Zazimování
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Zazimování
Chtěl bych se Vás zeptat na názor. Chtěl jsem letos dát auto na zimu do garáže a měl silný řeči, ale dnes začalo sněžit, auto jsem sice do garáže dal, ale tak nějak se neumim srovnat s myšlenkou, že se v něm celou zimu nesvezu
Tak stále přemýšlím jestli tam ty zimáky dát nebo ne....Proto bych se Vás zeptal ( i majitelů velmi pěkných BMW jako je Hanis, Fikux, Max,...), co si o tom myslíte ? Může ta sůl, sníh a sračky hodně to auto poškodit ? Díky za názory

- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě záleží, jestli máš auto na denní ježdění nebo ne. Pokud ano, pak je to jen auto - a kupovat si druhé na zimu mi přijde asi tak, jako mít doma novou plazmovku a koukat na Merkura, aby se neochodila.
Při správné péči a údržbě to auto zimu přežije v pohodě, nakonec je na to dělaný
Lidi, co od nich cheš slyšet názor mají většinou BMW jako leštěnku, normálně jezdí něčím jiným, což není tvůj případ 
S dobrými zimáky nemáš moc problémů ani v zimě a hlavně, v zimě je s tím největší zábava
Při správné péči a údržbě to auto zimu přežije v pohodě, nakonec je na to dělaný

S dobrými zimáky nemáš moc problémů ani v zimě a hlavně, v zimě je s tím největší zábava

- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Díky za velmi pěkný názor, něco na tom opravdu bude. Ono člověk by chtěl to auto mít hezký, ale v rámci možností, že to auto taky bude normálně fungovat. Tudíž nějaký kompromis.
Já už auto na zimu mám, Fiat Uno. Ale je potřeba udělat starter, zámky, spínačku, technickou, přihlásit....prostě další investice. Tak přemýšlím, jestli se na to nevykašlu, nehodim na BMW zimáky a prdim na to. Navíc stejně na to budu dávat na jaře ten M-Tech II, takže ty spodky stejně budu muset nějakym způsobem ošetřovat.
A v neposlední řadě jak píšeš ta legrace na čerstvym sněhu
Já už auto na zimu mám, Fiat Uno. Ale je potřeba udělat starter, zámky, spínačku, technickou, přihlásit....prostě další investice. Tak přemýšlím, jestli se na to nevykašlu, nehodim na BMW zimáky a prdim na to. Navíc stejně na to budu dávat na jaře ten M-Tech II, takže ty spodky stejně budu muset nějakym způsobem ošetřovat.

- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No ono si řekneš, koupím si nějakej vrak na zimu - jenže potom si taky řekneš, přece se nezabiju, udělám brzdy, ono to moc netopí, udělám chlazení, letňáky nejsou to pravé, přeci nebudu jezdit bez rádia, atd... - když to posčítáš, je podle mě lepší ty peníze vrazit do dobrých zimáků, ošetření dutin, nebejt línej, auto pořádně umýt, navoskovat - prostě ho na zimu připravit a je to - jezdíš ve svém autě, pohodlně, bezpečně a ještě máš po starosti, co s vrakem winterwagenu na jařeTweety píše:Díky za velmi pěkný názor, něco na tom opravdu bude. Ono člověk by chtěl to auto mít hezký, ale v rámci možností, že to auto taky bude normálně fungovat. Tudíž nějaký kompromis.

Na jaře až přestanou solit to pořádně umýt wapkou včetně podběhů atd. a podle mě no problém

- Max-Max
- Moderátor e30.cz
musis si rict, co je to zazimovani...jestli doopravdy, tak pres zimu muzes ven pouze kdyz je sucho bez snehu, jinak se ti pri obcasnem pojezdeni dostana brecka do zakouti a kdybys jezdil jen obcas, bude to velice vesele zrat pri stani v garazi.... takze zazimovat opravdu na celou zimu a nejezdit...nebo druha moznost, jezdit ale nezapominat na obcasne - treba jednou tydne kvalitni vystrikani wapkou i zespoda abys dal pryc sul ktera zustava na kare... ono je rozdil sul a sul, to co sypou napr ve svajcu plechy nezere, ale je co sem slysel temer 3x drazsi nez ta nase kyselina
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Máme tu horkou wapku na pumpě, budu tam jezdit...Max-Max píše:musis si rict, co je to zazimovani...jestli doopravdy, tak pres zimu muzes ven pouze kdyz je sucho bez snehu, jinak se ti pri obcasnem pojezdeni dostana brecka do zakouti a kdybys jezdil jen obcas, bude to velice vesele zrat pri stani v garazi.... takze zazimovat opravdu na celou zimu a nejezdit...nebo druha moznost, jezdit ale nezapominat na obcasne - treba jednou tydne kvalitni vystrikani wapkou i zespoda abys dal pryc sul ktera zustava na kare... ono je rozdil sul a sul, to co sypou napr ve svajcu plechy nezere, ale je co sem slysel temer 3x drazsi nez ta nase kyselina
Jinak chtěl jsem to tam prostě nechat celou zimu, ani nepřezouvat. Ale ten čas přišel a mě se do toho ani trochu nechce

