nemecke e34 v CR

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Lukas-e21

Příspěvek od Lukas-e21 » 12. 01. 2006 20:48

D´Artagnan píše:moment, tak to teda nestaci, koupit si CR doklady???

tak to teda nepujde?

Nebo jsem neco rozumel spatne?

Dik

D´Artagnan
musíš koupit čr doklady, musíš doejt na uatec ke stehlíkovi a zažádat o přestavbu (ca:3000Kč), musíš absolovat přestvabovou technickou další dva tisíce, a pak hurá na inspektorát odnést tam veškeré doklady, opět zaplatit, a až ti daj veškery papiry doejdeš na stk kde ti vyrazí vin náhradní technologií.......
MB S212 E350 BlueTec 4-matic
Děfka pro fsechno f autobazaru

D´Artagnan

Příspěvek od D´Artagnan » 12. 01. 2006 21:03

Lukas-e21 píše:musíš koupit čr doklady, musíš doejt na uatec ke stehlíkovi a zažádat o přestavbu (ca:3000Kč), musíš absolovat přestvabovou technickou další dva tisíce, a pak hurá na inspektorát odnést tam veškeré doklady, opět zaplatit, a až ti daj veškery papiry doejdeš na stk kde ti vyrazí vin náhradní technologií.......
jo, tak jsem tomu rozumel spatne, tak to zadani o prestavbu potrebuju taky, kdys mam EURO 2, jo?

co to vlastne je, to zadani o prestavbu? co se tam prestavi?

Diky moc!

D´Artagnan

athlon_137

Příspěvek od athlon_137 » 12. 01. 2006 21:08

D´Artagnan píše:
Lukas-e21 píše:musíš koupit čr doklady, musíš doejt na uatec ke stehlíkovi a zažádat o přestavbu (ca:3000Kč), musíš absolovat přestvabovou technickou další dva tisíce, a pak hurá na inspektorát odnést tam veškeré doklady, opět zaplatit, a až ti daj veškery papiry doejdeš na stk kde ti vyrazí vin náhradní technologií.......
jo, tak jsem tomu rozumel spatne, tak to zadani o prestavbu potrebuju taky, kdys mam EURO 2, jo?

Diky moc!

D´Artagnan
zavolej panu Stehlikovi do AuTecu (257117230) a zeptej se ho :wink:

Lukas-e21

Příspěvek od Lukas-e21 » 12. 01. 2006 21:20

D´Artagnan píše:

Diky moc!

D´Artagnan
bohužel, ano, neb z VINu: nleze rozkodovat že to má EU2, a otázka zní co ti řeknou uřednici v ČR na dodatečné překopání na EU2 i když ho máš napsaný v TP....

jo hochu v ČR to stojí za to.

Ale od února by měla vstoupit v platnost náká vyhláška která povolí dovoz všech aut s E2 bez rozlišení....(ale nevim 100% jestli to nakonec schválili...)

ajfel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ajfel » 13. 01. 2006 06:33

530 z rv88 ma:
pohotovostni 1538kg
celkovou 2048kg

treba moje e34 ma:
pohotovostni 1685kg
celkovou 2235kg

petr
BMW X5 4.4i (2001)
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...

D´Artagnan

Příspěvek od D´Artagnan » 13. 01. 2006 21:07

Lukas-e21 píše:
D´Artagnan píše:

Diky moc!

D´Artagnan
bohužel, ano, neb z VINu: nleze rozkodovat že to má EU2, a otázka zní co ti řeknou uřednici v ČR na dodatečné překopání na EU2 i když ho máš napsaný v TP....

jo hochu v ČR to stojí za to.

Ale od února by měla vstoupit v platnost náká vyhláška která povolí dovoz všech aut s E2 bez rozlišení....(ale nevim 100% jestli to nakonec schválili...)

Tak dekuju moc, uvidim, co se da delat ...

D´Artagnan

DAN
Věčně nespokojený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAN » 14. 01. 2006 05:50

Nejlepší asi bude, když takticky vyčkáš na změnu režimu v ČR - budeš to tady mít na německejch SPZ a budeš jezdit do říše na pravidelný STK - TÚV.
BMW The Ultimate Driving Machine

lupik

Příspěvek od lupik » 14. 01. 2006 06:43

DAN píše:Nejlepší asi bude, když takticky vyčkáš na změnu režimu v ČR - budeš to tady mít na německejch SPZ a budeš jezdit do říše na pravidelný STK - TÚV.
to je zajímavý, má to bejt v nějakým dohledným horizontu???

