Mazani po nastartovani
Mazani po nastartovani
Vsiml jsem si ze mi po nastarovani nejakou dobu sviti kontrolka mazani, je to tak cca 2-3 vteriny, pak zhasne a v pohode, uz se nerozsviti ani neproblikava na volnobeh. Mam pocit ze pokud je motor studeny tak to zhasne driv nez kdyz je to zahraty a nejakou dobu to stoji..coz kdyby to bylo nekde ucpany tak by se to pocitam melo chovat opacne. Nejake napady? Jedna se o 325ix..
5er
To že to nemaže za studena je celkem normální, taky mi tak vteřinku trvá, než to natlakuje, ale že ti to trvá ještě dýl, když je motor zahřáty mi přijde, že ti moc zřídne olej vlivem zahřátí motoru, zauvažuj nad olejem, který při vyšších teplotách neztrácí vyzkozitu (15W-50
)
Kdo si hraje nezlobí prestavba-635csi-na-andvideo-t34570.html
ex E36 325 TDS Touring
ex E34 2,5 Vanos 225k/300N.m 0-100km/h 6,8s e34-525-vanos-i-po-letech-krasavec-t35558.html
ex E28 525e
ex E36 325 TDS Touring
ex E34 2,5 Vanos 225k/300N.m 0-100km/h 6,8s e34-525-vanos-i-po-letech-krasavec-t35558.html
ex E28 525e
Tak minulý majitel se hlásí...
Olej je 10W40 starý půl roku. Auto jsem používal převážně v zimě a tehdy jsem to nepozoroval, za teplého počasí ano - někdy.
Osobně tomu nepřikládám důležitost, ostatně na kabriu (stejný motor, stejný olej) to pozoruju taky.
Závěr: pro odstranění bych nalil 15W40 a nebo si s tím vůbec nelámat hlavu.
Olej je 10W40 starý půl roku. Auto jsem používal převážně v zimě a tehdy jsem to nepozoroval, za teplého počasí ano - někdy.
Osobně tomu nepřikládám důležitost, ostatně na kabriu (stejný motor, stejný olej) to pozoruju taky.
Závěr: pro odstranění bych nalil 15W40 a nebo si s tím vůbec nelámat hlavu.
ten 15W-50je mineral?Exclusive píše:To že to nemaže za studena je celkem normální, taky mi tak vteřinku trvá, než to natlakuje, ale že ti to trvá ještě dýl, když je motor zahřáty mi přijde, že ti moc zřídne olej vlivem zahřátí motoru, zauvažuj nad olejem, který při vyšších teplotách neztrácí vyzkozitu (15W-50![]()
)
Moje budoucí láska-BMW E30 320i Cabrio, v barvě briliantrot a úpravě M-Technic 2 
Neohrnuj nos, ten motor na to jede líp jak na jakýkoliv jiný olejvlada320 píše:ten 15W-50je mineral?Exclusive píše:To že to nemaže za studena je celkem normální, taky mi tak vteřinku trvá, než to natlakuje, ale že ti to trvá ještě dýl, když je motor zahřáty mi přijde, že ti moc zřídne olej vlivem zahřátí motoru, zauvažuj nad olejem, který při vyšších teplotách neztrácí vyzkozitu (15W-50![]()
)
Kdo si hraje nezlobí prestavba-635csi-na-andvideo-t34570.html
ex E36 325 TDS Touring
ex E28 525e
ex E36 325 TDS Touring
ex E28 525e
je to uplne jedno jestli je to mineral nebo syntetika... vlastnosti to ma uplne stejny..vlada320 píše:ten 15W-50je mineral?Exclusive píše:To že to nemaže za studena je celkem normální, taky mi tak vteřinku trvá, než to natlakuje, ale že ti to trvá ještě dýl, když je motor zahřáty mi přijde, že ti moc zřídne olej vlivem zahřátí motoru, zauvažuj nad olejem, který při vyšších teplotách neztrácí vyzkozitu (15W-50![]()
)
5er
ja neohrnuju nos jen se ujistuji.ja presne tenhkle olej mam totiz v aute a jsem moc spokojenej je ten motor i o dost tissi a je to i znat na pruznosti atd...a hlavne jsm tam mel predtim polosyntetiku 10W-40 a ta mi rozezrala karbon v celym motoru a motor zacal bejt desne hlucnej.ted je tam hezky mineralek a mam s tim zatim jenom pozitivni zkusenosti.uz to ani ten olej nezere a tomu na krk muzu porad jak chci
jinak jedna se o motor(m20 320i) 
Moje budoucí láska-BMW E30 320i Cabrio, v barvě briliantrot a úpravě M-Technic 2 
a nemylsim si ze je to jedn co je to za olej jestli mineral,polosyntetika nebo syntetika.myslim si ze kdybych do toho motoru v ty dobe kdy zacal klepat a bejt hlucnej misto mineralu nalil syntetiku tak bych ho akorat oddelal a kdybych tam nalil zpatky polosyntetiku tak by se to vubec nezlepsilo a bylo by to cim dal horsi.je to moje zkusenost s tim olejem takze se na me rovnou Maxi vyser se svejma blbejma pripominkama
sorry za to co pisu ale pisu to jen jako prevenci 
Problem je to, ze jestli je olej mineral nebo syntetika vubec neurcuje jeho vlastnostivlada320 píše:a nemylsim si ze je to jedn co je to za olej jestli mineral,polosyntetika nebo syntetika.myslim si ze kdybych do toho motoru v ty dobe kdy zacal klepat a bejt hlucnej misto mineralu nalil syntetiku tak bych ho akorat oddelal a kdybych tam nalil zpatky polosyntetiku tak by se to vubec nezlepsilo a bylo by to cim dal horsi.je to moje zkusenost s tim olejem takze se na me rovnou Maxi vyser se svejma blbejma pripominkamasorry za to co pisu ale pisu to jen jako prevenci
5er