Motorový olej
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Motorový olej
Je tu spousta témat a dohadů o tom jaký olej patří do M20. Proto se záměrně zeptám oklikou. Jaký olej přesně dáváte do Vaší M20ky ? Prosím odpovědi typu "Hledej" nebo nějaký dohady si nechte pro sebe. Žádám jen o to, aby jste napsali normální odpověď,díky
10w-40 majitel mi nerekl znacku co byle predemnou, byl to trosku prekupnik
, M20
a priznam se, ze sem se bal jezdit bez oleje(nevedel jsme zravost nezravost)tak jsem zakoupil mogul nemeli jiny, nakej te ne uplne obyc ikdyz mogul neni urcite zadny zradlo
chtel jsem od slovnaftu ten "bmw".....
ale auto stale nevidelo moravsky kraj
az ho budu menit tak je jasne ze tam pujde jedna znacka a ted chystam nejaky a bud texaco opet 10w-40 a nebo ten slovnaftackej(je to madit?) 
a priznam se, ze sem se bal jezdit bez oleje(nevedel jsme zravost nezravost)tak jsem zakoupil mogul nemeli jiny, nakej te ne uplne obyc ikdyz mogul neni urcite zadny zradlo
ale auto stale nevidelo moravsky kraj
E+5 
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
OK, tak tam leju ten správnej, já jen že někde jsem tu i našel názor, že 10W-40 do motoru M20 nepatří, tak jsem si nebyl jistej....teď už je to v pořádku
Biker : Z toho Mogulu si nic nedělej, já byl 260km od baráku a na dálnici se mi na checku rozsvítil olej, tak jsem taky koupil litr Mogulu Racing 10W-40
A stejně jako ty jsem si říkal, raději tenhle, než jet bez oleje
Jinej tam neměli
Biker : Z toho Mogulu si nic nedělej, já byl 260km od baráku a na dálnici se mi na checku rozsvítil olej, tak jsem taky koupil litr Mogulu Racing 10W-40
Je to takTweety píše:Tak pokud je 10W-40 minerál, tak to už to lejt do auta nebuduMax-Max píše:mineral, jo? nekecejDVORIS píše: Taky Mobil 10W-40,je to mineral splňující normu polosyntetického oleje,pro motor 1,8M10 si myslím že dostačující,cena za 4l 455kč.
to že většinou oleje vyrobený z minerálních surovin mají vlastnosti 15W 40 a polosyntetický 10W 40 je sice pravda ale neznamená to pravidlo, používání názvů polosyntetický a minerální spojujíce je s temahle dvema označeníma je zavádějící jelikož tyhle názvy vznikly v době kdy se oleje vyráběli jiným technologickým zpusobem a za jiných nároků. Tak i 10W 40 bývá velice často olej minerální, ale jeho funkci a vlastnosti to nijak neovlivnuje
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni
Jo taky jsem na to čuměl když jsem ho viděl,sice jsem o tom četl,ale nikde ho neměli až teď ho kamoš objednal na obchod,začíná prodávat náhr.díly na zahr.auta za velkoobchod ceny a třeba ty oleje má za supr cenu,jen orientačně:adam320 píše:Je to takTweety píše:Tak pokud je 10W-40 minerál, tak to už to lejt do auta nebuduMax-Max píše: mineral, jo? nekecej
to že většinou oleje vyrobený z minerálních surovin mají vlastnosti 15W 40 a polosyntetický 10W 40 je sice pravda ale neznamená to pravidlo, používání názvů polosyntetický a minerální spojujíce je s temahle dvema označeníma je zavádějící jelikož tyhle názvy vznikly v době kdy se oleje vyráběli jiným technologickým zpusobem a za jiných nároků. Tak i 10W 40 bývá velice často olej minerální, ale jeho funkci a vlastnosti to nijak neovlivnuje
Mobil
15W-40-355kč minerál
10W-40-490Kč polosyntetika-minerál
5W-40-800kč syntetický olej
Ceny jsou jen orientační,včera teprve navážel zboží.
Jinak ten 10W-40 je opravdu minerál splňující normu polosyntetiky,oproti 15W-40 má lepší mazací schopnosti,zabraňuje usazování,atd...
15w40, do m20 bych min jak 10w nelil..a jestli mogul nebo nebo jinyho, imho je to celkem fuk, ty oleje tak jako tak musi splnovat nejaky normy a pochybuju ze nejakej ultra super racing bude lepsi nez mogul klasik stejny specifikace, takze tech 200 navic zaplatim jen za tu barevnou samolepku a new age desing PETky
5er
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
15W-40 od Shellu jsem dával do 320i a nelíbil se mi hlasitý chodProx píše:15w40, do m20 bych min jak 10w nelil..a jestli mogul nebo nebo jinyho, imho je to celkem fuk, ty oleje tak jako tak musi splnovat nejaky normy a pochybuju ze nejakej ultra super racing bude lepsi nez mogul klasik stejny specifikace, takze tech 200 navic zaplatim jen za tu barevnou samolepku a new age desing PETky