jsem tam dosel, podle jmena zjistila ze zna strejce, tak jsem nestacil ani nic rict a bylo to za nejnizsi moznou pokutu co je ted 100Kc

Jo, všechno je pravda, ale bohužel už znám i případy, ve kterých byla výpověď o členovi rodiny vyhodnocena jako účelová, to se taky stát může a je to celkem průser.Tweety píše:Tak pokud mohu poradit, rozhodně se na tyhle výzvy nevysrat, to je nejhorší co můžeš udělat. Zvlášť teď když všechny tyhle přestupky řeší celní správa a né jako před tím finanční úřad, který na každého druhého přestupce sral.
Jdi tam, dostavit se musíš, je to prostě povinnost ze zákona. Až se tě zeptají, kdo auto řídil, řekni že to byl člen tvé rodiny, jak jsem tu někde četl u Fx, tak přesně jak řekl. Podle nového zákona od 01.07.2006 musíš říct, že víš, kdo vozidlo řídil (zaparkoval), když řekneš že nevíš, je za to postih. Dále má orgán povinnost tě ze zákona poučit o možnosti nevypovídat proti osobě blízké, v pokolení přímém, nebo osobě blízké jejíž újmu by jsi bral jako sobě vlastní, atd atd atd. Ty řekneš : " Já vím, kdo to tam zaparkoval, byl to člen rodiny ale nehodlám vůči němu vypovídat s odvoláním na §12 zákona o Policii (283ka) a nebo je to tuším § 100 přestupkového (200ka) myslím.
Něco o tom vím, tak kdybys chtěl poradit, jak se z toho vykroutit, napiš SZ. Hlavně se nenech zastrašit, že to bude podáno dál a dál a takový ty kecy. To říkají všichni
Pozdě, ale přece jen kdyby to někdo znovu řešil
§60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích.Tweety píše:T...... nehodlám vůči němu vypovídat s odvoláním na §12 zákona o Policii (283ka) a nebo je to tuším § 100 přestupkového (200ka) myslím.
Osoba tobě blízká je taková, které bys výpovědí způsobil újmu, kterou bys pociťoval jako sobě vlastní, což jaksi není definice rodiny.ferda píše:Taky se muže stát, že když vypovíš, že vozidlo řídila osoba tobě blízká. Tak aby si je všechny na úrad nepozvali, na což určítě maji právo aby zjistili pachatele přestupku, To by ti potom rodina poděkovala