sportovní výfukové svody - nerez - na M20 - NOVÉ
- JIRKAe30BAUR
chci se zeptat na nejakej narust vykonu,jestli tyto svody po namontovani udelaji nejakej znatelnej rozdil nebo jestli jsou spise na okrasu?diky za odpoved 
BMW e30: TC BAUR 318, 325i kupe lestenka ve fazi renovace,DRIFT MACHINE 335i,chip alpina,5x120,stavitelnej podvozek,zvetsene odklony,rejdy atd atd
- JIRKAe30BAUR
no mam v planu ten chip od dinan racingu odsut z fora,pak chci odlehcit setrvak a jeste nejaky blbosti,tak myslis ze pak uz by to bylo znat jo?nebo mi porad jaky upravy by k tomu byly ty nej.no a mozna uz pristi tyden budu mit zbytecny prachy navic,tak bych si je u tebe objednal,ale neslibuju jestli uz pristi tyden,ale snad 
BMW e30: TC BAUR 318, 325i kupe lestenka ve fazi renovace,DRIFT MACHINE 335i,chip alpina,5x120,stavitelnej podvozek,zvetsene odklony,rejdy atd atd
Jo tak jestli to myslíš s motorem fakt vážně, tak to má význam určitě. Jeslti budeš dávat chip a odlehčovat setvák, tak následně svodama chybu rozhodně neuděláš. U atmosférického motoru také platí takové pravidlo, že co se dělá "za motorem", má se udělat i "před motorem". Tím mám na mysli když se dělá výfuk, mělo by se dělat adekvátně i sání a naopak. Pokud budeš dávat jenom svody, tak ty samotné odporové hodnoty výfuku radikálně nemění, čili se se sáním nemusí dělat nic (stačí čistej filtr), jeslti půjdeš i dál (více průchozí tlumiče), tak bys měl potom následně řěšit i sání, aby to fungovalo tak jak má.
Třeba já osobně mám jenom ostřejší vačku a k ní chip (a sportovní fitr teda). Na setrvák se časem také chystám. Doporučuju se taky nevěnovat jenom motoru, ale i dalším částem auta, aby to bylo vyvážené - např. podvozek a brzdy. Většina obyčejných e30 má podvozky po smrti a když se dají pořádně do pucu (ne jenom tlumiče a pružiny, ale všechny silentbloky, čepy a podobně), tak je to super a to auta má i na dnešní dobu myslím hodně co nabídnout
Třeba já osobně mám jenom ostřejší vačku a k ní chip (a sportovní fitr teda). Na setrvák se časem také chystám. Doporučuju se taky nevěnovat jenom motoru, ale i dalším částem auta, aby to bylo vyvážené - např. podvozek a brzdy. Většina obyčejných e30 má podvozky po smrti a když se dají pořádně do pucu (ne jenom tlumiče a pružiny, ale všechny silentbloky, čepy a podobně), tak je to super a to auta má i na dnešní dobu myslím hodně co nabídnout
- JIRKAe30BAUR
no ja mam prave ted komplet vyfuk od svodu ke koncaku(sportovnimu) jen trubky a k tomu bych chtel ty svody no..ty origo se mi tam vubec nelibej
...no a chci dat i filtr no na to sem zapomel..mel jsem tam nejaky hribka ale ten me zklamal,takze sem tam hodil zase origo bednu a chci vlozku..a na podvozku se take pracuje..mam to auto trochu cely poupraveny..dokonce bych si troufl rict ze predchozi majtel tan instaloval ostrou vacku ale to si nejsem jit a nevim jak to poznal..ale lita to moc hezky
ale chci vic..a za kolik by se dala dyztak splasit nejaka vacka?jestli mam mam origo tak musi ven..ale to je zase na penezich no.. 
- JIRKAe30BAUR
Jasně rozumím. S vačkou jsme na tom podobně
Auto už jsem tak koupil a přišlo se na to, až když se seřizovali ventily a pořád to nebylo ono... Potom se auto svěřilo odborníkům na doupravení mapy a teď už to šlape jak má. K filtru: vložka je určitě lepší jak hříbek - to se nepodaří odstínit od teplého vzduchu a pak jde výkon akorát brutálně dolů
Takže buď vložku anebo až pak kompletní kit sání.
Kdybys chtěl, mám na E30 vložky Simota (podobné jako třeba KaN jen né tak drahé a známé) skladem, tady: vzduchove-filtry-simota-t80291.html Sám jsem s tím maximálně spokojenej a hlavně se těším z toho, že už nikdy nebudu muset kupovat filtr jinej
Svody na M30 neumím, ale zkusím se poptat.
Kdybys chtěl, mám na E30 vložky Simota (podobné jako třeba KaN jen né tak drahé a známé) skladem, tady: vzduchove-filtry-simota-t80291.html Sám jsem s tím maximálně spokojenej a hlavně se těším z toho, že už nikdy nebudu muset kupovat filtr jinej
Svody na M30 neumím, ale zkusím se poptat.