Feryt píše:MOTOR: M42B18 - 318iS, najete 175k, ojel 2k
* po nastartovani za studena otacky cca 950, nehoupe
* po zahrati a zastaveni auta, zacnou otacky kolisat mezi 550-1000, motor nechcipne
* pri jizde na neutral nehoupe, ale otacky na 970-1000
* pri brzdeni(neutral) vse v pohode(otacky stale na 970-1000) nez se auto uplne zastavi, pak zase hvezdicka cislo 2
* teplomer ukazuje ze se motor nezahrejva, rucicka cca 5 mm nalevo od stredu.
Nove hadicky u sani vzduchu, takze prisavani falezneho vzduchy bych vyloucil.
Novy vzduchovy filtr.
Prostriknute kontakty kontaktolem tam, kde to slo.
Auto jede velmi dobre, ale spotreba se zvysila o cca 1,5 litru na sto(podle BC 10l, drive 8.2-8.5). Vse vyse uvedene zaclo po tom, co se mi prez noc dostala vlhkost do kontaktu kabelu u svicek a auto zacalo cukat a hrozne zrat a kourit. Zrejme obcas jelo na 3 valce. Musel jsem takle ujet cca 150km, pote jsem kontakty prostriknul a opet to jede super, ale - houpou otacky.
Cim by to mohlo byt?
Podle me by standartne otacky po zahrati mely byt pri neutralu nezavysle na tom zda se auto pohybuje nebo ne, na hodnote 850?
co asi udelam :
- vyzkouset jine budiky, pokud bude stejne :
--- koupim nove teplotni cidla
--- nove cidlo skrtici klapky
--- novy temostat?
Do noveho velnobezneho ventylu a vahy vzduchu za cca 25k se mi opravdu moc nechce. Nejake zkusenosti? Pripadne najde se nekdo kdo by mi na 10 minut pujcil budiky? Mohl bych i nekaj zajet a vyzkouset na miste....
Diky.
Cau, měl sem uplně stejnej problem, na víku sem měl strhaný zavity a nasavalo to tak sem udělal nový přetěsnil a v poho, nevim jestli to budeš mit taky tim ale ja mam od té doby pohodu.