Bmw a new driver
- Michal e34
poravdě mám největší strach z mlaďasů ve starejch škodofkách.Stejně je to všechno o člověku a pak až o autě.Znám pár hodně mladejch lidí kteří jezděj normálně a nemachrujou a taky dost lidí v pokročilejším věku kterých se docela bojím.Mám už naježděno cca 500tis km.(hrubý odhad,spíš víc než mín)Moje první auto byla š130gls.tu jsem koupil cca 30min po vydání řidičáku
Pežot 406 v plný polní a driftwagen E28
Stejně jako boží hudba chlapíků LedZeppelin,
lahodí uchu když zahučí Temelín.....
Stejně jako boží hudba chlapíků LedZeppelin,
lahodí uchu když zahučí Temelín.....
To muzes rovnou sehnat obrazek rozsrotovanyho trabanta a rict ze se vyboural i kdyz to ma maximalku 100.Napsal jsi ze 2.5 Dcho sklidnil.Tj nezacinal rovnou na 2.5ne?Zacinal na necem jinem a pak presel na Bmw.Bavime se tu o prvnim aute.Fx píše:A myslis, ze je velkej rozdil zacinat s fackem 1,3i a fabii 1,4 MPi?Angel-bmw píše:Ale notak.Nerikej ze je rozdil kdyz mladej kluk zacina na Favoritu a bmw!Ono tak nejak s Favoritem te to nenuti predjizdet a kdyz jedes 120tak mas pocit ze letis.S bmw tam mas 160 a jses v pohode.Nic proti mladejm driverum,taky jsem mladej ale podle me zacinat na bmw s 2.5 je risk
http://home.tiscali.cz/dcfabia/images/total/09.jpg
A nemyslim si, ze budu lhat, kdyz reknu, ze treba DC s 2,5i pod kapotou naopak zklidnil...
E46 328CI & Octavia 1.9Tdi
Ano ale prece jenom te predohrab tolik neprekvapi jako zadohrab.Treba tedko v zime.Naucit se to musis ale nevim jestli hnedka jako novacek.Fx píše:Prvni auto jsou prvni kroky, nejde tu jen o to, jestli nekdo kravi, to je fakt o lidech a ne o veku. Znam lidi, kterym je 40 a bojim se s nima, a znam lidi, kterym je 18-19 a ridi pro me lip...
To jsou mi argumenty... Vsechno je o cloveku, ne o aute...
Blb se rozkydne i s predohrabem s peti konma a dvema kreckama. Ja jsem svoje prvni auto (a byla to E30) koupil v prosinci a s timhle jsem problemy nemel. Dojel jsem vsude bez problemu a krizovky si s timhle autem nevybavuju...
Proste mi prijde uhozeny soudit jen podle veku. Treba ti Michal_e34 potvrdi, jak byl prekvapenej, kdyz zjistil, kolik je mne nebo Albertovi...
Blb se rozkydne i s predohrabem s peti konma a dvema kreckama. Ja jsem svoje prvni auto (a byla to E30) koupil v prosinci a s timhle jsem problemy nemel. Dojel jsem vsude bez problemu a krizovky si s timhle autem nevybavuju...
Proste mi prijde uhozeny soudit jen podle veku. Treba ti Michal_e34 potvrdi, jak byl prekvapenej, kdyz zjistil, kolik je mne nebo Albertovi...
E39 535i sedan
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
2 FX: ale urcite mi nechces tvrdit, ze mlady chalan s cerstvym vodicakom ma dostatocnu prax na to, aby zvladol silnejsi zadohrab bez akychkolvek elektr. systemov v nejakej nahlej situacii bez toho, aby nemal tenko u zadku. Ano, mozno jazdi ako maly panboh, ale otazka je dokedy. Skusenosti a odjazdene km nicim nenahradis, to sa tyka jak 18 r tak 40 r, ale u mladeho je predpoklad, ze vdaka mladosti a znizenemu pudu sebazachovy pojde jak debil. Bavime sa o mladom vodicovi s cerstvym vodicakom a s prvym autom 325i - nie o vodicovi, ktory ma na konte 500k a az teraz si kupil prve auto, to je rozdiel.
A suhlasim s nazorom, ze je to najma o cloveku, ked si na to setril, bude to chranit, ked kupil mrdku za 30 paierov a z toho mu 15 dala babicka, tak na to auto bude srat a bude robit machra, aha, ja mam bawora a my ostatni mozeme iba dufat, ze to naokolo prezijeme.
A suhlasim s nazorom, ze je to najma o cloveku, ked si na to setril, bude to chranit, ked kupil mrdku za 30 paierov a z toho mu 15 dala babicka, tak na to auto bude srat a bude robit machra, aha, ja mam bawora a my ostatni mozeme iba dufat, ze to naokolo prezijeme.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
