Problém s jedním členem při prodeji - dražbě

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Problém s jedním členem při prodeji - dražbě

Příspěvek od Dan td » 20. 12. 2005 08:36

Nedávno jsem zde formou dražby prodával origo nářadí do e30, myslím, že skončilo za rozumnou cenu.
viewtopic.php?t=21134&postdays=0&postorder=asc&start=0

Myslím, že podmínky byly dány jasně. Vzhledem k tomu, že vítěz dražby se ozval jen jednou a to až po několika urgencích s tím, že byl na horách ( což se dá pochopit ) a že se ozve, kdy si přijede - a už týden se neozval, bylo nářadí prodáno druhému v pořadí, kde byla spolupráce vynikající.

Zajímá vás, u koho si dát pozor, pokud mu něco prodáváte ? Má nick 318iS .

Trochu to potvrzuje moje zkušenosti tady na fóru, poslední dobou se vyplatí dávat si bacha, jestliže vám někdo něco slíbí nebo se na něčem s někým domluvíte. :?
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

xhokus

Re: Problém s jedním členem při prodeji - dražbě

Příspěvek od xhokus » 20. 12. 2005 10:34

Dan td píše:...Trochu to potvrzuje moje zkušenosti tady na fóru, poslední dobou se vyplatí dávat si bacha, jestliže vám někdo něco slíbí nebo se na něčem s někým domluvíte. :?
s timhle se, dle meho, ztotozni vice lidi... taky mam podobnou zkusenost, ze na dobirku mi prislo trochu jine zbozi nez jsme se domluvili... misto BOSCH svetel HELLA, misto levyho dalkace pravy a cely rozlamany... a odesilatel? ze to neposilal on a ze je mu to lito :roll:
uklízím garáž...

Akmall

Re: Problém s jedním členem při prodeji - dražbě

Příspěvek od Akmall » 20. 12. 2005 10:49

xhokus píše:
Dan td píše:...Trochu to potvrzuje moje zkušenosti tady na fóru, poslední dobou se vyplatí dávat si bacha, jestliže vám někdo něco slíbí nebo se na něčem s někým domluvíte. :?
s timhle se, dle meho, ztotozni vice lidi... taky mam podobnou zkusenost, ze na dobirku mi prislo trochu jine zbozi nez jsme se domluvili... misto BOSCH svetel HELLA, misto levyho dalkace pravy a cely rozlamany... a odesilatel? ze to neposilal on a ze je mu to lito :roll:
Jde upozornit traba SZ kdo to je at si dam pozor?
EX E30 M20 2.0 chrom, E30 M50 2.0 plast, E36 M50 2.0 coupe

E39 530D Touring

xhokus

Příspěvek od xhokus » 20. 12. 2005 10:53

2 Akmall: Yuris
uklízím garáž...

Akmall

Příspěvek od Akmall » 20. 12. 2005 11:18

Dekuji.

E39 530D Touring

Blumen_071
member of yacht club Monaco

BMW_318iS

Příspěvek od Blumen_071 » 20. 12. 2005 11:37

mam taky jeden pribeh:

zacatkem listopadu jsem tu inzeroval iS-lizo. ozval se mi honza z breclavi, nick BMW_318is, s tim ze by si ho rad pujcil kvuli porizeni kopie. pozadal jsem tedy Fida aby ho dorucil do brna kde si ho honza prevezme. dohoda znela nasledovne:

Bmw318is si od tebe pujci me lizo a necha ti tam jako zastavu digitalni fotak HP Photo Smart 735 a 300,-KC
Pak ti priveze lizo + jednu jeho kopii a ty mu vratis fotak.
Lizatka + 300KC bych prosil dorucit do prahy

behem tri dnu melo byt hotovo ale nejak jsem nedostal zadne zpravy. po nekolika urgencich mi honza sdelil toto: kopie mailu z 5.12.2005 coz je mesic po zapujceni takze kopyto melo byt hotovo uz 3tydny pred timhle datem:

