SOUD .....prosím o radu....díky
SOUD .....prosím o radu....díky
Toto je příběh mé kamošky , ktrý bude mít možná soudní dohru.
Známý se chce s kamarádkou soudit ohledně vyrovnání škody za vzniklou oděrku na dveřích auta. Auta zaparkovala vedle sebe a kamarádka otevřela auta a dotkla se vedle srojícího vozu známého (oděrka cca 2mm x 1cm) auto chce nyní prodat a tvrdí, že auto má nyní o 50tis. nižší hodnotu. Auto je z roku 2003 a pořiz. cena byla cca 350 tis. Kamarádka má povinné ručení ( tam jí řekli, že auta stála, takže se jich to netýká), známý má havarijní i povinné.
Zajímalo by mne zda má šanci známý něco vysoudit, protože to pravděpodobně budě řešit soudní cestou.
Díky
Známý se chce s kamarádkou soudit ohledně vyrovnání škody za vzniklou oděrku na dveřích auta. Auta zaparkovala vedle sebe a kamarádka otevřela auta a dotkla se vedle srojícího vozu známého (oděrka cca 2mm x 1cm) auto chce nyní prodat a tvrdí, že auto má nyní o 50tis. nižší hodnotu. Auto je z roku 2003 a pořiz. cena byla cca 350 tis. Kamarádka má povinné ručení ( tam jí řekli, že auta stála, takže se jich to netýká), známý má havarijní i povinné.
Zajímalo by mne zda má šanci známý něco vysoudit, protože to pravděpodobně budě řešit soudní cestou.
Díky
- Flery
- Bazarník
- Kontaktovat uživatele:
zatloukat zatloukat zatloukat a když na něco přídou zatloukat zatloukat zatloukat
mezi náma jestli je to známej měl by si od ní vzit 1500,- - 2000,- nechat to stříknout a hotovo nedokážu si představit že by se se mnou soudil kámoš nebo známej i když lidi sou kurvy
mezi náma jestli je to známej měl by si od ní vzit 1500,- - 2000,- nechat to stříknout a hotovo nedokážu si představit že by se se mnou soudil kámoš nebo známej i když lidi sou kurvy
Tel : 773 622 822
Re: SOUD .....prosím o radu....díky
Škrábanec nebo ne, ten vozejk ztratil 10% hodnoty v tom rozhodném okamžiku kdy von do toho sed a vyjel z prodejny, protože f tom momentě se z něj stal vojeťák.MartinS píše: auto má nyní o 50tis. nižší hodnotu.
Dalších 10 procent za najezděnejch 25tis kiláků.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
Hm, to je dobré hovado. Kočka by mu mala písomne ponúknuť na jej náklady opravu laku, t. j. prejaví dobrú vôľu a keby došlo k súdu, môže argumentovať. Podľa mňa ho súd vysmeje, pretože než dôjde ku samotnému konaniu, auto bude mať za ten čas hodnotu tak 50%. Myslím, že sa iba snaží z nej vytĺcť prachy, lebo je ženská a je mäkká.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
mno myslim si, že toho moc nevysoudí. A jestli jo, bude to trvat pěkně dlouho (což je u nás běžná věc), vysoudí málo. Krom toho, podle pořizovací ceny to auto má dneska hodnotu min. o 50k míň normálně a až něco vysoudí, bude to moct prodat tak za 100k
ty we já dybych měl zažalovat každýho, kdo mi na parkingu bouchne dverma do auta, tak už je ze mě milionář a cena mýho škopku někde těžce v mínusu
Hele, kdyby to byl třeba Rolls Royce, tak neřeknu, ale jestli to stálo "jen" 350k, tak to bude nějaká koncernová brambora. Že se mu chce to vůbec řešit. Nejni von trochu z jiný planety?
ty we já dybych měl zažalovat každýho, kdo mi na parkingu bouchne dverma do auta, tak už je ze mě milionář a cena mýho škopku někde těžce v mínusu
Hele, kdyby to byl třeba Rolls Royce, tak neřeknu, ale jestli to stálo "jen" 350k, tak to bude nějaká koncernová brambora. Že se mu chce to vůbec řešit. Nejni von trochu z jiný planety?
-------------------------------------------------------
*** Bayerische Motoren Werke rulezzz ***
*** Bayerische Motoren Werke rulezzz ***
Trochu mě překvapuje stanovisko tý pojišťovny, ručení se přece jmenuje Pojištění odpovědnosti za škody způsobené PROVOZEM motorového vozidla, ne jízdou...
Jinak si myslím že ten kretén ( sorrym jinak se to říct nedá ) nemá nejmenší šanci a byl bych v klidu. Docela rozumně zní to co navrhoval Max, tzn. navrhnout opravu na vlastní náklady ( písemně ) a pokud nebude souhlasit tak ať si běží třeba do Štrasburku k soudu.
Takový idioty by měli povinně sterilizovat, aby se nemohli množit
Jinak si myslím že ten kretén ( sorrym jinak se to říct nedá ) nemá nejmenší šanci a byl bych v klidu. Docela rozumně zní to co navrhoval Max, tzn. navrhnout opravu na vlastní náklady ( písemně ) a pokud nebude souhlasit tak ať si běží třeba do Štrasburku k soudu.
Takový idioty by měli povinně sterilizovat, aby se nemohli množit
member of zewl crew
To je pravda - nastupovani a vystupovani je soucasti provozu samozrejme ... ja bych to bud nechal udelat tu pojistovnu a pripadne zazaloval jeste ji a nebo pripadne ...Mao píše:Trochu mě překvapuje stanovisko tý pojišťovny, ručení se přece jmenuje Pojištění odpovědnosti za škody způsobené PROVOZEM motorového vozidla, ne jízdou...
Myslim si, ze ten borec v tom nakonec bude za mnohem vic nez za blbejh 50tis - soudy sou dneska drahyMax-Max píše:...Kočka by mu mala písomne ponúknuť na jej náklady opravu laku, t. j. prejaví dobrú vôľu a keby došlo k súdu, môže argumentovať. ....