to Fx:Asi jsi me spatne pochopil.Nemam nic proti mladejm ridicum!!Vetsina takovejch tech prasat jsou nejaky manazeri v Superbech atd.Ja to myslel asi tak ze kdyz pojedes tedko v zime treba po rovnem namrzlem useku.S favoritem pridas plyn a maximalne ti to trosku prohrabne.S bmw kdyz pridas plyn a mas smulu tak ti ulitne prdel.Mno a co udelas?Kdyz budes nevyjetej tak sundas nohu z plynu a budes volantem tocit ze strany na stranu.A to nemluvim o zatackach atd.Uz jsi pochopil co jsem chtel rict?
Jo, s timhle souhlasim... Ja jen, ze se me takovyhle reci casto dotykaj... Kdyz i na bavorackym srazu slysim, jak by nekdo ty mlady 18-19lety hovada za volantem (natoz bavoraku) strilel...Max-Max píše:u mladeho je predpoklad, ze vdaka mladosti a znizenemu pudu sebazachovy pojde jak debil. Bavime sa o mladom vodicovi s cerstvym vodicakom a s prvym autom 325i
...
E39 535i sedan
E30 1.8i je moje druhy auto (je mi 20) a musim rict, ze nez jsem si zacal dovolovat nejakou ostrejsi jizdu, tak jsem stravil spoustu chvil na letisti. Ted uz po case si mohu dovolit vice, ale i tak musim objektivne rict ze z ni rozhodne nezdimu maximum, myslim tim nejsem ve fazi kdy bych rek ze jsem na hranicich moznosti auta... Az kdyz bubu moct objektivne rict ze mi je osmnactka malo, zacnu uvazovat o 2.5... Protoze kdyz to tak vemu, kdybych sel hned do dvaapulky, tak bych to asi brzo rozsekal, protoze i ta pouha 1.8 mi zezacatku pripravila spoutu pernejch zazitku... Myslim ze jit hned do 170 psovyho bawora bez nejakyho treninku je dost o drzku...
Zakladni pravidlo, jak vyvaznout z krizovky, je nedostat se do ni. Stejne tak nejlepsi lek na to, dostat se nekam vcas, je vcas vyrazit.Angel-bmw píše:to Fx:Asi jsi me spatne pochopil.Nemam nic proti mladejm ridicum!!Vetsina takovejch tech prasat jsou nejaky manazeri v Superbech atd.Ja to myslel asi tak ze kdyz pojedes tedko v zime treba po rovnem namrzlem useku.S favoritem pridas plyn a maximalne ti to trosku prohrabne.S bmw kdyz pridas plyn a mas smulu tak ti ulitne prdel.Mno a co udelas?Kdyz budes nevyjetej tak sundas nohu z plynu a budes volantem tocit ze strany na stranu.A to nemluvim o zatackach atd.Uz jsi pochopil co jsem chtel rict?
To, na co narazim ja, je to, ze nejeden dnesni skoro padesatilety pan ma za cely zivot najeto to, co ja za rok (a pro priklad muzu hned do vedlejsiho pokoje - je to muj otec), ktery za volantem udela ptakovinu mozna spis nez ja. A vim, o cem mluvim, a on taky...
E39 535i sedan
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
Napriklad mlady chalan s malo km si pre istotu zapne vsetky mozne svetla na aute, aby sa citil bezpecne, lebo ho vsetci vidia, ale kedze nema skusenosti, nevie ake to je prijemne ist za niekym 20 km ked mi do oci tlaci hmlovky.
Kupi si siroke gumy, lebo dobre drzia na ceste, ale nevie o tom, ze iba na suchej.
Da si 100 W ziarovky aby lepsie videl, ale nevie, ze ten oproti sa citi ako na lekarskom vysetreni s rontgenom.
Pretoze ako inak vysvetlime nehody DC-ho, Zave-a, Cornollia a pod? Len chybajucimi skusenostami.
O tomto je mlady vodic bez skusenosti, nie prve auto. Prve auto ma akurat tu smolu, ze je to 325i a navyse nejaka mrdka.
2 FX, DC, Zave, Albert a dalsi: nikoho som nemyslel osobne.
Kupi si siroke gumy, lebo dobre drzia na ceste, ale nevie o tom, ze iba na suchej.
Da si 100 W ziarovky aby lepsie videl, ale nevie, ze ten oproti sa citi ako na lekarskom vysetreni s rontgenom.
Pretoze ako inak vysvetlime nehody DC-ho, Zave-a, Cornollia a pod? Len chybajucimi skusenostami.
O tomto je mlady vodic bez skusenosti, nie prve auto. Prve auto ma akurat tu smolu, ze je to 325i a navyse nejaka mrdka.

