Zdravim.
Už asi skoro rok jezdím s 318IS a neustále řeším jeden a ten samej problém.
Potom co řídící jednotka přejde do tzv. teplého režimu a následném vypnutí a zapnutí motoru se motor začne chovat divně.Při rozjezdu se začne dusit někdy až chcípne. Pomůže jedině když ho nechám proběhnout na volnoběh po dobu 20 sekund a víc nebo když ho pořádně proroštuju.
Už jsem měnil váhu vzduchu,lambdu,čerpadlo,volnoběžný ventil(použité díly ale prý dobré),ale žádná změna.Kontroloval jsem kompresi ,ta je prý v normě na všech válcích (10 +- 0,05 pravděpodobně barů).
Nedávno po delší jízdě jsem zjistil ,že mám velmi horkou řídicí jednotku,skoro na ní neudržím ruku.Tak nevím,jestli to s tím souvisí.
Prosím o napsání vašich zkušeností k tomuto tématu.
Díky.
problém IS
Řeším to samé, nové svíčky, lambda, jiná váha vzduchu, čidlo teploty chl. kapaliny,většina hadic vyměněná a i jinou Řj jsem zkoušel a nic. Ještě k tomu mám taky strašně bohatou směs, po tom nastartování to pekelně smrdí. Jediné co mě dále napadá jsou cívky, kabely(ale ty u mě vypadají dobře) a v mém případě ještě ten volnoběžný ventil..
P.S. prosím o přesunutí do techniky, ať to tu nezasíráme.. Díky
P.S. prosím o přesunutí do techniky, ať to tu nezasíráme.. Díky
e30 316i->e30 318is->e36 323i->Ford Mondeo ST220->Land Rover Discovery III->Ford Focus II ST300-> E30 318is Mtechnic II + E24 635csi
AUTOSERVIS VOZŮ VŠECH ZNAČEK:
http://www.hatesauto.cz
AUTOSERVIS VOZŮ VŠECH ZNAČEK:
http://www.hatesauto.cz
- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
to budou ty hadice na sání zespodu, na bývalým motoru se mi to taky dusilo, naopak při studeným startu.. pětkrát zasebou jsem nastartoval a v pohodě... Pak už to jelo... Pak jsme vyměnili motor a ted to jede normálně, nedusí se, táhne... Ale v rozmezí studenýho a ohřátýho motoru když přijedu na křižovatku a vyšlápnu spojku, tak se jakoby začne lehce dusit, v létě nic, v zimě se mi to občas stává. Lehce to polechtám a zase drží otáčky... Stává se to jak kdy.... Když se úplně nedusí, tak si ale stejně houpne tak na 600 otáček a hned se zase srovná.... Taky by mě celkem zajímalo, co to je... Já to tipuju na ty hadice...