DAN
Věčně nespokojený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAN » 14. 01. 2006 10:03

lupik píše:
DAN píše:Nejlepší asi bude, když takticky vyčkáš na změnu režimu v ČR - budeš to tady mít na německejch SPZ a budeš jezdit do říše na pravidelný STK - TÚV.
to je zajímavý, má to bejt v nějakým dohledným horizontu???
Co jako ? Změna režimu ? :twisted: :D

Já předpokládám, že ty naši čuráci v posl. sněmovnách v brzký budoucnosti budou muset zrušit omezení dovozu aut - to debilní max. stáří 8 let.
To snad nikde nemaj.

D´Artagnan

Příspěvek od D´Artagnan » 14. 01. 2006 19:34

DAN píše: Co jako ? Změna režimu ? :twisted: :D

Já předpokládám, že ty naši čuráci v posl. sněmovnách v brzký budoucnosti budou muset zrušit omezení dovozu aut - to debilní max. stáří 8 let.
To snad nikde nemaj.
nemaji !!!

uvidime, jak to dopadne, jen nechci jezdit na nemecke SPZ, protoze pak musim tady platit dane a to prave nechci ...

a na ceskem aute bych si dovolil udelat vic, nez na nemeckem ...

no a co myslis, kdy by se to melo rusit???

Dik
D´Artagnan

DAN
Věčně nespokojený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAN » 14. 01. 2006 21:44

No, myslím, že do dvou let se to musí změnit - ex. přece tlaky ze strany EU, aby to zrušili - je to pičovina - sice ostatní postkomunistický státy svážej vraky z celý evropy jakýhokoli stáří, ale oni potřebujou toho zbavovat co nejvíc a jestli by to mělo znamenat třeba jen 500 aut ročně, tak všem se to pořád vyplatí. Zbavěj se tak vraků, kerý musej ekologicky likvidovat.

Lukas-e21

Příspěvek od Lukas-e21 » 15. 01. 2006 00:37

nevěř tomu. Když to dovolí dovézt, zapaltíš nechutnej bakšiš za přihlášení.

Škodovka má příliš velký tlak na politiky......

Pivson

Příspěvek od Pivson » 16. 01. 2006 09:06

Přesně tak, muže za to ten posranej koncern, tlačej ať lidi kupujou škodárny a jako luxus FuckWagenb (VW)
S BMW na věčné časy!

D'Artagnan

UPDATE

Příspěvek od D'Artagnan » 03. 08. 2007 04:13

Ahojte,
jak se mate?

Tak uz to je docela dlouho a ja jsem mezi tim byl v Kanade na jeden rok v praci, ale za dva mesice se vratim, a jeste premyslim, prihlasit muj e34 v CR ...

Tak jsem se chtel zeptat, jestli se teda uz neco menilo, nebo jestli stav je jeste stejnej ... - doufam teda, ze vlada uz neco noveho vymyslela ...

A jestli je jeste vsechno pri starem, tak mi nekdo muze rict, jak dlouho to trva, az bude auto uplne prehlasene a co presne musim delat (aktualni stav) ...

Ktera pojistovna je nejlepsi, nebo kde to muzu zrovnavat?

Ten chlap v Praze, jak mu to auto prej musim predvezd, kde ho najdu a musim mit termin?

Tak za tim uz dekuju moc, doufam, ze se dozvim neco noveho ...

Diky moc !!!

Ahoj!
D'Artagnan

Fx

Příspěvek od Fx » 03. 08. 2007 09:08

Ahoj, změnilo se toho relativně dost, dneska stačí, abys měl vyplněnou v německém TP ABE, přijedeš do ČR, dáš auto na STK, kde umí dovozovou, vyplní ti papíry, s těmi dojdeš na úřad na dovozy, tam dostaneš čistopis českého TP (úřad na to má měsíc ze zákona) a můžeš si to přihlásit. Celé i s přihlášením to vyjde na circa 5500 Kč v tvém případě (auto nemá globální evropskou homologaci).

Sazby povinného ručení si nejlépe srovnáš na stránkách www.top-pojisteni.cz, dá se to přes ně i sjednat.
E39 535i sedan

D'Artagnan

Příspěvek od D'Artagnan » 03. 08. 2007 14:29

Ahoj,
tak to je SUPER !!!

