Ako na detuzing?
Ako na detuzing?
Ahojte vsetci odporcovia tuzingu, nedavno som kupil E30 325i, bohuzial trosku stuzenu, ale vdaka absencii 325i na trhu som to moc neriesil. Takze k veci: Zatial som vycistil riedidlom smerovky zatuzene nejakou ciernou farbou a objednal som novu prednu masku s chromovymi ladvinkami, ktora nahradi povodnu tuzingovu (prirobene mracitka a zaciernene ladvinky). Teraz ma cakaju kolesa, su to klasicke 14' kanaldekle, mozno kupim ine, ale mne sa tieto nahodou dost pacia a toto leto si ich asi necham. Ale ani tie disky sa nevyhli tuzingu a okrem limcov su namalovane na cierno, co sa mi vobec nepaci. Aky navrhujete postup na odstranenie farby? Skusal som malu plosku dratenou kefou, islo to dolu pekne, len sa obavam ci to nezanecha velky ryhy na povrchu kolesa (pripadne dajte nejaky tip ako to potom prelestit). Alebo poznate nejaky pripravok ktorym by to mohlo ist dole, obycajne riedidlo C6000 sa moc nechyta
.
E30 325i
E34 535i
E34 535i
na barvu pouzij "odstranovac farby" koupis i v horsi drogerce
jen upozorneni vetsina je s obsahem louhu coz hline moc neprida
ale po nejdobornejsi konzultaci s boostem to pry nevadí, cili pak bych to asi vodou neutralizovat(mozna zbytecnost)
existuji i bez obsahu louhu ale to asi bude delsi pracicka
jen upozorneni vetsina je s obsahem louhu coz hline moc neprida
ale po nejdobornejsi konzultaci s boostem to pry nevadí, cili pak bych to asi vodou neutralizovat(mozna zbytecnost)
existuji i bez obsahu louhu ale to asi bude delsi pracicka
E+5 
Jak psal biker. Odstraňovače nátěrů obsahují louh a vždy jsou účinnější než louh samotný - mám vyzkoušeno. 75 procent louh z práce nehnul s barvou se kterou hnul odstraňovač v pohodě. Louh je zásada,tedy je to pěkný svinstvo,neutralizuje se kyselinou,stačí octovka. Voda na neutralizaci příliš nefunguje ale umýt se to s ní dá. Prostě bych neřešil louhy a kyseliny a udělal jednu věc - nech ty kola opískovat a stříknout komaxitem na stříbrno,pokud se s tím chceš leštit tak hodně štěstí. Barva může být nekvalitně nanesená,mohlo by stačit umytí wapkou s hlavicí na otryskání... (kulička s dírkama) ...zde však nevíš co je pod barvou a tak by možná bylo lepší to pískování,nechal jsem si kdysi dělat liťáky na motorce které byly stříknuté komaxitem nazeleno a spokojenost největší.
BMW E21 316, Škoda 130L, VAZ Lada 1500, Nissan Silvia S13, Mazda RX7 Savanna, Škoda 125L, Škoda Favorit Black line, Mitsubishi Pajero Wagon, Škoda Favorit 135L, Peugeot 405 SRi, BMW E30 318i, BMW E34 525i ---> BMW E21 318i, BMW E38 740iA
To by mělo zabrat,hlavně si dej bacha na oči a kůži až to budeš dělat. Ne že by to po kápnutí na kůži udělalo díru,ale příjemný to není. Každopádně pokud je to epoxydová barva tak s ní nehne nic,mám doma BBS spojler kterej jsem musel vzít drátěnýma kotoučkama na vrtačce a oškrábat kudlou protože byl natřenej blbě a ještě kvalitní barvou. 
BMW E21 316, Škoda 130L, VAZ Lada 1500, Nissan Silvia S13, Mazda RX7 Savanna, Škoda 125L, Škoda Favorit Black line, Mitsubishi Pajero Wagon, Škoda Favorit 135L, Peugeot 405 SRi, BMW E30 318i, BMW E34 525i ---> BMW E21 318i, BMW E38 740iA
benzin
ahoj...já mám rc model a měl jsem i spalovák ...do kterýho sem lil ten special benzin..nevim jestly to pujde ale zatim sem to vždycky kapnul na nějakou barvu a uplně se rozpustila dokonce to i dost pálí když to dám na ruku ... nemá to stim asi nic společný ale zatim mi to všechny byrvy pěkně setřelo...
Toyota KE35, AE86, Golf Mk2 20v turbo, BMW E30 335i tour, E30 335i Turbo coupe, E30 324td chromák sedan, E34 520i tour