Jakej olej lejete do kary?
luissa píše:Já osobně tedy leju normální polosynt od Finy, ale měním raději už po osmi až devíti tisících. mám 2.5 M20. Normální olej, ale měním raději dřív. A s tím benzínem, já tankuju u Benziny ten jejich Blue Octane a nemůžu si stěžovat.
Blue Octane??? to je ten s oktanovým číslem 99 ne???? do těch našich motorů je to škoda peněz, žádnej pozitivní efekt to nemá, spíš naopak
member of zewl crew
Prosím nekamenovat, ale moje zkušenost s přechodem mezi mineralem a polosyn. je špatná. Loni jsem koupil 316i tour s M40. Prodávající tvrdil, že měnil ihned po dovozu což bylo v dubnu téhož roku. Byla tam polosynt. Shell přesnou specifikaci si nepamatuji. Na měrce byl olej čistý, takže jsem neměl důvod nevěřit. Dostal jsem k tomu i servisní knížku, kde byly uvedeny všechny pravidelné výměny oleje ( jak jsem zjistil později vždy tam byl minerál !!! ). Po dvou měsících přestal motor chodit. Kousnutý hydroštely = přetržený rozvoďák .......... Ta sr..ku co tekla z motoru bych vám nepřál vidětMax-Max píše:Tu je riziko veľmi veľmi malé. Ale môžeš pre istotu použiť preplachovací olej.Spooky-0987 píše:jo jeste jeden dotaz neni zadnej problem udelat prechod z mineralu na polos.?

-
- Melisek^076
Moje zkušenost je, že po tom, co jsem přešel z 15W40 na 10W40 motor při nejvyšších otáčkách méně kouří, což pro mne je argument. Jestli vyšší obsah aditiv povolil kroužky, nebo co, netuším, ale výsledek je propastný. Odteď Motorex 10W40 (kvůli rozumné pořizovací ceně) jinak víc než na značku koukám po specifikaci - API-SH a výš. Loni jsem měnil vždy včas, kvůli 3ks proraženým vanám, letos na M-technik pružinách už snad žádnou neťuknu 

XXwYY ???
mohl by mi, prosím, někdo vysvětlit co znamená třeba 10W40? Jsem uplně lamka a co se týče olejů, tak dvojnásob... Jo a ještě jeden dotaz na technicky zkušenější... rodíl mezi syntetikou a minerálem??? Předem děkuji za odpovědi na můj (pro vás) značně BFU dotaz

***NÁHRADNÍ DÍLY z E30 a E36*** viewtopic,p,597353.html#597353
***EKOLIKVIDACE***ODTAHOVÁ SLUŽBA*** viewtopic,p,311005.html#311005
***EKOLIKVIDACE***ODTAHOVÁ SLUŽBA*** viewtopic,p,311005.html#311005
Blue Octane??? to je ten s oktanovým číslem 99 ne???? do těch našich motorů je to škoda peněz, žádnej pozitivní efekt to nemá, spíš naopak
No, já mám teď asi necelej tisíc kiláků po poměrně vetší GO motoru, tak pro motor jen to nejlepší. Nevím, ale pořád jsem nebyl moc spokojenej s kvalitou benzínu a s tímhle to docela jde, možná jen subjektivní pocit.
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Plna syntetika je do M20 motoru spise skodliva. Olej ma velmi nizkou viskozitu a protece volnymi lozisky na klikovce ven z mazaciho okruhu, na jehoz konci hrozi ztrata tlaku oleje. Nedomazava se vacka a ventilovy rozvod.Feryt píše:Muzu tam nalej todle:
Aral Super Tronic 0W-40
Specifikace/klasifikace: API SJ / CF • ACEA A3,B3,B4 • MB-list 229.1/229.3 • VW 502 00/505 00 1/97, 503 01 9/99 • BMW Longlifeoel
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Re: XXwYY ???
To by me taky zajimalo.Hobby píše:mohl by mi, prosím, někdo vysvětlit co znamená třeba 10W40? Jsem uplně lamka a co se týče olejů, tak dvojnásob... Jo a ještě jeden dotaz na technicky zkušenější... rodíl mezi syntetikou a minerálem??? Předem děkuji za odpovědi na můj (pro vás) značně BFU dotaz![]()
![]()
BMW 318i -> 318iS -> Mercedes E250D -> BMW E46 330xD
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Panove, co takhle zkusit google nebo jiny vyhledavac? Me nasel treba toto: http://www.csmarketing.cz/produkty_mobi ... fikace.htmFeryt píše:To by me taky zajimalo.Hobby píše:mohl by mi, prosím, někdo vysvětlit co znamená třeba 10W40? Jsem uplně lamka a co se týče olejů, tak dvojnásob... Jo a ještě jeden dotaz na technicky zkušenější... rodíl mezi syntetikou a minerálem??? Předem děkuji za odpovědi na můj (pro vás) značně BFU dotaz![]()
![]()
Pokud vam to nebude stacit, mohu vam nechat vyhledat dalsi odkazy

328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Hobby píše:mohl by mi, prosím, někdo vysvětlit co znamená třeba 10W40? Jsem uplně lamka a co se týče olejů, tak dvojnásob... Jo a ještě jeden dotaz na technicky zkušenější... rodíl mezi syntetikou a minerálem??? Předem děkuji za odpovědi na můj (pro vás) značně BFU dotaz![]()
![]()
volej SAE 10W40 SF
SAE society of automotive engineers
10W viskozita při -18 C
40 viskozita při 100 C
S pro benzíňáky
F vývojová třida, H je novější (lepčí) než F , N je poslední