startovanie na dialkove ovladanie
startovanie na dialkove ovladanie
Napadla ma taka vec. Do roboty mam 10 km a to sa auto zohreje ked uz som skoro v robote --> priserna spotreba aj 13 litrov. Napadlo ma ze by som si spravil startovanie auta na dialkove ovladanie. Jednoducho rano vstat z okna nastartovat, umyt sa naranajkovat atd... potom vist von a sadnut do zahriateho a vykureneho auta. Myslim ze na spotrebe by som znacne usetril. No ako to spravit? nevie niekdo? hlavne by som potreboval vediet detaily spinacej skrynky. Ked je kulc v polohe jedna spina jeden kontakt? kolko tam ide ampervo (mA)? dalej ked je kluc v polohe ked tocim (startujem) motor spina zas jeden kontakt? kolko tade ide prud? lebo mam doma jedno dialkove ovladanie. nieco ako na alarm akurat je univerzalnejsie da sa samotne zariadenie nastavit tak ze ked na do zmacknem gombik zopne sa rele a ked znovu zmacknem tak sa zase vypne. to by bola poloha jedna len musim zistit prud. Co si neviem celkom dat rady je poloha startovania. napadlo ma za pripojit na nieco dalsie rele. napdla ma taka somarina ze napr z budikov na ziarovku baterky. jednoducho zmacknem gombik akoby sa zopne klucik, zasvietia kontrolky, startujem, ked sa nastartuje kontrolka zhasne a teda aj sa vypne rele startovanie. No mozno je to kravina lebo otacky mozu klesnut, zacne blikat kontrolka atd... ak niekoho napada odkial ide hocijakych 12V z motora ked neni nastartovany a prerusia sa v okamihu nastartovania dajte mi vediet
za pripadne podnety dakujem

Mám ho mesiac a už začínam byt BMW závyslí 

- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: startovanie na dialkove ovladanie
Zapojení spínačky je nejlepší okouknout ve schématu. Jsou tuším i na e30.cz, případně Haynes apod...
Pokud jim nerozumíš, ani se do toho nepouštěj.
Případně alarm Magicar www.magicar.cz , dá se sehnat kolem 4.000,- CZK - jen zapojit a máš to, žádný bastl.
Nebo nezávislé topení
Pokud jim nerozumíš, ani se do toho nepouštěj.
Případně alarm Magicar www.magicar.cz , dá se sehnat kolem 4.000,- CZK - jen zapojit a máš to, žádný bastl.
Nebo nezávislé topení

Re: startovanie na dialkove ovladanie
to ma nenapadlo. som elektrikar tak to hadam zvladnem 

Mám ho mesiac a už začínam byt BMW závyslí 

napad je to dobry a este ked si elektrikar tak je to super lebo v tom mas jasnejsie ale zase si zober ze to co chces doma poskladat uz je davno spravene a ma to cenu okolo 5000sk /magiccar 9000b/ tak neviem ci sa ti to oplati vymislat a kutit....lebo neni to len o tom ze nastartovat a vykurit..ono ten magiccar zvlada velmi vela funkcii..napr ked nastartujes tak bi sa ti malo vypnut otrasove cidlo alarmu /teda ak ho tam mas/ a ked vystupujes nemal by si tam mat zaradenu rychlost magiccar to ma osetrene tak ze vypnes zapalovanie vytiahnes kluc vystupis z auta a zavres dvere a motor az potom zhasne cize rano nemusis mat paniku ze dojdes na parkovisko a brambora bude vyskrabana na susedovej filcke
ked si tam nahodou nechal kvalt....dalej ma nadstavitelni startovaci impuls cize ti netoci starter ked motor uz naskocil a sleduje tlak oleja a cinnost alternatora pocas behu motora cize ked prerazis vanu a zhasnes auto a cez noc olej vytece a ti to rano nastartujes cez dialkove tak sa nemusis bat ze prides k zadretemu motoru....dalej uz ked ti to nastartuje tak dalej strazi auto ci sa ti donho niekto nedobija...a hlavne najvecsia vyhoda hned ta informuje co sa deje z autom kolko je v nom stupnou alebo voltaz autobaterie ci je nastartovane a.t.d.. a to vsetko a este viac somarin len za 5ku a ked si elektrikar tak si to napojis sam a mas vsetko v origos obale a 100% funkcnostou tak neviem ci sa ti to oplati vymislat a kutit 

šiska + laďak = /-8 ps/
Na vykon sa musi ist cez železo
Na vykon sa musi ist cez železo
Clovece a jak jsi prisel na to, ze usetris na spotrebe? To jako myslis, ze tech 20 minut, ktery se to auto bude ohrivat na miste, to nic nezere? Nehlede k tomu, ze zahrivani studeneho motoru na volnobeh je pro motor dosti skodlive, protoze se znacne prodluzuje doba, po kterou motor bezi se studenym olejem.
Kup si nezávislé topení a máš pokoj, na vrakáči ho seženeš za cca 5tis kč, namontuješ, buď dáš nějaký DO nebo to uděláš jako já a dáš do auta starej mobil s kartou od www.flajzar.cz koupíš DO po telefonu za cca 400kč a topení ovládáš tak že do auta zavoláš necháš asi 5 zazvonit a topení běží (nastavený čas max hodina), zpětně lze mobil využít jako GSM pager, když ti začne houkat alarm tak ti to zavolá, Nezávislý topení můžeš zapojit tak aby to ohřívalo celý okruh včetně motoru nebo jen kabinu.a spotřeba cca 2dcl/hod
Vis co bych se nasmal? Kdyby nekdo zistil to tel.cislo na auto a startoval ti autoFugo píše:Kup si nezávislé topení a máš pokoj, na vrakáči ho seženeš za cca 5tis kč, namontuješ, buď dáš nějaký DO nebo to uděláš jako já a dáš do auta starej mobil s kartou od www.flajzar.cz koupíš DO po telefonu za cca 400kč a topení ovládáš tak že do auta zavoláš necháš asi 5 zazvonit a topení běží (nastavený čas max hodina), zpětně lze mobil využít jako GSM pager, když ti začne houkat alarm tak ti to zavolá, Nezávislý topení můžeš zapojit tak aby to ohřívalo celý okruh včetně motoru nebo jen kabinu.a spotřeba cca 2dcl/hod

