Zámek kufru

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Odpovědět
Sepp

Zámek kufru

Příspěvek od Sepp » 18. 02. 2008 12:30

Ahoj, prosím vás, nemáte někdo přebytečný zámek kufru, samozřejmě i s klíčkem(y)? Jedná se mi konkrétně o ten váleček v plastovém "téčku", do kterého se strká klíček, ne o samotný mechanismus zámku, co je přímo v kufru, prostě jen to, co "kouká" z auta ven... Ten můj se zasekl (naštěstí) v poloze "otevřeno", takže se tam aspoň dostanu. Nemám tuchu, jestli je u plasta i chroma stejný, já mám plasta, kdyby se lišily... Nechci to zadarmo, a nejsem nevyzvedavač poštovních zásilek, takže bez obav... DÍKY PŘEDEM!!! (sz nebo 602 705 249)
Sepp

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 18. 02. 2008 19:13

Centrálovej nebo necentrálovej ? Stačí ti bez klíče, jde to přeházet ( stavítka :P ). Necentrálovej možná mám ...
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

Sepp

Příspěvek od Sepp » 19. 02. 2008 07:39

NEcentrál - zkoušel jsem to opravit, ale skončil jsem hned na tom, že mi nešla stáhnout ta chromovaná čepička (jak jsem ji zmáčknul, tak jsem porušil i hladkost toho klouzavýho pohybu sem a tam... Tímhle mi ale říkáš, že musí jít stáhnout, jest tak?
Sepp

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 19. 02. 2008 07:56

Sepp píše:NEcentrál - zkoušel jsem to opravit, ale skončil jsem hned na tom, že mi nešla stáhnout ta chromovaná čepička (jak jsem ji zmáčknul, tak jsem porušil i hladkost toho klouzavýho pohybu sem a tam... Tímhle mi ale říkáš, že musí jít stáhnout, jest tak?
Ano, sundat jde. Ale má na konci toho chromu takové vlisy, čili je lepší zámek nejdříve rozebrat, vytáhnout si to " tělo " a až potom ji rvát dolů.

Sepp

Příspěvek od Sepp » 19. 02. 2008 11:04

Nemám teď, bohužel, možnost jít k autu, abych se na to podíval - o víkendu jsem měl vyndanou tu klíčem ovládanou část, byla přišroubována na 2 šroubech - je tohle to "tělo", o kterém píšeš? Teprve z toho jsem pak sikovkama zkoušel sundat tu chromovanou čepičku, ale, jak říkám, nešlo mi to dolů... A při pohledu z druhé strany jsem taky nenašel nic, co by vedlo k rozebrání zámku... Možná hloupý dotaz - když to donesu klasickému zámečníkovi, měl by si s tím umět poradit? Já sám se bojím, že když vyvinu skutečně hrubé násilí, tak to akorát nevratně zk*rvim...
Sepp

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 19. 02. 2008 12:41

Sepp píše:Nemám teď, bohužel, možnost jít k autu, abych se na to podíval - o víkendu jsem měl vyndanou tu klíčem ovládanou část, byla přišroubována na 2 šroubech - je tohle to "tělo", o kterém píšeš? Teprve z toho jsem pak sikovkama zkoušel sundat tu chromovanou čepičku, ale, jak říkám, nešlo mi to dolů... A při pohledu z druhé strany jsem taky nenašel nic, co by vedlo k rozebrání zámku... Možná hloupý dotaz - když to donesu klasickému zámečníkovi, měl by si s tím umět poradit? Já sám se bojím, že když vyvinu skutečně hrubé násilí, tak to akorát nevratně zk*rvim...
Zámečník by si poradit měl. Měls to vyndané správně. na té straně, co je uvnitř auta je taková podložka, má na koncích taková očka. Tu zmáčkneš, bacha ať ti to všechno nevystřelí a jsi uvnitř. Potom vyndáš směrem dovnitř váleček se stavítky, tzn. i s tou chromovou čepkou, kterou nemůžeš sundat. Vše vyčistit, namazat, zkusit klíč, jestli stavítka zapadají a složit z5. Je celkem o nervy tam narvat zpátky tu podložku, aby to pružina nevystřelila do prostoru :-) ale jde to. To je celé. Pokud bys měnil stavítka, např. koupíš jiný zámek a budeš to chtít na svůj klíč, tak stejný postup, potom vyházet stavítka, podle klíče naskládat z5 a je to.

Sepp

Příspěvek od Sepp » 19. 02. 2008 12:58

Dane, díky moc! S takhle vyčerpávajícím návodem už nebudu mít problém to spravit - těch oček jsem si všiml, ale protože jsem netušil, že je to pružina, tak jsem to raději ani nezkoušel vyndavat... Večer se na to vrhnu, snad se dílo podaří. Jinak co se týče vystřelování součástek do éteru, přesně tohle se mi stalo s páčkou klaksonu v Š105 - odklopil jsem víčko a už mi lítaly věci kolem hlavy - samo, že už jsem to nikdy nedal dohromady :( Každopádně ještě jednou moc děkuju za radu a ochotu!!!
Sepp

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 19. 02. 2008 13:08

Sepp píše:Dane, díky moc! S takhle vyčerpávajícím návodem už nebudu mít problém to spravit - těch oček jsem si všiml, ale protože jsem netušil, že je to pružina, tak jsem to raději ani nezkoušel vyndavat... Večer se na to vrhnu, snad se dílo podaří. Jinak co se týče vystřelování součástek do éteru, přesně tohle se mi stalo s páčkou klaksonu v Š105 - odklopil jsem víčko a už mi lítaly věci kolem hlavy - samo, že už jsem to nikdy nedal dohromady :( Každopádně ještě jednou moc děkuju za radu a ochotu!!!
NZ, kdyžtak napiš. Podle mě budeš mít jen kouslé jedno stavítko, bejvá to to krajní. Buď dej jiné, pokud máš nějaký rozebraný zámek nebo ho nedávej vůbec a nikomu to neříkej :D

Jo, a na tu pružinu to chce špičaté kleště, sundat to půjde, ale nasadit to bez nich jde blbě - v nejhorším dva šroubováky a hodně pevné nervy, někdy se to protáhne na hodiny :lol: :P :wink:

Sepp

Příspěvek od Sepp » 21. 02. 2008 09:21

No, Dane, do puntíku jsem dodržel tvůj návod, a to včetně několikahodinového :shock: skládání zámku dohromady - ta pružina s očkama mě fakt vyřídila, ale nakonec jsem přece jen přišel na fintu, jak jí tam dostat a zámek už zase fachčí... Pak jsem si, samozřejmě, nadával, jak je možný, že jsem na to nepřišel dřív... Ten nápad jsem dostal ve chvíli naprostýho zoufalství, že to tam prostě NEDÁM!!! A měl jsi pravdu, bylo kouslé stavítko... Takže ještě jednou díky moc!
Sepp

Odpovědět