechci ani domyslet.
teda jednou sem služebním Volvem Pulmann nekde u Marianskejch Lazni zabil i nasledne v dešti i totalne skalpoval kosa a privez sem do garaze na haku na tahani vepredu nahatýho mrtvýho kosa.
jeden vtipnej:
http://www.youtube.com/watch?v=yPwNAXCBWYk
a min vtipnej:
http://www.youtube.com/watch?v=LGSA1S_h7Ws
Jinak perfektní zážitek mam taky na motorce letim ze Slap od benzínky nahoře smerem do Štěchovic a nořim se do lesa a najednou stádo kanců přes cestu , nešlo už nic delat ,ale naštěstí jsem se strefil mezi asi 4ho a 5 ho. Dole sem zastavil ve Štěchovicích a asi 10 minut se mi klepaly hračky.Co by to se mnou udelalo tak v 80km/h nabrat to stokilový zvíře nechci ani domyslet.
teda jednou sem služebním Volvem Pulmann nekde u Marianskejch Lazni zabil i nasledne v dešti i totalne skalpoval kosa a privez sem do garaze na haku na tahani vepredu nahatýho mrtvýho kosa.
jeden vtipnej:
http://www.youtube.com/watch?v=yPwNAXCBWYk
a min vtipnej:
http://www.youtube.com/watch?v=LGSA1S_h7Ws
Naposledy upravil(a) Jan Kučera dne 03. 11. 2009 11:27, celkem upraveno 3 x.
Pláťákoslužby 608528957
524TdA RULEZZ
WRX Sti
..........................asi sem se posral,ale chci TURBO ... a klid

524TdA RULEZZ
WRX Sti
..........................asi sem se posral,ale chci TURBO ... a klid

-
par desitek tisic km rocne najedu, ale jeste sem nikdy nic netrefil..nastesti..
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...