Par dotazů - objimka vyfuku a oprava orezliny

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
ARMAN
člen E30.cz

Par dotazů - objimka vyfuku a oprava orezliny

Příspěvek od ARMAN » 13. 01. 2007 23:34

Prosim o radu mam orezlinu na kufru a na viku a mam bily plnič, bily antikorozni zaklad Primalex. Dotaz - po odmaštěni(použiva se na to i petrolej jelikož mam asi jen kanistr s nim?) mam natřit plničem nebo nastřikat Primalexem? Kolikrat se ma natřit/nastřikat?

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

K vyfuku - mezi střednim a zadnim dilem je shnila objimka(viz foto) nevim jak se da koupit objimka jestli neni dodavana přimo na dilu vyfuku protože zakončeni trubky je širši než objimka sama :( existuji objimky ktere se daji nandat a kde se daji koupit? ja vypada? Jestli rupne zbytek objimky tak mi upadne zadni čast vyfuku...

Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek

adam320

Příspěvek od adam320 » 13. 01. 2007 23:42

plnič nemá rozhodně vlastnosti který by chránili plech před čimkoli...na primalex bych se taky vykašlal...ale co bych udělal určitě je že bych eště flexou pořádně odbrousil ty zpuchejřovaný kousky na povrchu toho plechu, je to zákeřný svinstvo ta koroze...pokud to nebudeš kitovat a lakovat tak to namatlej nákym seladorem nebo něčim takovym, neni to nic efektního ale aspon ti to neshnije znova :wink:
ad vejfuk:
to neni objimka ale přiruba, když jí někde seženeš zvlašt tak jí tam stejně nedostaneš páč ten konec roury je rozšířenej, musíš to uříznout a navařit...ale tohohle se všude válí mraky...stačí jinej kus ze zrezlýho vejfuku...na to se ti i podívam, to bych měl někde najít, já to dělal na svym taky ikdyž z jinýho duvodu
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni

ARMAN
člen E30.cz

Příspěvek od ARMAN » 13. 01. 2007 23:53

plnič propoušti vodu nebo tak nějak jak jsem se dozvěděl tak jsem chtěl dat plnič pak primalex nebo alpineweiss co mam taky ve spreji, ted jsem to chtěl udělat na par mistech jen provizorně po zimě toho bude asi vic. Flexu nemam jsem chtěl smrkovym papirem vyčistit jak to pujde hrubym pak jemnym.

a neexistuji nějake ty univerzalni objimky? ja že nemam čim vařit tu přirubu :oops:
Obrázek

vlada320
Teenager

Příspěvek od vlada320 » 14. 01. 2007 00:22

nejhorsi na tom je ze z tyhle strany to vypada jeste celkem v pohode ale kdyz ten zadek komletne odstrojis tak se vydesis kolik ty rzi bude zevnitr na tom cele a kolem lampicek na spz.s timhle se clovek nesmi srat proste vzit flexu a brousit a brousit a poradne pritlacit dokud tam nic nezbyde a pak odrezovac a nejakej antikorozni zaklad a co me se jeste osvedcilo tak kdyz je to nejaky misto ktery neni moc na ocich a musis ho kitovat tak pouzivam Eprosin.lepej se s tim dokonce i nejaky panely nebo co.je to neco jako kit ale je cernej a hodne tuhej ale kdyz do nej das hodne tvrdidla tak dokaze bejt i jako voda ale to uz je moc musis tak nejak primerene aby se dal jeste nanaset vklidu sterkou.a zarucuju ti ze treba na lepeni tech spodnich kapes je to uzasny.kdyz sem to vyvaroval tak predtim sem ty kapsi odsrojil a ze ten Eprosin vymlatim ven a ono houby on byl tvrdsi nez ten samotnej plech :lol: a nesel ani prorazit sroubovake coz plech jo :lol:
Moje budoucí láska-BMW E30 320i Cabrio, v barvě briliantrot a úpravě M-Technic 2 :-)

adam320

Příspěvek od adam320 » 14. 01. 2007 10:45

jo eprosin je tekutý železo, to je dobrý tak na kytováný někde na prahu nebo tak, aby to nevomlátily kamínky, na tohle místo to nedávej, to je zbytečný...hlavně se to brousí děsivě

no pokud to nehrotíš a po zimě to necháš někde vyvařit tak to namasti nákym hameritem, všechno co je ve spreji je sráč, bohužel...bez flexy tu rez ale nezastavíš...takhle to vypadá jako že stříbrně protože jsi to vzal tim smirkem, když bys to okaratáčoval flexou tak to bude vypadat upně jinak :wink:

no a s tou přírubou? mezi tema dvouma dilama je tesnici krouzek, ty priruby jsou zapreny za tu rozsirenou cast konce ty roury a tema sroubama je to stazeny k sobe... nevim jak bys to jinak nahrazoval, kazdopadne bez flexy a COčka asi dost složitě
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni

ARMAN
člen E30.cz

Příspěvek od ARMAN » 14. 01. 2007 14:02

Věřil bych tomu že když sundam ty gumy tak tam bude nějaky rez ani se mi do toho nechce :D možna bude lepši fakt po žimě(jestli nějaka v§bec bude) to udělat cely.

Flexu si asi "půjčil" bracha, co si půjči se většinou už nevrati :D Zkusim to zněj vymlatit 8)

Podobna objimka byla na žigulu a nandavala se z obou stran zezhora a zezdola a jak jsi ji zatahoval tak utahla trubky k sobě stala asi 40-50kč. Jenže nevim jaky průměr mela trubka na žigu a ten kroužek tam taky byl širši podle mě tady jsem si ani nevšim že tam nějaky je nebo možna je tak uzky.. zkusim zajet na koněvku pro tu objimku :)

Diky za rady chlapy :wink:
Obrázek

Odpovědět