Ahoj, promin ze pisu az ted, ale porad ted nekde litam a nevim kde mi hlava steji, zhruba pred tydnem jsem rozbil na dalnici auto (jen trochu na predek) a shanim penize kde se daji :( vubec jsme se nemel moznost dostat k laminovani ani na to te dnemam vubec naladu, auto mi stoji cca tyden v garazi a ja ho potrebuju co njercive dat do kupy abych mohl opet jezdit. Bohuzel penize budu mit nejdrive za 14 dni jak mi prijde vyplata a doufam ze budu mit dostatek na muj dluh vuci tobe a alespon castecnou opravu meho auta.
Promin ale dopadlo to pro me nejhur jak to jen dopadnout mohlo, lituju ze jsem se s tebou vubec domlouval na tom lizu :(

pravdepodobne v dobe nehody mel me lizo na aute. penize za nej mi poslat nechce, icq, mail, mobil ignoruje.

takze ja ted nemam lizo ale fotak ale bez prislusenstvi a zarucniho listu kterej je me k nicemu pac mam svuj lepsi a budu se ted muset obtezovat s jeho prodejem
:evil:

viewtopic.php?t=21750

ales.

Příspěvek od ales. » 20. 12. 2005 14:04

jen takovej navrh. co takhle udělat nějakej black list at ostatní ví na koho si dát pozor :?: :idea:
PS:pokud tady něco takovýho je a jen sem si nevšiml, tak smaznout a jako bych nic neříkal:-)

Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo » 20. 12. 2005 14:58

přitom já Honzu znám a dle mého to není žádnej křivák :(
Život je jen náhoda .....

uživatel X

Příspěvek od uživatel X » 20. 12. 2005 18:13

Na sdílení zkušeností positivních a negativních by se měla zavést zvláštní sekce v bazáru .

ales. píše:jen takovej navrh. co takhle udělat nějakej black list at ostatní ví na koho si dát pozor :?: :idea:
PS:pokud tady něco takovýho je a jen sem si nevšiml, tak smaznout a jako bych nic neříkal:-)

scepy

Příspěvek od scepy » 20. 12. 2005 18:39

taky mám něco podobneho. koupil jsem disky a borec mi řekl, že jsou v pohodě,že si koupil lepší, tak mu zavazí. no a ja až jsem si je daval obut, tak jsem je protočil na vyvažovačce a hup, jeden musel byt poslan na opravu. oprava disku necelych 1300,-což za ty penize co jsem na to nakonec dal mohl kouknout po jinych... myslel jsem si, že tady jsou ferový lidi, a že moje je jen vyjímka, ale jak koukám tak to tak není. Ale i fér a v pohodě lidi tady jsou(a doufam a verim, ze je to vetsina)..souhlasím s alesem.,vytvořil bych černou listinu :twisted:
BMW - radost z jízdy

Zdrahy

Příspěvek od Zdrahy » 20. 12. 2005 22:42

318is ?? :D :D :D

Vzpomínáte si na aféru rozjebaného diferáku ?? Mno abych to tu připomněl, koupil jsem od něj diferák, 100 % pri prodeji v poradku, na druhy den pri dovozu se mi hryzl v zatacce takovým stylem že jsem mel co delat abych to ukočíroval... Až po sléze jsem se dozvěděl že byl v nějakým vlhkým sklepě něco přes rok :-)))) nakonec jsem byl já viníkem, potom Karr který tam dával olej atd... Asi nepochopil ze ja ten difec kupoval kvuli tomu aby slouzil a ne proto abych ho vracel a proto tam podle nej nekdo nalil slunecnicovej olej.... Mno nemám slov !!!

Mno měl jsem ho dovézt urychleně zpět do Brna abychom to shodnotili, tak jsem ho dovalil Karrovi (Karel) do dílny a 318iS si tam pro něj do dneška nepřijel, tak skončil na smetišti.
...
Obrázek

Zdrahy

Příspěvek od Zdrahy » 20. 12. 2005 22:47

Omlouvám se, tahle zkušenost je s BMW_318is
...
Obrázek

adam320

Příspěvek od adam320 » 20. 12. 2005 23:08

ales. píše:jen takovej navrh. co takhle udělat nějakej black list at ostatní ví na koho si dát pozor :?: :idea:
Tenhle návrh už tady jednou byl, myslim že je to hovadina. Stačí začít brát na vědomí že většina žijících lidí je ve svym mozku dost socka založení a podle toho k jednotlivejm transakcím přistupovat. Lidi by toho akorát zneužívali a vznikaly by hádky, forum by se plnilo nehodnotnejma kydama. Stejnak to vždycky nějak vyjde najevo když někdo dělá vyloženě hovadiny, jako třeba lecos s Mašátem