Muzu se zeptat co to u tebe teda vsechno umi a na kolik te to vyslo?Fugo píše:já mám na tel jen nezávislé topení o startování u mě nebyla řeč, a co se týče že se někdo náhodou splete a zapne se mě nez. top. mě je celkem jedno stejně poběží jen hodinu a pak se vypne, jo a je to na prozvonění cca 5 zvonění to spustí.
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Fugo jak máš udělané aby to fungovalo jako pager? já mám mobil v autě na lokalizaci kde se auto pohybuje a pokud by to šlo skloubit jako pager a při alarmu by to volalo na můj mobil tak to bych byl nadšenej.Fugo píše:Kup si nezávislé topení a máš pokoj, na vrakáči ho seženeš za cca 5tis kč, namontuješ, buď dáš nějaký DO nebo to uděláš jako já a dáš do auta starej mobil s kartou od www.flajzar.cz koupíš DO po telefonu za cca 400kč a topení ovládáš tak že do auta zavoláš necháš asi 5 zazvonit a topení běží (nastavený čas max hodina), zpětně lze mobil využít jako GSM pager, když ti začne houkat alarm tak ti to zavolá, Nezávislý topení můžeš zapojit tak aby to ohřívalo celý okruh včetně motoru nebo jen kabinu.a spotřeba cca 2dcl/hod

jednoduše, např pod klávesu číslo 3 si naprogramuješ svoje číslo (MT musí podporovat vytáčení jedním tlačítkem) rozebereš tel na meandr který je pod tlačítkem číslo naletuješ dva drátky (když je spojíš je to jako když stiskneš tlačítko 3) a ty dva kabely napojíš na spínací kontakty relé, cívku relé napojíš paralelně na sirénu a je to, jakmile začne houkat alarm sepne se relé a tel začne vytáčet tel číslo naprogramované pod tlačítko 3.
-
kamos tohle dela, neni problem nechat udelat,mam nekde i ceny s popisem....
TADY:
Potřebný telefon ***ERICSSON*** T10s, A1018s ***SIEMENS*** C10, C35
Jen to, že by to zavolalo je asi za 1000,-Kč (bez telefonu).
Je možné dodat i s telefonem (potom je třeba připočíst cenu telefonu).
Pro oživení je nutná nějaká SIM karta.
Nejjednodužší řešení je, když koupím (Twist, Go nebo Oskartu) a nastavím celý alarm tak, že už stačí jen připojit napájení + 12V a čidla (spínače otevření dveří ...).
Další možnost je, že si uživatel dodá SIM kartu (např. nějakou partnerskou...) a nastaví si vše sám podle návodu (je součástí dodávky).
Alarm s možností deaktivace (např. zapalování, čerpadla...) by vyšel asi na 2000,-Kč
(bez telefonu).
Existuje ještě varianta alarmu založená pouze na prozvánění (ne SMS).
Je ale potřeba mít 2 SIM karty.
Potom jedno číslo funguje jako odchozí a druhé jako příchozí.
(výhoda je v tom, že vím přesně, kdy jsem alarm deaktivoval).
(Poznámka: Existuje tzv. prostorový alarm, který reaguje na přiblížení osoby (ne na dotek). Je to vhodné řešení pro kabriolety, motocykly, čluny...
bližžší info na vyžádání.
Na zakázku je možné zhotovit jakoukoliv variantu alarmu dle přání.
TADY:
Pro oživení je nutná nějaká SIM karta.
Nejjednodužší řešení je, když koupím (Twist, Go nebo Oskartu) a nastavím celý alarm tak, že už stačí jen připojit napájení + 12V a čidla (spínače otevření dveří ...).
Další možnost je, že si uživatel dodá SIM kartu (např. nějakou partnerskou...) a nastaví si vše sám podle návodu (je součástí dodávky).
Alarm s možností deaktivace (např. zapalování, čerpadla...) by vyšel asi na 2000,-Kč
(bez telefonu).
Existuje ještě varianta alarmu založená pouze na prozvánění (ne SMS).
Je ale potřeba mít 2 SIM karty.
Potom jedno číslo funguje jako odchozí a druhé jako příchozí.
(výhoda je v tom, že vím přesně, kdy jsem alarm deaktivoval).
(Poznámka: Existuje tzv. prostorový alarm, který reaguje na přiblížení osoby (ne na dotek). Je to vhodné řešení pro kabriolety, motocykly, čluny...
Naposledy upravil(a) Tasek dne 12. 01. 2006 22:18, celkem upraveno 1 x.
316i r.v. 1988, M10
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Prosím o bližší informace o Pageru přes mobil. Chci pouze při sepnutí alarmu zavolat na mobil co mám v kapse. Alarm mám Jablotron, mobil momentálně Motorolu V50, další co se mi válí doma, je nějakej Sagem MC550, Nokia 3310.. pokud budu přesně vědět co shánět tak to koupím...Tasek píše:kamos tohle dela, neni problem nechat udelat,mam nekde i ceny s popisem....
TADY:
Pokud to Tvůj kamoš dělá a sežene i díly, nechám ho to z fleku namontovat do tří aut + pak pravděpodobně do dalších tří. Jinak zkusím sám podle návodu Fuga