To bys se docela siklo
Dovoz ze zahranici
Dovoz ze zahranici
Nevidel jste dnes nekdo zpravy na nove , nebo nevite neco vic o tom novem zakonu na dovoz aut ze zahranici ? Mama mi do toho pustila vysavac
Zaslechl jsem jen ze se rusi maximalni stari vozu a ze jedina podmika bude nakej atest ? euro1 ??
To bys se docela siklo
To bys se docela siklo
- Cvrcek Martin
- Kontaktovat uživatele:
--myslim,že auto už musí jenom mít platnou technickou v dané zemi a být v ní přihlášeno do provozu a tady u nás ti jenom přelepěj známky na naše podle těch cizích a novou SPZ...o normě teda nic nevim.
--no ale co mě zklamalo je fakt,že když dotáhneš auto s platnou TUV a nějakou tam schválenou úpravou,tak ti to tady nemusí přihlásit, protože vyhláška dané země je nadřazena těm, co jsou v EU takže jet si schválit auto do Germany bude stejně nanic...
--no ale co mě zklamalo je fakt,že když dotáhneš auto s platnou TUV a nějakou tam schválenou úpravou,tak ti to tady nemusí přihlásit, protože vyhláška dané země je nadřazena těm, co jsou v EU takže jet si schválit auto do Germany bude stejně nanic...
ex E30 323i, ex E36 325i, nyní Octavia TDi s šestijádrovym ECU a turbem ze Zetoru -odbržděných 700Kw na stavebním válci 
Veškeré opravy vozů všech značek

Veškeré opravy vozů všech značek
- Lospiratos
- tomik
- Kontaktovat uživatele:
tak jednoduchý to nebude........,jestli vůbec
dovoz automobilů,vrakoviště,specializace E30 IS,M3 E30,Alpina.Neregistrován http://tomikauta.webnode.cz
- scandinavian
- scandinavian
muj názor je, že doted to mělo 1 z 15ti, pže proč by jí k tomu dělali, když to nemělo vliv na prodej, ted, když budou vědět, že s TUVem to prodaj o tolik snáz a vědi jaká je tady poptávka po ojetinách, tak jí k tomu rádi dodělaj, aby to auto bylo prodejný směrem na východ.paca píše:Jenomže těch starších aut má platnou TUV tak jedno z 15cti. A když už ji má, tak je auto dražší než bez TUV.
zéwlovat :rock:
Jenže německá TUV je prý dost mastná a udělat ji není jenom tak. Takže pro němce se vyplatí auto prodat bez technické za 600 euro než do auta nacpat dalších 500 eur za případné opravy a novou technickou.scandinavian píše:muj názor je, že doted to mělo 1 z 15ti, pže proč by jí k tomu dělali, když to nemělo vliv na prodej, ted, když budou vědět, že s TUVem to prodaj o tolik snáz a vědi jaká je tady poptávka po ojetinách, tak jí k tomu rádi dodělaj, aby to auto bylo prodejný směrem na východ.paca píše:Jenomže těch starších aut má platnou TUV tak jedno z 15cti. A když už ji má, tak je auto dražší než bez TUV.
- Flery
- Bazarník
- Kontaktovat uživatele:
pokud dobre ctu tak auto musi mit TUV musi mit doklady od TUV a emisich z nemecka dejme tomu ze se bavime o dovozu z nemecka dal pak musi mit typovou homologaci typu ES takze treba E30 je tabu nevim co se zmenilo ale asi jen to ze se nebude muset na vyzkumak za 4600 ale to je este otazka jestli jim bude stacit ta evropska homologace ktera je v puvodnim TP...na urade v plzni vubec nic nevi takze bych chtel vedet co budou delat az tam pridu prvni uredni den v mesici cerveci a budu chtit vzit do provozu auto z nemecka s platnou TUV z roku 1996 a ES
ale podle mne tenhle zakon nic nezjednodusuje protoze driv to auto nemuselo mit platnou TUV stacila ES a vyzkumak takze jestli tohle je plus 
Tel : 773 622 822
Flery píše:pokud dobre ctu tak auto musi mit TUV musi mit doklady od TUV a emisich z nemecka dejme tomu ze se bavime o dovozu z nemecka dal pak musi mit typovou homologaci typu ES takze treba E30 je tabu nevim co se zmenilo ale asi jen to ze se nebude muset na vyzkumak za 4600 ale to je este otazka jestli jim bude stacit ta evropska homologace ktera je v puvodnim TP...na urade v plzni vubec nic nevi takze bych chtel vedet co budou delat az tam pridu prvni uredni den v mesici cerveci a budu chtit vzit do provozu auto z nemecka s platnou TUV z roku 1996 a ESale podle mne tenhle zakon nic nezjednodusuje protoze driv to auto nemuselo mit platnou TUV stacila ES a vyzkumak takze jestli tohle je plus
Já chápu, že ten článek může bejt pro někoho dlouhej, ale tohle je opravdu v prvnim odstavci.MDČR píše: Zákon počítá s neomezeným dovozem starších vozidel, pokud u nich bylo prokázáno udělení osvědčení o homologaci typu ES, nebo bylo prokázáno schválení technické způsobilosti typu vozidla vydaného jiným členským státem EU podle předpisů platných v jiném členském státě EU.