Budíky - výměna
Budíky - výměna
Zdravim. Vzhledem k tomu, ze s touto praci nemam zadne zkusenosti, tak se nejdriv ptam zde. Mam E28 2.0i a budiky v ni jsou s hodinami, coz se mi zatracene nelibi a proto jsem se rozhodl budiky vymenit. Mam nabidku na jedny budiky z E28 2.8, ale nejsem si jistej, jestli po zapojeni (kdyz to pujde) budou merit rychlost spravne tak jak maji. Muzete mi s tim nekdo poradit...? Jeste by nebylo na skodu kdyby mi nekdo poradil kam a jak otackomer zapojit... Diky moc za Vase postrehy...
5
Tacho bude ukazovat dobře, a otáčkoměr asi taky, jelikož budeš měnit šestiválec za šestiválec.... Pravděpodobně to bude ukazovat už po zapojení štekru. Jinak co si pamatuju, tak ještě u Škodovek se otáčkoměr zapojoval na kontakt kladívka do rozdělovače....
Re: Budíky - výměna
je to jednoduchý, vyměníš jen hodiny za otáčkoměr a nic neřešíš, je to skládačkaKery3 píše:Zdravim. Vzhledem k tomu, ze s touto praci nemam zadne zkusenosti, tak se nejdriv ptam zde. Mam E28 2.0i a budiky v ni jsou s hodinami, coz se mi zatracene nelibi a proto jsem se rozhodl budiky vymenit. Mam nabidku na jedny budiky z E28 2.8, ale nejsem si jistej, jestli po zapojeni (kdyz to pujde) budou merit rychlost spravne tak jak maji. Muzete mi s tim nekdo poradit...? Jeste by nebylo na skodu kdyby mi nekdo poradil kam a jak otackomer zapojit... Diky moc za Vase postrehy...
EX e28 525e
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210
Re: Budíky - výměna
Jj, na tom tam není co pokravit, ten otáčkoměr je v té základní desce pouze "nasunut" na myslím 5 nebo 6 pinech...Mazety píše:je to jednoduchý, vyměníš jen hodiny za otáčkoměr a nic neřešíš, je to skládačkaKery3 píše:Zdravim. Vzhledem k tomu, ze s touto praci nemam zadne zkusenosti, tak se nejdriv ptam zde. Mam E28 2.0i a budiky v ni jsou s hodinami, coz se mi zatracene nelibi a proto jsem se rozhodl budiky vymenit. Mam nabidku na jedny budiky z E28 2.8, ale nejsem si jistej, jestli po zapojeni (kdyz to pujde) budou merit rychlost spravne tak jak maji. Muzete mi s tim nekdo poradit...? Jeste by nebylo na skodu kdyby mi nekdo poradil kam a jak otackomer zapojit... Diky moc za Vase postrehy...
No smoke, no fun...

Tak v tom případě pouze odšroubuješ ty dva šroubky na horní straně, které jsou zašroubované v palubovce a drží budíky na svém místě. Pak si odtáhni volant co nejdále od palubovky (předpokládám, že máš stavitelný) a pak jen odpoj ze zadu konektory (ten jeden konektor je celkem ojeb, přístup nic moc) a je to. 
No smoke, no fun...