S timhle bezvyhradne souhlasim, jenom me osobne jsi mohl vynechat, nebo snad vis o nejaky takovy blbosti? No a DCho nehoda sice byla taky trochu z blbosti, ale nejen DCho...Max-Max píše:Napriklad mlady chalan s malo km si pre istotu zapne vsetky mozne svetla na aute, aby sa citil bezpecne, lebo ho vsetci vidia, ale kedze nema skusenosti, nevie ake to je prijemne ist za niekym 20 km ked mi do oci tlaci hmlovky.
O tomto je mlady vodic bez skusenosti, nie prve auto. Prve auto ma akurat tu smolu, ze je to 325i a navyse nejaka mrdka.![]()
EDIT: A s tim vynechanim jsem to myslel spis ze srandy nez ze bych se urazel

E39 535i sedan
neřekl bych že 2,5 litr si někdo nemůže dovolit z finančních důvodu,když jsi rozumnej tak se dá jezdit spořivě,a o 3000.- na povinnem ručení ročně víc taky nemyslim že by byl velký výdaj...ale já jsem názoru,že bmw ,a kor v 2.5i není špatný pro začátečníky,jen to chce trochu přemýšlet,nemusíš totiž přijít jen o káru ale taky třeba zabít nebo zmrzačit spolujezdce nebo někoho jiného na silnici,a to máš před očima na do smrti,věřte mi ,v roce 2002 jsem sejmul chlapa,jeho rok narození byl 1911,neumřel a byla to jeho vina..takže asi tak,mám to do smrti před zobákem 

- Max-Max
- Moderátor e30.cz
viem, ze napriklad ty najazdis mnoho a nechcem to pausalizovat na vsetkych 18-20 rocnych. A DC? Sam si pisal o tom, ako sa najistejsie vyhnut krizovke.Fx píše:jenom me osobne jsi mohl vynechat, nebo snad vis o nejaky takovy blbosti? No a DCho nehoda sice byla taky trochu z blbosti, ale nejen DCho...
Pisem z vlastnej skusenosti, ja sam cim som starsi a cim viac mam na tachometri, tym som pomalsi a opatrnejsi v moznych kritickych okamihoch, co sa za mlada a cerstva-vodicakova stat nemohlo. Kedysi mi vravievali "debil"

Jo, to bude ono... Ono cloveka to prejde, kdyz vidi, co se stava kamaradum, co se muze stat, kdo kolem uz umrel...
Aspon na me to tak pusobi... Proste jo, jezdim klobouka, samozrejme na to umim i slapnout, ale jde o to, kdy a jak...
Nerikam, ze jsem neomylnej, ale proste snazim se jet tak, abych neohrozoval ani sebe, ani ostatni...
Aspon na me to tak pusobi... Proste jo, jezdim klobouka, samozrejme na to umim i slapnout, ale jde o to, kdy a jak...
Nerikam, ze jsem neomylnej, ale proste snazim se jet tak, abych neohrozoval ani sebe, ani ostatni...
E39 535i sedan
- [CZ]Airwolf[OC]
coz by mne docela zajimal nazor tech co se mnou jeli v 318iS popr videli me ridit zvenku...
zvlast kdyz to je ma prvni kara a jeste zacatecnik...akorat mam za sebou uz prvni varovani (Chrastany - pole) takze tech 980km co tam mam ted najeto po Chrastanech je cistych po Praze...

Ex E30 318iS
Budoucí E36 - s pomoci DCho splneno
Budoucí E36 - s pomoci DCho splneno