Já mam negativní zkušenost se šedesáti procenty čehokoli podobnýho s lidma z fora at už jde o výsledek, průběh nebo přístup těch lidí k celý záležitosti. Jednou jsem tady na foru na divný chování někoho upozornil abych zjistil kdo to byl( neznal jsem totiž jeho nick) ale už bych ani to neudělal. Kašlu na všechny co nejsou schopný lidsky něco vyřešit jako homo sapiens a nenecham se tim ovlivnovat, na to mam dost málo času i místa na duši, ale holt si dávam na všechny podmínky a průběh většího majzla.

Jinak si stejně myslim že taj je dost velká hrst férovejch a pohodovejch lidí
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni

Flery
Bazarník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flery » 20. 12. 2005 23:25

to Zdrahy samozrejmne chapu ale kdyz koupim jetou vec a posere se mi za 1 den ani bych se neopovazoval neco reklamovat protoze jak vime vsichni dif se muze hryznout kdykoliv coz me taky sere.....nic konkretniho na tebe neznam okolnosti ani domluvu mezi vama ja kdyz neco davam tak reknu co tomu je a pokud nevym reknu nevim mam to jen chvily..volal mi kluk na dif ze to chce do nejaky brutality tak sem mu rek ze radeji ne ze nejsem zvedavej ze se kousne a ja za to budu moct me slouzil v 325i a dostaval cocku ale pokud to prodam uz o ty veci nechci slyset asi tak...
ale listina by se hodila jenze je nerealna to by chtelo primo v niku aby byly procenta uspesnosti jako je na ebay...jenze to je slozity udelat aspon tady na foru je slozita jakakoliv uprava...mohli by sme mit novejsi forum kde je vek a td ale bohuzel....
Tel : 773 622 822

Fx

Příspěvek od Fx » 20. 12. 2005 23:35

Flery: na tohle je dobry forum vbullettin, mozna existujou podobny mody i pro phpBB, ale o tech z hlavy nevim. Umi to resit karmu, tj. kazdej, kdo si neco precte, ohodnoti kvalitu toho prispevku, pokud k tomu ma co rict, a podle toho roste nebo klesa karma...
E39 535i sedan

Flery
Bazarník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flery » 20. 12. 2005 23:39

Fx píše:Flery: na tohle je dobry forum vbullettin, mozna existujou podobny mody i pro phpBB, ale o tech z hlavy nevim. Umi to resit karmu, tj. kazdej, kdo si neco precte, ohodnoti kvalitu toho prispevku, pokud k tomu ma co rict, a podle toho roste nebo klesa karma...
to nevym ale treba tuningforum ma dost blbin okolo co by se tady i hodily...aspon muj nazor na upgrade :lol: ale asi mame veterany tak budeme mit i veteransky forum :lol:

Fx

Příspěvek od Fx » 20. 12. 2005 23:43

Flery píše:
Fx píše:Flery: na tohle je dobry forum vbullettin, mozna existujou podobny mody i pro phpBB, ale o tech z hlavy nevim. Umi to resit karmu, tj. kazdej, kdo si neco precte, ohodnoti kvalitu toho prispevku, pokud k tomu ma co rict, a podle toho roste nebo klesa karma...
to nevym ale treba tuningforum ma dost blbin okolo co by se tady i hodily...aspon muj nazor na upgrade :lol: ale asi mame veterany tak budeme mit i veteransky forum :lol:
phpBB plus je ale zase víc náročný na všechno, především na traffic, já bych teda radši, aby zůstalo starý dobrý fórum a zavedly se pravidla pro přispívání do bazaru a možná i ta černá listina...

