špatnej volnoběh

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Odpovědět
Tomáš Rada

špatnej volnoběh

Příspěvek od Tomáš Rada » 26. 05. 2004 08:58

cus lidi, prosil bych o radu.Mam 316i M40.Když auto stojí nastartovaný na volnoběhu na křižovatce nebo kdekoliv tak se stašně rozklepe.Mám místo otáčkoměru hodiny :( takže nevim kolik otáček to má.Myslim že normálně má bejt něco okolo 800 a ja bych řek že mám takovejch 400-500 ale je to jen odhad.Myslim ze u M40 neni volnoběžnej šroub na seštelování takže sem bezradnej.Napadlo me ale jak jde od plynu lanko k motoru tak ho trosku přitáhnout aby to bylo jako trošku sešláplej plyn a ty otáčky tím trošku zvednout.Ale nevim nevim.Takže mi prosím někdo poraďte estli mi to helfne nebo ne popřípadě vaše zkušenosti s tímhle problémem a jeho řešení.Dík moc

smash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smash » 27. 05. 2004 06:22

Zdar, příčin může bejt docela dost. M40 jsem nikdy neměl, jen M10 a M20.
Kolísaj ti otáčky? Jak dlouho to dělá? Jak moc to žere? Jak to reaguje na přidání plynu?
Asi bych nejdřív zkusil omrknout, jestli to nemůže někde přisávat falešnej vzduch.
Jinak zkus ještě taky hledat ve fóru slovo volnoběh, je tady toho dost napsáno.
-------------------------------------------------------
*** Bayerische Motoren Werke rulezzz ***

Tomáš Rada

Příspěvek od Tomáš Rada » 27. 05. 2004 06:47

Jak to žere to nevim.Mam docela divokej ukazatel.Chvíli ukazuje dvacet litru chvili třicet a pak zas deset.Ale zere to docela dost-se mi zda.dělá to už docela dlouho.Ten falešnej vzduch to je dost možný.Na ten sem uplně zapoměl.Takže vezmu štětec a beno a o vykendu to zkusim.A jinak si myslis ze ten napad s tim lankem je gut nebo na picu??Jinac dik moc za odpoved.Cao jo a pak napisu cim to bylo

smash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smash » 27. 05. 2004 07:01

s tim lankem to taky pomůže, ale je to holt prasečina, no :)
-------------------------------------------------------
*** Bayerische Motoren Werke rulezzz ***

Odpovědět