Co jako myslis s "vyplnene ABE v nemeckem TP"? ABE (alspon v Nemecku) je povoleni pro nahradni dily (spoiler, kola, ...) aby se to rychle napsalo do TP bez specialni prohlizku od staatniho mechanika ...

Tak to je jasne, ze vsechno co je v TP ma ABE ... !?!

Diku moc !!!
D'Artagnan

Fx

Příspěvek od Fx » 05. 08. 2007 09:03

D'Artagnan píše:Ahoj,
tak to je SUPER !!!
Taky si nestěžuju :-D
Co jako myslis s "vyplnene ABE v nemeckem TP"? ABE (alspon v Nemecku) je povoleni pro nahradni dily (spoiler, kola, ...) aby se to rychle napsalo do TP bez specialni prohlizku od staatniho mechanika ...
Zákon 226/2006 Sb. (dále zákon) platný od 01.07.2006 novelizuje zákon 56/2001 Sb. a stanoví odlišné podmínky pro dovoz vozidel z Evropské unie. Kromě dalších náležitostí pak § 35 zákona stanoví u dováženého vozidla, které již bylo v jiném státě provozováno, prokázat "udělení osvědčení o homologaci typu ES" nebo "schválení technické způsobilosti typu vozidla vydaného jiným členským státem Evropské unie".

Tebe se tedy týká tato kolonka:
Obrázek

Pokud bys ji neměl vyplněnou, musel bys to mít aspoň na štítku na autě, jinak ti tu můžou dělat dost velký problémy (Slavisimo by mohl vyprávět).
Tak to je jasne, ze vsechno co je v TP ma ABE ... !?!
Tak snadný to není, např. individuální dovozy z USA do Německa to mít nemusí.
Co je "STK, kde umi dovozovou"? To existuje vicekrat v CR? Tak na to nemusim do Prahy?
Na to nemusíš do Prahy, stačí dovozová technická kontrola z nejbližší stanice technické kontroly k tvému bydlišti v ČR.
Ten "Urad na dovozy" je kde? Jenom v Praze? Musi se tam cekat dlouho? Na kterem Urade to Auto nahlasim?
Ten "Úřad na dovozy," jak říkáš, je odbor dopravy obecních úřadů obcí s rozšířenou působností a magistrátů měst a jedná se o tentýž úřad, kde ve finále budeš auto i přihlašovat na sebe (jen u jiného okénka - toto bude okénko pro dovozy a přestavby). Jestli se musí čekat dlouho je relativní, záleží kdy tam přijdeš. Na české doklady se oficiální cestou čeká až měsíc, pokud máš známé a podplácíš, tak to jde i do druhého dne.

posledni: pojisteni musim uzavrit, PRED prihlaseni auta, vid?
Auto musí být po celou dobu, kdy stojí na české ulici, pojištěné. Doporučuju mít pojištění z D na dostatečně dlouhou dobu, než získáš český TP. Pojišťovny v ČR to sice na VIN pojistí, ale otázkou je, zda by za způsobenou škodu platily. Povinné ručení po tobě budou chtít vidět až při přihlašování auta a musí být napsané na tebe.
E39 535i sedan

D'Artagnan

Příspěvek od D'Artagnan » 06. 08. 2007 21:07

Ahoj!
Zákon 226/2006 Sb. (dále zákon) platný od 01.07.2006 novelizuje zákon 56/2001 Sb. a stanoví odlišné podmínky pro dovoz vozidel z Evropské unie. Kromě dalších náležitostí pak § 35 zákona stanoví u dováženého vozidla, které již bylo v jiném státě provozováno, prokázat "udělení osvědčení o homologaci typu ES" nebo "schválení technické způsobilosti typu vozidla vydaného jiným členským státem Evropské unie".
No tak to jsem teda rozumnel jeste min, nez posledni rok v cine, ale vidim, ze to mas dobre provereny ... :D

Tak v papirech je napsano
Ausf. 20SS
Ale ja myslim, ty jsi myslel cislo Allgemeine Betriebserlaubnis ...
E700
Neni to to samy, ale urcite to jde taky, vid? (Nemuzu cekat, ze BMW ma stejne cislo povoleni jako Mercedes ...)
Tak snadný to není, např. individuální dovozy z USA do Německa to mít nemusí.
Ja myslel, ze u me je vsechno napsani ... (vlastne nevim, jestli tam jsou napsane kola ... )
Jestli se musí čekat dlouho je relativní, záleží kdy tam přijdeš. Na české doklady se oficiální cestou čeká až měsíc, pokud máš známé a podplácíš, tak to jde i do druhého dne.
OK, tak tam jsem uz byl pred dvouma rokama ...
U nas se moc dlouho neceka, to mesticko mezi Kostelci a Krahulci je male, ale pomatuju se, ze mi vsechny rekly, ze ten chlap tam je hodne presne, tak asi to nepujde rychlejic - nebo jsou tam take jine cesty, nez pres neho !?! Ja bych si to urcite nechal stat trochu drazsi, kdyz mi to fakt pride za paar dnu ...