Příklad pravidel pro bazar vytvořených na OCguru fóru:
Prohlášení :

* Sekce Bazar není určena ke komerční inzerci.
* Fórum neručí za škody způsobené prodaným zbožím ani za nekorektní jednání prodavajíciho/kupujícího, domluva je vždy na kupujícím/prodavajícím.
* Ze zkušenosti dávejte přednost osobní předávce a vyzkoušení - připadně dohodě (i písemné) o zkušební lhůtě a záruce.
* Porušení dohody mezi kupujícím/prodávajícím může a bude mít za následek informativní vyvěšení uživatele do zvláštního threadu pro informování ostatních (toto se ovšem netýká obchodů nezaznamenaných v inzertním threadu).

Pravidla :

1. Přispívejte pouze on-topic přispěvky! Off-topic příspěvky se budou mazat bez upozornění!
2. Upozorňovat prodávajícího (kupujícího) na neadekvatnost jím navržené ceny není nutno ve dvaceti postech. Je-li už jiným členem upozorněn, není povoleno to dále bez odpovědi zakladatele probírat.
3. Zákaz přidávání vlastních nabídek (poptávek) do daného topicu, než zakladatel prodá (koupí)!
4. Pište jen pokud máte SKUTEČNĚ zájem! ZÁKAZ obchodovat jinak než pomocí threadu ve kterém prodáváte/dražíte (tzn. NE přez SZ či jakkoliv jinak)! Omezíte tak možnost znedůvěryhodnění svého nicku/osoby! Platí zvláště pro dražby.
5. Podmínkou postování do bazaru je PRAVDIVĚ uvedené bydliště - město či obec, u velkých měst může být i městská část.
6. Název threadu by měl pokud možno vystihovat obsah! Pouze pokud je věcí hodně, povoluje se napsat obecně. (tzn. žadne názvy typu "Grafika" a pod.) Dále je nutností používat na začátek názvu zaběhnuté značky K/P/D/A/.. (koupim/prodam/daruji/aukce/..).
7. V úvodním postu co nejpodrobněji popište nabízené (poptávané) zboží, v připadě koupě cenový strop, v připadě nabídky cenovou představu (aspoň hrubou).
8. Uvádění nepravdivých cen nového HW jako argument pro zlepšení šanci prodeje bude bráno jako hrubé porušení pravidel. (myšleno ceny bez DPH, ceny kde zboží není dlouhodobě skladem apod).
9. Záměrně uvedení nepravdivých údajů o nabízeném zboži (výkon, technické parametry a možnosti) za učelem zlepšení šancí na prodej, připadně zvýšení prodejní ceny je také bráno jako hrubé porušení pravidel.
10. Koupíte/prodáte-li už danou věc UPRAVTE název threadu (doplňte do něj KOUPENO či PRODÁNO) - moderátor thread uzamkne.
11. Na prohřešky v bazaru se bude přihlížet s obzvláštní důležitostí.
12. Bazar slouží výhradně k prodeji/koupi pouze věcí týkajících se informačních technologií (IT) spadajících pod jednotlivé sekce našeho diskuzního fóra vyjma sekcí v oddíle Ostatní! (Mimo mísu, Bazar, Reklamace, United Devices)
13. Bazar není černá tržnice, takže je zakázáno tu prodávat jakékoli zboží kradené nebo s jinak nevyjasněným původem. (Černé zboží je i služební věc kterou jste si nechali po tom co vás vyhodili z práce.)
14. Do bazaru smí přispívat minimálně 3 měsíce registrovaný člen 4a bez ohledu na počet postů!
15. Nepoužívejte stále další nové "UP posty". Svůj thread vytáhnete nahoru smazáním a znovu postnutím svého posledního postu. Za UP post sa považuje aj "Nikto to nechce?" "Nikto nič?" a podobné posty ktoré nemaju zmysel.

Pravidla bazaru platná pro aukce (každá aukce je musí splňovat):

* dražitel musí uvést minimální cenu (která je zároveň cenou vyvolávací), za kterou bude věc prodána.
* dražitel musí uvést konečný den a hodina aukce.
* dražitel musí uvést všechny doprovodné informace k prodávané věci (záruka,skryté vady,eventuální důvod prodeje a samozřejmě i způsob předání).
* dražitel je povinnen vydraženou věc prodat v den konce aukce nejvyšší nabídce (tímto je myšlena nejvýhodnější cena > cena výrobku + způsob předání) a zároveň je povinnen v threadu zapsat ukončení dražby a vítěze.
* vydražitel je povinnen koupit/zaplatit vydraženou věc po ukončení aukce, nejpozději však do 7 pracovních dní!
* je striktně zakázáno používat příhozů jinak než postem v threadu!
* je striktně zakázáno nabízet věc současně jinde!
* aukce se odehrává v bazaru a tudíž na ni platí ostatní bazarová pravidla (zvlášť č.1, č.5 a č.14)!
* v případě jakýchkoliv problémů spojených s prodejem (dražitel/vydražitel) bude bez debat následovat černá listina bazaru!