- Max-Max
- Moderátor e30.cz
kup si na zimu 316i.... mas i zimni auto i bmwTweety píše:Máme tu horkou wapku na pumpě, budu tam jezdit...Max-Max píše:musis si rict, co je to zazimovani...jestli doopravdy, tak pres zimu muzes ven pouze kdyz je sucho bez snehu, jinak se ti pri obcasnem pojezdeni dostana brecka do zakouti a kdybys jezdil jen obcas, bude to velice vesele zrat pri stani v garazi.... takze zazimovat opravdu na celou zimu a nejezdit...nebo druha moznost, jezdit ale nezapominat na obcasne - treba jednou tydne kvalitni vystrikani wapkou i zespoda abys dal pryc sul ktera zustava na kare... ono je rozdil sul a sul, to co sypou napr ve svajcu plechy nezere, ale je co sem slysel temer 3x drazsi nez ta nase kyselina
Jinak chtěl jsem to tam prostě nechat celou zimu, ani nepřezouvat. Ale ten čas přišel a mě se do toho ani trochu nechce

325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- slubox
- sponzor E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
No , ja mam auto na kazdodenne jazdenie, takze zazimovat nejdem .
Sol rozoziera auto (skoro) len vtedy ked menis vonkajsiu teplotu auta , cize , ked s autom prejdes desi do mesta a je od soli , hodis ho do teplej garaze tak to potom zacne posobit. Ked auto nechas vonku stale , cize bude mat stale rovnaku teplotu takze ta sol to nebude tolko rozozierat . Ano ono to poskodzuje aj ked to mas len vonku ale nie tolko. A samozrejme pravidelna vapka
Sol rozoziera auto (skoro) len vtedy ked menis vonkajsiu teplotu auta , cize , ked s autom prejdes desi do mesta a je od soli , hodis ho do teplej garaze tak to potom zacne posobit. Ked auto nechas vonku stale , cize bude mat stale rovnaku teplotu takze ta sol to nebude tolko rozozierat . Ano ono to poskodzuje aj ked to mas len vonku ale nie tolko. A samozrejme pravidelna vapka

E39 530dat Individual
E30 335i
ex: E30 324d ,,Alpina"
E30 335i
ex: E30 324d ,,Alpina"
to ja radsi auto odstavim na celou zimu,a pak na jare jak ty sracky vsechny roztajou a splachnou se,tak zase vyjedu.Hlavne zimni obdobi je dobry pro pripadne upravy/opravy na ktere je cas,jelikoz behem leta chce mit kazdy auto pojizdny tak se to snazi urychlit a v zime se s tim clovek muze piplat....

- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
nekde sem slysel teorii ze kdyz se jezdi s autem pres zimu, tak ze se nema stavet v garazi...
teorie je takova:
1. kdyz auto na sebe nabali solnou brecku tak v teple garaze se akorat urychluje chemicky proces pusobeni tohoto roztoku na auto a tudiz o to vice rezne
2. rozdil teplot v garazi a venku pri mrazech je takovy ze se projevuje na teplotni delkove a obemove roztaznosti materialu ze ktereho je auto vyrobeno a to zapricinuje jeho celkove rozhozeni (co se tyce vuli mezi dvermi, i jinymii casmi auta)
jak rikam je to jen teorie kterou sem zaslechl neberte to jako muj nazor
jen tema na diskuzi:)
teorie je takova:
1. kdyz auto na sebe nabali solnou brecku tak v teple garaze se akorat urychluje chemicky proces pusobeni tohoto roztoku na auto a tudiz o to vice rezne
2. rozdil teplot v garazi a venku pri mrazech je takovy ze se projevuje na teplotni delkove a obemove roztaznosti materialu ze ktereho je auto vyrobeno a to zapricinuje jeho celkove rozhozeni (co se tyce vuli mezi dvermi, i jinymii casmi auta)
jak rikam je to jen teorie kterou sem zaslechl neberte to jako muj nazor

Vytápěná garáž v zimě při denním ježdění je to nejhorší co může bejt. Pokud jezdíš denně tak nechávat auto venku, ideální je ovšem přístřešek, je tam stejná teplota a nazapadá to totálně sněhem.
Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla
- Chuck47
- E30.cz mecenáš
no taky mam v planu parkrat vyrazit ven...sice mame neco jako garaz ma to proste strechu a od ulice vrata a do dvora je to otevreny...takze tam asi zadnej extra teplotni rozdil nebude,ze?slubox píše:No , ja mam auto na kazdodenne jazdenie, takze zazimovat nejdem .
- maca
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
tweety,jestkli chces,muzem se domluvit a ja ti na bawu nastrikam spodek krupetem na zvedaku a jeste se kouknem i na dutiny,samoze zanejakou "lidovku"
jauz kombika mam nastriksanyho a ted v tejdnu to ceka kabro,akorat na nej jeste shanim nejaky "kanaly" zimaky uz nejaky na dilne na nej najdu
jeste vcera sem byl rozjhodnutej kabro zazimovat a jezdit jen tourem, ale ted sem se vratil z hora proste chci si zablbnout i s kabriem, takze dostava na zimu vysoky pera a zimaky

clovek jak starne tak zjistuje, ze original je stejne nejlepsi 

- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Na co je to krupeto...respektive co to je ?maca píše:tweety,jestkli chces,muzem se domluvit a ja ti na bawu nastrikam spodek krupetem na zvedaku a jeste se kouknem i na dutiny,samoze zanejakou "lidovku"jauz kombika mam nastriksanyho a ted v tejdnu to ceka kabro,akorat na nej jeste shanim nejaky "kanaly" zimaky uz nejaky na dilne na nej najdu
jeste vcera sem byl rozjhodnutej kabro zazimovat a jezdit jen tourem, ale ted sem se vratil z hora proste chci si zablbnout i s kabriem, takze dostava na zimu vysoky pera a zimaky