ROZVODY M20 - HELP!!!
- fx-nuclear
ROZVODY M20 - HELP!!!
Please o radu. Minulý týden přestalo jet, nestartuje, benzín jde,jiskru háže dobrou,ale nechytá.Po zběžných kontrolách podezřívám rozvody. Prosím o jakoukoliv radu,zda to můžou ty rozvody být. Dál si nejsem jistej,jestli je v 320i M20 řemen, nebo řetěz. Úplně nejsupr by bylo,kdyby pro M20 někdo měl pár obrázků, jak nastavit rozvody, popř nějakou další radu.Procházel jsem to tady,o rozvodech jsou tady toho tuny,ale nic moc info pro M20. Díky oředem za každou radu. Jo,jěště odhad, co by stál novej řemen/řetěz,popř napínací kladky..
E30 320i
Když nedáš koním žrat, tak nepojedou!!
- bmwm3
- Lon Don
- Kontaktovat uživatele:
Posaď někoho do auta, ty se koukni na motor, otevři víčko pro dolévání oleje, na ventildeklu, nech toho vevnitř na chvíli zastartovat a jestli se nebude točit vačka, tak víš, že to rozvodama je.
M20 má řemen
cena rozvodů
www.elit.cz
M20 má řemen
cena rozvodů
www.elit.cz
- fx-nuclear
Jestli je to skáklý o zub,nebo o dva,je možný,že se i přesto budou vačkový hřídele točit? Jaká je pravděpodobnost,že se potkali ventily, zdá se,že tlakuje normálně,žádný cvakání, ani žádná rana,když ještě jelo... Nějaké to schémátko, kde by bylo vidět správný seřízení-rysky....
E30 320i
- fx-nuclear
Čerpadlo je v pohodě, přetlakovej ventil se otvírá při správným tlaku.A neblafne ani když jsem zkusil do tří válců stříknout benzín rovnou. Prostě jelo,ale problémově,pak týden stál, ještě jednou jsem ho nastrtoval,ale výkon nikde,nedalo se ani rozjet do kopečka.Paxem to chcípl a už nic... Semtam jeden válec blafne,ale to je jeden pokus ze sta.Teď už s tím raději netočím,než kouknu na ty rozvody. Už jsem našel pár fotek,jak nastavit řemenice,ale nic k vačkovým hřídelům... Bože,jestli se to potkalo..KATASTROFA!!! Za kolik sehnat M20 v dobrým stavu? 

E30 320i
Já osobně bych to na rozvody neviděl... To by se asi nestalo jenom tak bez žádného zvukového projevu...
Ale každopádně jsem tady obrázek s nastavením někde viděl, ale už si nepamamtuju kde... Niceméně na tom niec není, na klice máš rysku zhruba na dvou hodinách a v bloku je taký výřez. No a co se vačky týče, tak na ozubeném kole je taky ryska (nebo šipka) a na hlavě je taktéž ryska (taky zhruba na dvou hodinách). Pokud není přeskočený, tak by se tyto rysky měli nevzájem krýt... Jinak pokud budeš měnit rozvody (což bys asi měl, pokud jsi je ještě neměnil) , tak na každé krabici s rozvodovým řemenem je toto výše popsáno, nakreslené... 

No smoke, no fun...

- fx-nuclear
No dík za radu, ale ta mě děsíš... Co by to mohlo teda být,když ne rozvody... Nevím,co považuješ za zvukovej efekt,jestli nějaký cvaknutí,klapnutí,či jinej zvuk hádajících se ventilů,tak ten jsem opravdu neslyšel,ale to neznamená,že jsem ho nepřeslechl. Jinak střílel,to jsem ještě zapoměl napsat...Míšánek píše:Já osobně bych to na rozvody neviděl... To by se asi nestalo jenom tak bez žádného zvukového projevu...Ale každopádně jsem tady obrázek s nastavením někde viděl, ale už si nepamamtuju kde... Niceméně na tom niec není, na klice máš rysku zhruba na dvou hodinách a v bloku je taký výřez. No a co se vačky týče, tak na ozubeném kole je taky ryska (nebo šipka) a na hlavě je taktéž ryska (taky zhruba na dvou hodinách). Pokud není přeskočený, tak by se tyto rysky měli nevzájem krýt... Jinak pokud budeš měnit rozvody (což bys asi měl, pokud jsi je ještě neměnil) , tak na každé krabici s rozvodovým řemenem je toto výše popsáno, nakreslené...
E30 320i
- Spooky-0987
to já si takhle jednou jedu s chomulkou kdyz jsem ho jeste mel, m20/320 jedu jedu rána jako svin potkalo se to dira v hlave a bloku, a i tak jsem ho nastartoval sice jen na 5 ale slo to,
jina se mi i stalo ze to nejelo, prijel jsem zastavil a po 2 hodinach neodjel, bylo to tim že mi klekla civka, sice jiskru davala ale malou, tak jsem ji vymenil a v klidu odjel
a taky to obcas chytlo s tou spatnou
jina se mi i stalo ze to nejelo, prijel jsem zastavil a po 2 hodinach neodjel, bylo to tim že mi klekla civka, sice jiskru davala ale malou, tak jsem ji vymenil a v klidu odjel
a taky to obcas chytlo s tou spatnou
e30/320i rv 88
- fx-nuclear
- Spooky-0987
- fx-nuclear
Jasně,že na čenži nic není, jen nemám po ruce nikoho,kdo by pučil.... Jen kamoše s čtečkou bez náhradních dílůSpooky-0987 píše:cívka = 3 šrouby a kabel a tak je rychlejší ji prohodit třeba na ¨zkousku od kamose ne?

E30 320i
- Spooky-0987
- fx-nuclear
To je ten snímač na tom malým setrváku,co snímá polohu klikovky?maca píše:pc tin ale dle me nenapise inducku, jinak je to holt pesek, ja sem resil neco podobnyho, ale nedelalo to jiskru vubec a pak to bylo ulomenym zubem na kole z kteryho to snima uvrat
E30 320i
- fx-nuclear
Hoy chlapi, tak jsem včera měřil tlaky, tři válce mají tak 7-8 a další tři jsou na nule,takže je to asi fakt skočený a potkalo se to. Netušíte náhodou, jak zhruba bude nákladná oprava,vím,že to může být různý,ale prý by to nemělo být moc pomlácený...Dneska sundáme hlavu a uvidíme. Pokud to bude dost v háji, na kolik by přišla hlava i s ventilama?
E30 320i
- fx-nuclear