Jasne, ze zustane pojistene nemecke pojistovne, ani nevim, proc jsem se zeptal - asi jsem mnel strach, ze musim pred tim jeste udelat pojistovni smlouvu ... nevadi, musim mit trochu casu ...

Tak myslim, ze uz fakt nemam otazku, diky moc!

D'Artagnan

PS: jo, jedna otazka jeste: Jedes hodne do nemecka pro auta? Bydlis v Nemecku? Nebo jak to ze mas takovej prehled nemeckych zakonu, etc. ...?

Lukas-e21

Příspěvek od Lukas-e21 » 07. 08. 2007 05:42

Kdo si chtel dovezt auto do ČR musel být zběhlej v těchto věcech ......

Fx

Příspěvek od Fx » 07. 08. 2007 07:30

D'Artagnan píše:No tak to jsem teda rozumnel jeste min, nez posledni rok v cine, ale vidim, ze to mas dobre provereny ... :D
Tohle jsou běžně dostupné informace z webu Ministerstva dopravy ČR ;)
D'Artagnan píše:Tak v papirech je napsano
Ausf. 20SS
Ale ja myslim, ty jsi myslel cislo Allgemeine Betriebserlaubnis ...
E700
Neni to to samy, ale urcite to jde taky, vid? (Nemuzu cekat, ze BMW ma stejne cislo povoleni jako Mercedes ...)
Nejde tam o to, jaký tam je číslo, ale že je vyplněný - je to jen vzor. A samozřejmě jsem myslel Allgemeine Betriebserlaubnis, tedy ABE, o kterém jsem mluvil předtím.
Ja myslel, ze u me je vsechno napsani ... (vlastne nevim, jestli tam jsou napsane kola ... )
Tak to se mrkni, protože v Německu jdou zapsat líp než tady a když je máš v Německým, tak i tady se to nějak dá udělat (na některých úřadech stačí ukázat, že ty kola mají ABE a bez keců to zapíšou, i když zákonem daný postup by byl o hodně složitější)
OK, tak tam jsem uz byl pred dvouma rokama ...
U nas se moc dlouho neceka, to mesticko mezi Kostelci a Krahulci je male, ale pomatuju se, ze mi vsechny rekly, ze ten chlap tam je hodne presne, tak asi to nepujde rychlejic - nebo jsou tam take jine cesty, nez pres neho !?! Ja bych si to urcite nechal stat trochu drazsi, kdyz mi to fakt pride za paar dnu ...
Jakej chlap je kde hodne presne? :) A co znamena, ze tam je hodne presne? To jsem moc nepochopil :)
Jasne, ze zustane pojistene nemecke pojistovne, ani nevim, proc jsem se zeptal - asi jsem mnel strach, ze musim pred tim jeste udelat pojistovni smlouvu ... nevadi, musim mit trochu casu...
České povinné ručení je třeba až na přihlášení; k samotnému získání čistopisu TP ho nepotřebuješ, tam je potřeba jen ukázat doklady z dovozové technické a že to má ABE. Občas je potřeba manuálem doložit spotřeby, které se píšou do českého TP.
PS: jo, jedna otazka jeste: Jedes hodne do nemecka pro auta? Bydlis v Nemecku? Nebo jak to ze mas takovej prehled nemeckych zakonu, etc. ...?
Ohledne nemeckych zakonu takovy prehled nemam, tam znam tak leda procedury pri ziskavani prevoznich znacek. V Nemecku jsem nikdy nebyl dyl jak den :lol:, kdyz si to tak uvedomim... Jinak nejaky auta uz jsem dovezl nebo respektive pomohl dovezt, tady na klubu jich uz par jezdi :) Ale vlastně se mě na to samý ptali už policajti jednou u Frankfurtu při silniční kontrole... Nevím proč :lol:
E39 535i sedan

Odpovědět