Motor trhá, vynecháva, chcípá...

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
SlimShady
Kontaktovat uživatele:

Motor trhá, vynecháva, chcípá...

Příspěvek od SlimShady » 23. 10. 2003 18:20

...tak a došlo aj na mňa... niektorý deň to začalo celkom nevinne, párkrát zacukal motor, akoby nedostal benzín či čo, a šiel ďalej keď som si pohral s plynom... neskor ten istý deň mi to spravilo zas, pri dojazde na semafor mi motor chcípol. Naštartoval som zas bez všelijakých problémov, šiel ďalej ok, párkrát zaškubal zas. Tak som si napísal pár emailov s kdo.-m, mi poradil (ako aj GeRoX) kúpiť velfobín, a skúsiť ho naliať do nádrže, či nie náhodou v tom bude problém že je tam voda... velfobín som ešte nekúpil, som v práci, ale cez víkend ho vyskúšam. Ale čo ma vééééľmi nepotešilo bol fakt, že som dnes musel do práce autom... cestou mi to párkrát zatrhalo, normálne ako keď vám chcípne motor a podradíte, a ono sa to chytí na tú menšiu rýchlosť a rozbehne sa zas... tak som zastavil na parkáči u McDonaldsu smerom na Brno, a nechal som chvíľu bežať na voľnobehu... nič, všetko ok. Tak som trochu pridal na voľnobežnom ventile (mám ten mechanický, náhrada za vadný origo ventil), a len tak pre srandu som zapojil kábel od Lambda sondy.. Lambdu mám pravdepodobne v háji, tak najprv sa chcem spýtať či sa dá nejak na 100% zistiť funkčnosť alebo nefunkčnosť Lambdy?
No ale spať k veci. Po zapojení lambdy motor na voľnobehu trochu znížil otáčky, potom ich zvýšil spať na mnou nastavenú hodnotu (cca. 900rpm) a už nehýbal s voľonbehom... Tak som sa vydal na cestu do Říčan (do práce). Šiel som najprv normálne, nejakých 80-90 v ľavom pruhu, keď začalo po chvíli dosť brutálne cukať... pár metrov ok, potom dobrý kus trhalo jak besné, hoci som držal plyn, alebo zrýchľoval, aj pri zrýchľovaní normálne vynechávalo a trhalo to. Tak som sa dal do ľavého a nedaj, pálil som to 140-160, čo to spraví.. lenže aj tu, aj pri zrýchľovaní aj pri udržiavaní konštantnej rýchlosti mi to trhalo... dokonca pri spomalení a nájazde na Exit 11 mi pri 110km/h chcípol motor, a to som už vytlačil spojku a skúšal to zachrániť pridávaním plynu, nepomohlo... Na kruháku som zas naštartoval auto a zas v pohode som došiel bez jediného trhnutia do práce...

Takže otázky znejú, chcem predbežne pozbierat info čím všetkým to može byť? Ako teda zistím tú Lambdu či je ok alebo nie? Ak je špatná, alebo ak je dobrá, može to mať na motor taký vlyv, že mi to trhá tak brutálne ako som popísal? A ešte niečo... to trhanie je niečo akoby nedostalo benzín, alebo iskru, neviem teraz, v živote som to nezažil tak neviem rozlýšiť ktoré je ktoré. Proste auto ide a z ničoho nič ním thrne...

P.S.: Jo a je to 6 valec, 325e, r.v.86
Naposledy upravil(a) SlimShady dne 23. 10. 2003 22:18, celkem upraveno 1 x.
Faszom a seggedbe verem te buzi :!:

athlon_137

Příspěvek od athlon_137 » 23. 10. 2003 22:06

Mě to dělá poslední dobou taky :( . Cuká jenom mírně, ale když stojím na křižovatce, tak je to nepříjemný. Není v prdeli čerpadlo?

SlimShady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SlimShady » 23. 10. 2003 22:11

athlon_137 píše:Mě to dělá poslední dobou taky :( . Cuká jenom mírně, ale když stojím na křižovatce, tak je to nepříjemný. Není v prdeli čerpadlo?
Neviem, teda neverim... mne to na volnobehu robi malokedy, robi to hlavne za jazdy... a je to take nepravidelne... som zvedavy cim to bude... :roll:

Batman

Příspěvek od Batman » 24. 10. 2003 05:18

Nepravidelnost zavady ukazuje na nejakej vakl-kontakt. Kamosovi presne tak jako tobe zlobilo rele benzinovy pumpy, respektive jeho konektory (kostka pod nim). Na mail jsem ti poslal obrazky z Haynese (sem to dat neumim), jak rele vyradit. Tak to prubni, je to jednoduchy.

SlimShady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SlimShady » 24. 10. 2003 05:24

Batman píše:Nepravidelnost zavady ukazuje na nejakej vakl-kontakt. Kamosovi presne tak jako tobe zlobilo rele benzinovy pumpy, respektive jeho konektory (kostka pod nim). Na mail jsem ti poslal obrazky z Haynese (sem to dat neumim), jak rele vyradit. Tak to prubni, je to jednoduchy.
Super vdaka, idem sa na to mrknut... :wink:

Michalmm

Příspěvek od Michalmm » 25. 10. 2003 08:52

presne takovej problem mam taky na volnobeh se to vzdy voklepe spadnou otacky a zas se rozebehne kolikrat i chciplo.Nejdriv jsem myslel ze palivovy cerpadlo ale to dava dobre 3,5 atmosfery to je ok vcera mi to uplne prestalotahnout a zas se to rozebehlo nemohl jsem predjet ani traktor nevim.... :(

Ace

Příspěvek od Ace » 25. 10. 2003 15:37

Shady, možná je to blbost, ale KUP si kua tu lambdu, máš jí určitě v p... 8)
8) ///M Power 8)

SlimShady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SlimShady » 25. 10. 2003 15:47

Ace píše:Shady, možná je to blbost, ale KUP si kua tu lambdu, máš jí určitě v p... 8)
Kupit si ju kupim, az budem mat viacero volnych $$$, ale tym to rozhodne nie je... doteraz to slo, len teraz mi to robi... :roll:

Odpovědět