Zdraží nám růčo...
Zdraží nám růčo...
Kolik zaplatí klienti ČPP příští rok (v Kč)
objem motoru výše ručení výše ručení s bonusem
do 1000 ccm 1 792
1000 - 1350 ccm 3 528
1350 - 1850 ccm 5 244
1850 - 2500 ccm 8 212
nad 2500 ccm 11 526
Když pomineme podle mého sprostotu vyššího ručení za větší objem (daň bohatým) zaujala mne další část článku, zvláště toto:
Pojišťovny Allianz a ČSOB pojišťovna pojistné neměnily, naopak zavedly další bonusy na region, věk majitele vozidla a samozřejmě ježdění bez nehod.
Nejsem nijak skvělý řidič. Vysvětlí mi ale někdo proč by měl buran s plesnivou stodvácou (sváteční řidič) kterému je 40 platit méně než 18letý kluk (který se třeba u aut pohybuje odmala)? A proč by měl středočech platit víc než jihočech?
objem motoru výše ručení výše ručení s bonusem
do 1000 ccm 1 792
1000 - 1350 ccm 3 528
1350 - 1850 ccm 5 244
1850 - 2500 ccm 8 212
nad 2500 ccm 11 526
Když pomineme podle mého sprostotu vyššího ručení za větší objem (daň bohatým) zaujala mne další část článku, zvláště toto:
Pojišťovny Allianz a ČSOB pojišťovna pojistné neměnily, naopak zavedly další bonusy na region, věk majitele vozidla a samozřejmě ježdění bez nehod.
Nejsem nijak skvělý řidič. Vysvětlí mi ale někdo proč by měl buran s plesnivou stodvácou (sváteční řidič) kterému je 40 platit méně než 18letý kluk (který se třeba u aut pohybuje odmala)? A proč by měl středočech platit víc než jihočech?
protože když ti je 18 tak nemáš žádný zkušenosti za volantem-OBECNĚ, pojišťovny mají nějakou statistiku nehod podle krajů-tak proto, v některých krajích se bourá vic a jinde zase méně...
z E 30 bych vyrost kdybych měl na tohle
v Polsku taky mladý platí víc a tak mají všichni přihlášený auto na otce (matku)...
nevím proč máš tento názor, dva příklady na autech : havarijka se tam platí přibližně třetinová proti sazbě u násScimitar píše:Kromě toho Polsko je ještě větší bordel než mi - ve spoustě věcí. .
pokud si přivezeš ze států EU jakékoliv auto co projde STK nebo má ještě platnou technickou bez problému ho přihlásíš-M 3 E 30 prostě cokoliv, žádná přestavba-oficiální doklady...poplatek 1 400 Kč,-
celej problém je v tom, že když se ti to bude zdát drahý, tak se budeš snažit vojebávat, až si uvědomíš že ti sazba vyhovuje přestaneš mít pocit že tě někdo okrádá...And píše: presne tak a to povede akorat k podvodum a ojebavkam na pojistovny jako by jim to nestacilo
za 2 : pojišťovny vydělávají tím, že nabízí pojistné produkty-tzn. že nefungují třeba jako Armáda spásy...
To není jen o autech. Dva příklady: neuvěřitelný bordel v zemědělství (dost zajímavý systém dotací, oproti nám poloviční efektivita - ale zase mnoho zemědělské půdy, takže toho stejně vyprodukují víc), příklad 2: harmonizace práva Polska s EU. Je toho mnohem víc zejména v politické a hospodářské sféře.Mirek píše:nevím proč máš tento názorScimitar píše:Kromě toho Polsko je ještě větší bordel než mi - ve spoustě věcí. .
asi tak : mám tam plno přátel a nikdo si nestěžuje, naopak budují rodiny, staví domy atp. U nás v každý hospodě taky slyšíš jak je to hrozný, ale zase tak hrozný to nebude když tam ty lidi potkáš druhý den a za týden...
každá doba a každý režim má problémy-v zemích kde se vybírají daně to ani nikdy jinak nebude.
každá doba a každý režim má problémy-v zemích kde se vybírají daně to ani nikdy jinak nebude.
jj schválně jsem si to vypocital u Allianzu a udělalo se mi nevolno...Fx píše:No super, takze protoze mi je 19 a jsem medved z lesa, tedy z Prahy, budu platit u allianzu ruco + 1000 za to, ze jsem z prahy, + 25% ze mi neni 21... no paradaAspon ze to neni u vsech pojistoven
Docent Chocholoušek BMW světa...
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry