já nevim, co na tom nechápete: Zákon počítá s neomezeným dovozem starších vozidel, pokud u nich bylo prokázáno udělení osvědčení o homologaci typu ES, nebo bylo prokázáno schválení technické způsobilosti typu vozidla vydaného jiným členským státem EU podle předpisů platných v jiném členském státě EU. // jde o zjednodušení!! a neřikej mi, že technická v německu stojí 15 000kč. nebo že by to auto bylo v takovym stavu, abys do něj pro spojízdnění musel nacpat 15k... to je na každym. kdo to bude chtít prodat bez problémů, tak k tomu TUV udělá,kdo ne, tak mu to shnije na dvoře, takže jak prodávající, tak kupující budou mít zájem na tom, aby to auto mělo TUV.paca píše:Jenže německá TUV je prý dost mastná a udělat ji není jenom tak. Takže pro němce se vyplatí auto prodat bez technické za 600 euro než do auta nacpat dalších 500 eur za případné opravy a novou technickou.scandinavian píše:muj názor je, že doted to mělo 1 z 15ti, pže proč by jí k tomu dělali, když to nemělo vliv na prodej, ted, když budou vědět, že s TUVem to prodaj o tolik snáz a vědi jaká je tady poptávka po ojetinách, tak jí k tomu rádi dodělaj, aby to auto bylo prodejný směrem na východ.paca píše:Jenomže těch starších aut má platnou TUV tak jedno z 15cti. A když už ji má, tak je auto dražší než bez TUV.
Dovoz ze zahranici
- scandinavian
zéwlovat :rock:
- tomik
- Kontaktovat uživatele:
Jenže já mám furt takový info,že si tu E30 stejně nedovezem.Ted jsem byl tady na dopravce a ještě chybí nějaký přípisy.
Ten zápis o schválení když to nemá E1 nebo E2 by měl být v něm.techničáku v kolonce 34,tak se podívejtze jestli tam něco máte.
Jde taky o to,že třeba když budu chtít přihlásit E30 a nebude mít EURO,což nemá,tak v tom přípisu by snad mělo býtm,žese bude postupovat podle zákonů a norem tady u nás,který byly přísnější než v SRN,takže zase problém.
Německá TUV by byla to nejjednodušší........
Doufám,že ze mě bude někdo dělat blbce a já zas budu litovat toho,že jsem sem něco napsal.
Ten zápis o schválení když to nemá E1 nebo E2 by měl být v něm.techničáku v kolonce 34,tak se podívejtze jestli tam něco máte.
Jde taky o to,že třeba když budu chtít přihlásit E30 a nebude mít EURO,což nemá,tak v tom přípisu by snad mělo býtm,žese bude postupovat podle zákonů a norem tady u nás,který byly přísnější než v SRN,takže zase problém.
Německá TUV by byla to nejjednodušší........
Doufám,že ze mě bude někdo dělat blbce a já zas budu litovat toho,že jsem sem něco napsal.
dovoz automobilů,vrakoviště,specializace E30 IS,M3 E30,Alpina.Neregistrován http://tomikauta.webnode.cz
- scandinavian
- Radek_750iA
Jenze ve vetsine pripadu kdyz nemcovi propadne tuv, tak uz se mu to proste nevyplati znovu udelat. A kdyz uz by si ho nahodou premluvil, tak by ta cena stoupla o par set eur, protoze v nemecku TUV jen tak neojebes. A s tim, ze mu to shnije doma - pokud to auto za neco stoji, tak ver tomu, ze i bez TUVu je behem par dni pryc.
205GTi, 318i, 323i, 325i, 730iA, 750iA, 325iC, R5 ALPINE, 324td, 520i,320i/2,5, 520i, 735iAl, & 750iA, 318i,525iAT,525TDS e39,528iT e39,535iA e39,735iA e38 FL,335iC M-Tech II,735i e65,M5 e34 91,e30 325i M-Tech I,T4VR6,A6 3.0TDi --> 850Ci & 535d
me spis zarazi jina vec: do ted platilo.........nemec odhlasi auto a ty si ho odvezes
jak to bude ted? zas ho musi ohlasit a dat mi dokaldy od TUV? nebo jak mi da potvrzeni o TUV? to enchapu....protoze jestli bude treba jeste nekam jezdit pro znovu potvrzeni tak to je
diky tomuto kroku ze strany statu lehce klesnou ceny dokladu v CR takze jestli to bude
umerny cena CR TP X obyhacky v D
jak to bude ted? zas ho musi ohlasit a dat mi dokaldy od TUV? nebo jak mi da potvrzeni o TUV? to enchapu....protoze jestli bude treba jeste nekam jezdit pro znovu potvrzeni tak to je
E+5 
Ať tak nebo tak, stejně dostaneš D TP, v kterým je přece TUV vyznačenabiker píše:me spis zarazi jina vec: do ted platilo.........nemec odhlasi auto a ty si ho odvezes
jak to bude ted? zas ho musi ohlasit a dat mi dokaldy od TUV? nebo jak mi da potvrzeni o TUV? to enchapu....protoze jestli bude treba jeste nekam jezdit pro znovu potvrzeni tak to jediky tomuto kroku ze strany statu lehce klesnou ceny dokladu v CR takze jestli to bude
E39 535i sedan
- scandinavian
Radek_750iA píše:Jenze ve vetsine pripadu kdyz nemcovi propadne tuv, tak uz se mu to proste nevyplati znovu udelat. A kdyz uz by si ho nahodou premluvil, tak by ta cena stoupla o par set eur, protoze v nemecku TUV jen tak neojebes. A s tim, ze mu to shnije doma - pokud to auto za neco stoji, tak ver tomu, ze i bez TUVu je behem par dni pryc.
hele je to na každym, když si chce koupit auto bez TUV a pak se s tim tady srát, tak at se sere... já to myslim tak, že kdo bude chtít, tak si najde auto s TUV a má po starostech....
zéwlovat :rock:
ta skutečnost, že musí jít o vozidlo, které je zapsáno v registru vozidel jiného členského státu Evropské unie, vybavené osvědčením o registraci a technickým průkazem garantujícími podle evropských předpisů jeho technickou, ekologickou a další předepsanou způsobilost.
Dneska jsem mluvil z skorokamaradem z ministerstva . Po nakym zjistovani jsem se dozvedel ze podle nich a jestli jim to nekdo neupresni tak prihlasej cokoliv co mohlo na silnici v jakekoli clenske zemi EU . Ptal jsem se i na E30 a kdyz bude mit komplet nemecky papiry ( nepamatuji si co ale pochopil jsem to tak ze jakoby u nas STK,Emise,Velkej technickej a rostrihlej malej technickej ) tak to u nas prihlasej a vydaj novej technicak ..... Co ale rikal maj nak dlouhy terminy takze na to clovek muze cekat 2 mesice .... budu mu volat tejden pred ... maj jim dodat formulare a navod
Dneska jsem mluvil z skorokamaradem z ministerstva . Po nakym zjistovani jsem se dozvedel ze podle nich a jestli jim to nekdo neupresni tak prihlasej cokoliv co mohlo na silnici v jakekoli clenske zemi EU . Ptal jsem se i na E30 a kdyz bude mit komplet nemecky papiry ( nepamatuji si co ale pochopil jsem to tak ze jakoby u nas STK,Emise,Velkej technickej a rostrihlej malej technickej ) tak to u nas prihlasej a vydaj novej technicak ..... Co ale rikal maj nak dlouhy terminy takze na to clovek muze cekat 2 mesice .... budu mu volat tejden pred ... maj jim dodat formulare a navod
Myslím že taky dost zapomínáte na to, že E30 nekupujou jenom češi, ale dost je tahají třeba i poláci a ty žádnou posranou TUV mít nemusejí, takže němec to radši v klidu prodá nějakýmu polákovi, než se bude srát s čecháčkem, kterej po něm bude chtít TUV. 
E30 340ic V8 6q- EX
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7
- Radek_750iA
jenze to auto s TUVem byva vetsinou o dost drazsi...scandinavian píše:Radek_750iA píše:Jenze ve vetsine pripadu kdyz nemcovi propadne tuv, tak uz se mu to proste nevyplati znovu udelat. A kdyz uz by si ho nahodou premluvil, tak by ta cena stoupla o par set eur, protoze v nemecku TUV jen tak neojebes. A s tim, ze mu to shnije doma - pokud to auto za neco stoji, tak ver tomu, ze i bez TUVu je behem par dni pryc.
hele je to na každym, když si chce koupit auto bez TUV a pak se s tim tady srát, tak at se sere... já to myslim tak, že kdo bude chtít, tak si najde auto s TUV a má po starostech....
Presne tak.....BOOST píše:Myslím že taky dost zapomínáte na to, že E30 nekupujou jenom češi, ale dost je tahají třeba i poláci a ty žádnou posranou TUV mít nemusejí, takže němec to radši v klidu prodá nějakýmu polákovi, než se bude srát s čecháčkem, kterej po něm bude chtít TUV.
205GTi, 318i, 323i, 325i, 730iA, 750iA, 325iC, R5 ALPINE, 324td, 520i,320i/2,5, 520i, 735iAl, & 750iA, 318i,525iAT,525TDS e39,528iT e39,535iA e39,735iA e38 FL,335iC M-Tech II,735i e65,M5 e34 91,e30 325i M-Tech I,T4VR6,A6 3.0TDi --> 850Ci & 535d
tak dneska jsem mnel cestu na policajty kvuli obcance a tak jsem rovnou vzal nemecky papiry a zeptal jsem se na dovozu .... Mam platne TUV podle uctenky stalo 42.5 euro ale to je vubec nezajimalo vzali si jen "velkej technicak" a po par dohadech mezi sebou i emise . Na zaklade technicke ktera je jeste platna ( zapsana v VTP ) mi bylo receno ad si vezmu korunky a v pondeli 3.7 si to prijdu vyridit .... mam prazdnou kolonku datum prodeje ( nenapadne
) tak jsem se ptal jestli musi bejt datum prodeje v nemecku starsi jak 1.7 a bylo mi receno ze ne . takze jdou prihlasit ( teoteticky ) jakekoliv nemecke ( cizi ) papiry ktere maji platnou technickou . taky mi to pripade docela streleny ale tvrdily to . pristi pondeli to jdu skusit ...vychazi to i s evidenckou na necely 2litry takze papiry za 10k uz asi nekdo nekoupi
To jsem zvedavej jestli to bude v cely republice stejne ... pripadalo mi to ze to berou tak jako : Hele no tak mu to dame , ja stejne neumim nemecky kdo se s tim ma lustit ....
To jsem zvedavej jestli to bude v cely republice stejne ... pripadalo mi to ze to berou tak jako : Hele no tak mu to dame , ja stejne neumim nemecky kdo se s tim ma lustit ....
- Flery
- Bazarník
- Kontaktovat uživatele:
no uvidi se co bude ale stanovy podle kterych to bude este nejsou k dispozici podle toho co sem zaslech ja musi auto splnovat euro 2 a mit typove schvaleni coz e30 proste v TP nema uvidime co bude v cervenci al ja sem pro jistotu prihlasil toura jeste po staru a sem za to rad pac neverim moc tomu ze to tak pujde v PM maji zatim jasno asi tak kdo tam pride 3 tiho vezmu zadost a bude to trvat 30 dni co na to maji podle zakona no a pak to nejak vresi......tohle me rek clovek co to schvalovani dela..tohle mu rek jeho nadrizenej.....preklad nemeckho TP bude z 99 procent nutnej do cestiny s kulatym razitkem...ale to je plzen....
Tel : 773 622 822
To by bylo docela drsnyFlery píše:.preklad nemeckho TP bude z 99 procent nutnej do cestiny s kulatym razitkem...ale to je plzen....
Mit euro2 tak ho davno prihlasim . To byla jedina podminka ktera jeste pred nastavajici zmnenou dovolovala prihlasit starsi auto 8 let .... Timhle by to celkem vyresili temner nic by se nezmnenilo .... Tomu bych i verilFlery píše: podle toho co sem zaslech ja musi auto splnovat euro 2