to sem dnes odpoledne za zachazejiciho slunce vyrazil z bratislavy omegou MV6, cesta trva do CB cca 3.5 hod kdyz se jede svizne. na dalnici sem zvyklej nastavit tempomat na 150-160kmh a jelikoz dalnice byla prazdna neudelal sem to jinak ani dnes.
zcela logicky je ale v obou smerech asi 5km od prechodu zpomaleni a max rychlost stanovena na 60kmh....coz se mi zda pomerne hloupy a bezduvodny a tak sem nechal tempomat delat jeho praci az sem si vsimnul u krajnice stojiciho tmavyho superba...zdal se mi podezrelej a tak se na naj kouknu i do zpetnyho a on udelal blik!

po par dalsich sekundach jizdy vidim prislusnika jak skace do myho pruhu a dela tam kasparky...to uz bylo zle a pripomelo mi to moji 2 tydny proslou dalnicni SK znamku. nechtel sem pana prejet a tak sem poslusne zastavil a zkusil se nevine zeptat jestli je vsechno v poradku.

docela v pohode chlap si hned vyzadal mimo obviklych dokladu i rodnej list a vypadalo to ze mi vezme i statni prislusnost. ja byl celkem v poho pac sem tusil, ze se nejak domluvime pac kdyby ne tak by me moh rovnou strelit do hlavy, ale jak je jeho povinosti poucil me o faktech a delal bubu. napr. pri prekroceni rychlosti o vice jak 40kmh se prestupek postupuje vys a vyrizuje se v cr. tzn mel bych zaplatit pokutu 7.000sk +1 rok ridicak a postihy u nas a za chybejici nebo proslou dalnicni znamku az 10x jeji cena na rok tzn. 11.000sk. pan pry s fotkou uz nemuze nic udelat a zacal neco vyplnovat, ale citil sem ze blafuje. kdyz videl ze mu sam od sebe nic nenabidnu tak si sam rek o vsechno co mam u sebe a ze to nakonec nejak zaridi. prislusnik dostal 50ecek a 1100ks, netvaril se nadsene, ale cesky koruny uz nechtel. takze pozor na stojici auta u silnice, jezdete max +20 a mejte hotovost.