Přepis auta

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Odpovědět
fifik

Přepis auta

Příspěvek od fifik » 17. 05. 2006 15:42

Nazdar chlapi, může mi prosim někdo vysvětlit jak to chodí při koupi auta, mám namysli přepis vozidla. Chci koupit auto od jedno chlápka, problém je v tom, že auto má značky v depozitu (nemá pojištění) a hlavně, že před půl rokem tam byl měněnej motor, který ještě není zapsaný v TP. Jak mám postupovat při přepisu? (pokud možno tak abych stávajícího majitele moc neotravoval, páč je to jeden místní pracháč, který nemá na takovéto "pichoviny" čas) Moc a moc díky :?

Mazety

Re: Přepis auta

Příspěvek od Mazety » 18. 05. 2006 08:07

fifik píše:Nazdar chlapi, může mi prosim někdo vysvětlit jak to chodí při koupi auta, mám namysli přepis vozidla. Chci koupit auto od jedno chlápka, problém je v tom, že auto má značky v depozitu (nemá pojištění) a hlavně, že před půl rokem tam byl měněnej motor, který ještě není zapsaný v TP. Jak mám postupovat při přepisu? (pokud možno tak abych stávajícího majitele moc neotravoval, páč je to jeden místní pracháč, který nemá na takovéto "pichoviny" čas) Moc a moc díky :?
motor na vyndání značek z depozitu nemá vliv, musí si to pojistit, stačí na měsíc nebo na jak nejkratší dobu to dávaj a platnou STK

jemu po odhlášení na tebe zbytek pov. ručení vrátěj, takže toho pracháče snad 50 kč nevytrhne :twisted:
EX e28 525e
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i

Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210

mr.bouchac

Příspěvek od mr.bouchac » 18. 05. 2006 08:58

xixi toto sem uz nekde cet ;) zeby na skoda.virt.cz ? ;) sak ti tam radili vem plnou moc na to facko a jedem ;)
mr.bouchac

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 18. 05. 2006 09:37

Na převod by ti měla stačit plná moc, nemusí být ověřená. Známej to sesmolil v autě před inspektorátem na pytlík od svačiny :)

Co se týká motoru apod ..., bylo by lepší, kdyby se to dělalo na původního majitele. Až to bude na tebe jen odhlášený, neprojdeš evidenčkou a budeš tam muset dvakrát. Vymazání čísla motoru stojí 10 Kč, čili by to měl pracháč utáhnout nebo ho zasponzoruj :P

Nejlépe asi napsat si plnou moc, jít tam vymazat motor a hned to na sebe odhlásit, na evidenčku a jít to na sebe přihlásit. To ručení na ten měsíc zaplatit musí - nevím, jak která pojišťovna, ale většina jich vrací ručení za celé měsíce, tzn. když to zaplatí na měsíc a za dva dny to na tebe odhlásí, stejně propadnou prachy za celej měsíc. Jedině to pojistit např. od 25. do konce příštího měsíce, 29. to zrušit a ten měsíc mu vrátěj :wink:
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

adam320

Příspěvek od adam320 » 18. 05. 2006 10:27

No však to ručení muže přeci rovnou sjednat kupující a majitel to jen s jeho smlouvou z pojištovny vyzvedne z depozitu :wink:
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni

Odpovědět