Dojezd oken + šíbr E36

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Odpovědět
Slid
Kontaktovat uživatele:

Dojezd oken + šíbr E36

Příspěvek od Slid » 24. 05. 2006 16:34

Mám na Vás takovej dotaz, zda-li někdo něco takového řešil u bawa.....

Kámoš řešil tuto věc a zajímalo by mě zda-li to jde i u bawa udělat a jak, nebo zda-li má někdo nějakou zkušenost, jaké dráty to jsou atd.Dle mě to musí jít stejně, jen vědět odkud a jaké dráty no.Bohužel nevím které dráty to jsou ani u Vectry ( odkud vedou ) jen co s čím procvaknout :D

Přeci E36 po strčení klíčku do zámku a podržení v pravé poloze zajede okýnka a šíbr.
Tak dle mě musí jít jen něco spojit a je to. Bez nějakýh dokupování modulů atd.
Mám doma návod na Opel Vectru kde stačí koupit svorky ve svazku procvaknout svorkama 2 dráty a je to.Toď vše. A po zamknutí centrálu okýnka i šibr zavřou. Kámoš to min. týden dělal dle tohoto návodu na Vectre a během pár min hotovo.
Čili by mě zajímalo zda-li to jde i u Bawa.Když u Vectry taky nic nezajelo pouze když podržel klíček v pravé poloze v zámku tak vyjeli okýnka a zavřel šíbr.A po tomto zásahu frčí vše na zmáčknutí centrálu nebo zamknutí klíčkem.

Takhle zní ten návod pro Opel Vectra

Automatické uzavření oken při použití dálkového ovládání

Fotoseriál je sice v polštině, ale to není důležité hlavní jsou fotky.
To propojení nedělej dle obrázku, ale rychlosvorkou, kterou ti posílám na fotkách !!!

Stačí spojit hnědý drát s červeným pruhem s hnědým drátem s černým pruhem. Zavírá to okna na první zmáčknutí zhruba po 2 vteřinách a při zamknutí klíčem není třeba držet klíč v poloze zamknuto, protože to také zavře okna zhruba po 2 vteřinách. Dráty uvedené barvy jsou tam jen dva, tak není možnost to podělat.Investice 4,50 za rychlosvorku - plastová s plíškem ve tvaru hřebene (trojzubého), která po strčení drátu zmáčknutím kleštěmi skřípne a propojí ty dráty (pro jistotu jsem na tom místě nařízl izolaci) a pak se to ještě zaklapne a nemusí se to izolovat.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tak co vy na to?
BMW E36 318TDS Cosmosschwarz metallic
Obrázek

Slid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slid » 25. 05. 2006 10:52

Vyřešeno.
Obrázek

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 25. 05. 2006 11:47

Jak vyřešeno, tak by mne to zajímalo

Slid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slid » 25. 05. 2006 12:35

V zámku (klíčem ) jsou 2 dráty 1. bílo - červenej a červeno zelenej.Když se spojí vše se zavírá (klasika klíčkem)
Drát bílo červenej, který vede od zámku (klíčem) ve dveřích sem spojil s drátem bílo černým.Který vede ve svazku od zámku k centrálu ve dveřích.
No a jak zamknu tak asi po 2sec zavře se okna + šíbr. Ale jde mi to pouze ovladačem na alarm od jablotronu.Klíčkem origo s centralem to nevyjede.Ale to je jedno když to zamykám ovladačem společně s alarmem. No a když strčím klíček do zamku a zamknu klíčkem tak vše vyjede a zavře hned a nemusím to držet v pravé poloze pouze zamknu vyndám klíč a je to.A tak mi to vyhovuje.Když budu chtít něco otevřené zamknu centralem v klíči, když zavřené zamknu ovladačem s alarmem.No a když budu chtít třeba šíbr pootevřený + alarm zamknu central v klíči a pak ještě tlačítko na ovladači alarmu a je to... :lol:
Jinak vše sem dělal u dveří řidiče.
Obrázek

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 25. 05. 2006 13:08

A pokud mám ale alarm s centrálem a potom pouze centrál tím že zamknu dveře klíčkem, tak to asi nepořeším. Kdykoliv zamknu auto, zavřou se mi okna :?

Slid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slid » 25. 05. 2006 13:17

Určitě to nějak musí jít :D já to řešil tak to, sice sem chtěl, aby mi po zamknutí hned vyjeli, ale nakonec sem zjistil že to jde i tak :D :D
Obrázek

Tasek

Příspěvek od Tasek » 25. 05. 2006 13:18

Tweety píše:A pokud mám ale alarm s centrálem a potom pouze centrál tím že zamknu dveře klíčkem, tak to asi nepořeším. Kdykoliv zamknu auto, zavřou se mi okna :?

pak se to da resit relatkem a dojezdovyma spinacema, ale je to torsku slozitejsi... :twisted:
316i r.v. 1988, M10

Slid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slid » 25. 05. 2006 13:24

dojezdy tam musí mít přeci každej ne, jinak by se to nevyplo. A relátko taky, slyším jak cvakne a jede nahoru jak dojede cvak a konec.Když jsou zavřené jen slyším jak udělá cvak necelá seknuda a cvak.
Proto to je řešené pro lidi kdo maj dojezd oken v zámku po strčení klíče a otočení do pravé polohy, pouze je použit jeden drát od toho + jeden co vysílá signál od centálu pokud to tak chápu.Ten kdo nemá v zámku dojezdy tak mu to chodit bez nich nebude ne.
Obrázek

Tasek

Příspěvek od Tasek » 25. 05. 2006 14:09

Slid píše:dojezdy tam musí mít přeci každej ne, jinak by se to nevyplo. A relátko taky, slyším jak cvakne a jede nahoru jak dojede cvak a konec.Když jsou zavřené jen slyším jak udělá cvak necelá seknuda a cvak.
Proto to je řešené pro lidi kdo maj dojezd oken v zámku po strčení klíče a otočení do pravé polohy, pouze je použit jeden drát od toho + jeden co vysílá signál od centálu pokud to tak chápu.Ten kdo nemá v zámku dojezdy tak mu to chodit bez nich nebude ne.
jj, to je jasny, ale treba ja v e30 nemam dojezdy ani relatko, proste kdyz zmacknes cudle na okna tak tlaci porad i kdyz je mas zavreny...., tudiz bych musel vyvest draty od vypinacu, zapojit relatko a kdyz bych zamcel dalkou nebo i klicem, okna by sla automaticky nahoru..., idealni pro vicetlacitkovy ovladace co se umi programovat, pak naprogramujes zavirani na 2 cudliky, jadno komplet zamcit a zavrit, druhy jen na zamknuti a nechani otevrenych oken....
316i r.v. 1988, M10

Slid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slid » 25. 05. 2006 15:24

aha to sem nevěděl, myslel jsem že v e30 to je taky už.
Obrázek

Odpovědět