díky za rady, dneska jsem zapojení EWS několikrát prošel, zkoušel laborovat s polohou čipu v kroužku na klíči ale neúspěšně, znova jsem všechno rozebral, složil, proměřil kontakty a nyní EWS funguje, po otočení klíčkem do polohy na kontrolky relé v EWS cvakne. zajímavé je, že pokud klíček vypnu je relé ještě chvíli sepnuté než rozepne, pokud v tom čase znovu otočím klíčkem, relé necvakne(protože už je vlastně sepnuté) natočil jsem to na mobil, cvaknutí po sepnutí klíčku není na videu moc slyšet, rozpenutí relé po chvilce ano
http://www.youtube.com/watch?v=UF528xow ... e=youtu.be
z toho že relé v EWS cvakne vyvozuji že jednotka EWS je v pořádku, ŘJ motoru taktéž, čip klíče je taky OK. (EWS načte kód z čipu, pošle ho po zeleném drátu na pin 18 do ŘJ, ta porovná kód se svou databází a pokud je OK zpětně pošle do jednotky EWS příkaz sepnout relé startéru a povolit zapalování)
...ovšem, i přes to že relé v EWS cvakne, nesepnou mi relé jednotky a čerpadla, volnoběžný ventil nebzučí, při startování motor nehází jiskru a benzím tam taky nejde..
vzhledem k tomu, že ŘJ komunikuje s EWS, bude v pořádku, takže tam asi problém nebude(momentálně jí mám připojenou a navolno položenou v kastlíku) co dalšího může být špatně?