Ale je pravda, že někdy je to úsměvné

Je pravda, že zrovna tebe docela obdivuji, do nedávna jsem ani nevěděl že ze Slovenska jsi, klobouk dolů!Max-Max píše:no kdyz dokazu ja, Slovak, zijici na Slovensku a nestudovanej z CJ psat relativne spisovne, trocha snahy od original Cecha by jiste nebyla od veci
Dufam ze aj doma uz hovoris po cesky ako sa to niekedy stavaMiky e30 píše:Zapojím se jako cizinec,na Moravě žiju a pracuju 12 let,musím přiznat že pravopis mě porád dělá problémy.Píšu česky aby nikdo neměl problém pochopit o co mi jde,a snažím se,fakt se snažím.Misa píše:No jo, s masivním nárůstem diskuzních for a přechodu z mluvené ke psané komunikaci bohužel kvalita psaného slova upadá ...
Nechci vyvolat žádnou xenofobní diskuzi - ale úplně nejhorší je, když podobné věty bez jakýchkoli interpunkčních znamének jsou navíc ve slovenštině - a jako bonus ještě bez diakritiky))
Chápeš to dosť zjednodušene.Pre mňa je čeština cudzí jazyk a som rád že ho zvládam na takej úrovni že nikto v rozhovore nepozná že čeština nie je mój rodný jazyk,v Nemecku budem hovoriť nemecky,v Británii anglicky.Nepovažujem za nejakú prednosť byť príslušníkom nejakého národa,som pyšný na moje krásne Slovensko,ale preto nemusím mať na čele vytetovaný slovenský znak,ale takisto nepoleziem do zadku niekomu len pre jeho národnosť,a to je otázka vlastného a nie národného sebavedomia.stanco1 píše:Dufam ze aj doma uz hovoris po cesky ako sa to niekedy stavaMiky e30 píše:Zapojím se jako cizinec,na Moravě žiju a pracuju 12 let,musím přiznat že pravopis mě porád dělá problémy.Píšu česky aby nikdo neměl problém pochopit o co mi jde,a snažím se,fakt se snažím.Misa píše:No jo, s masivním nárůstem diskuzních for a přechodu z mluvené ke psané komunikaci bohužel kvalita psaného slova upadá ...
Nechci vyvolat žádnou xenofobní diskuzi - ale úplně nejhorší je, když podobné věty bez jakýchkoli interpunkčních znamének jsou navíc ve slovenštině - a jako bonus ještě bez diakritiky))
![]()
Neodsudzujem to, lepsie sa komunikuje ale trochu narodneho povedomia nikdy neuskodi
V normálním příspěvku, jako třeba teď píše Marosh, je to v pohodě. Horší to je, pokud pisatel navíc ještě neví, k čemu má na klávesnici "," nebo "." a nebo tu velkou klávesu se zlomenou šipkouMarosh píše:Kdyz je clovek zvyklej psat vsema deseti, tak pridavani diakritiky nemistne zdrzuje. Zvlast kdyz jsem taky zazil dobu, kdy hacky a carky ty pocitace snad ani neznaly... takze tolerujeme.Vasa píše: Jaky je vubec vas nazor na psani cestiny bez diakritiky v siti?
Když někde vidim inzerát v takovymhle stylu, tak tam ani nevolám, nepíšu. I kdyby mě zajímal dost hodně a byl jedinej na světě, tak si sakra rozmyslim jestli to má cenu. Pokud dovede člověk tohle vyplodit, tak co pak může prodávat (vim, že u tohodle nejde o inzerát ale párkrát jsem se s tim setkal)Vasa píše:Max píše:taky si mislim mel jsem m10 pak m40 a is mamtet a jeste mam m10 a ze vsech m10nejmensi spotreba a co se tice motoru vidrzi snad vse je to nezmar
Kdyz pises ze zahranicni internetove kavarny tak ti ani nic jineho nezbyva.Marosh píše:Kdyz je clovek zvyklej psat vsema deseti, tak pridavani diakritiky nemistne zdrzuje. Zvlast kdyz jsem taky zazil dobu, kdy hacky a carky ty pocitace snad ani neznaly... takze tolerujeme.Vasa píše: Jaky je vubec vas nazor na psani cestiny bez diakritiky v siti?