Doporučení :

* Neuvádějte zde svá (či někoho jiného) telefonní čísla a jiné kontaktní údaje, vyměňujte si jej přes SZ.
* Není na škodu vyměnit si skrze SZ soukromé adresy (nebo aspoň jméno) ze kterého ma přijít balík. V připadě změny adresy upozornit kupce. A v připadě přichodu balíku z jiné adresy bude dotyčná adresa (či spíše jméno) zveřejněna v thredu "Provinilci a nedůvěryhodné osoby".
* Při odesílání balíku jakoukoliv přepravní službou pečlivě zabalte danou věc do dostatečně velké, pevné a vystlané krabice (molitan, bublinky, proužky ze skartovačky...) a to pokud možno tak, aby se předmět uvnitř neměl šanci pohybovat. Při přebíraní si obal pečlivě prohlédněte. I proražený roh může značit, že něco není v pořádku! Takový balík radši odmítněte převzít, případně si nechte vyhotovit zápis o poškození zásilky!
* Neposílejte nikomu koho osobně neznáte peníze předem. Ušetříte si spoustu problémů s jejich vymáháním v případě, že se daná osoba rozhodne svůj závazek neplnit.
* Zásilku pokud možno pojistěte alepsoň na hodnotu posílané věci. Ušetříte si tím spousty problému při případném ztracení balíku přepravcem (u České pošty je pojištení jednoduché a nic nestojí).
* Při osobním předání si zkontrolujte dohodnutý obsah. Chybky nemusí být jen úmyslné!
* Záruka věcí dovezených z USA je ve většině případů uplatnitelná také POUZE v USA!!!
* Po prodání věci prosím pouze přidejte k názvu LOCK nebo PRODÁNO. V případě pozdějších nejasností ( reklamace ) tím usnadníte dohledání inzertního threadu!
E39 535i sedan

Flery
Bazarník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flery » 20. 12. 2005 23:47

hned ta prvni veta o komercnim pouziti se mi nelibi je to jak onance tu taky nesnasim

ales.

Příspěvek od ales. » 21. 12. 2005 08:43

a co to udělat tak, že každej kdo to tady myslíš vážně a nechodí sem jen blit blbosti a nebo prodavat šrot dá ročně třeba kilo(třeba víc prostě si odpustí jeden večer v hospodě pro dobro věci) s tím že, i pro lidi co tady kolem toho lítaj to bude taková pěkná satisfakce a motivace do další práce?.....pak napsat seznam lidi(členu), nebo to nějak zvýraznit u nicku, co přispěli a ví se o nich a podle toho s něma taky jednat?
PS:jeden z navrhu......zaleží na vás.

Akmall

Příspěvek od Akmall » 21. 12. 2005 09:20

ales. píše:a co to udělat tak, že každej kdo to tady myslíš vážně a nechodí sem jen blit blbosti a nebo prodavat šrot dá ročně třeba kilo(třeba víc prostě si odpustí jeden večer v hospodě pro dobro věci) s tím že, i pro lidi co tady kolem toho lítaj to bude taková pěkná satisfakce a motivace do další práce?.....pak napsat seznam lidi(členu), nebo to nějak zvýraznit u nicku, co přispěli a ví se o nich a podle toho s něma taky jednat?
PS:jeden z navrhu......zaleží na vás.
To neni tak hroznej napad.
Kazdopadne zakladat BlackList je hovadina......."vybrecte" se zde v tomto tematu, kdo chce uz si ty jmena fušařů bude pamatovat. BlackList by byl jen zdroj hadek a tech je tu uz tak dost (i kdyz pred vanoci se mnozi uklidnili. 8)

E39 530D Touring

Odpovědět