Lakování drobných škrábanců sprejem?

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
ondra_m
Site admin
Kontaktovat uživatele:

Lakování drobných škrábanců sprejem?

Příspěvek od ondra_m » 02. 02. 2012 22:11

Potřebuji radu jak vyřešit následující.

Mám stříbrná kola na kterých mám pár škrábanců, ta barva je hodně specifická stříbrná, strávil jsem asi 2hodiny nad vzorníkama stříbrný a nepodařilo se mi najít tu správnou stříbrnou a ta nejpodobnější je byla prostě jiná.
Podle čísla barvy to v několika míchacích firmách nenašli. (Protože to není číslo dle auta).

Nakonec se mi povedlo sehnat podle čísla dílu barvu který vypadá, že fakt souhlasí, nicméně problém je v tom, že je to ve spreji.
Máte někdo nějakej tip, jak tím nalakovat drobné škrábance?
Zatím jedinej způsob který mě napadl, je to stříkat do víčka spreje a pak nanášet štětečkem, ale to není uplně pohodlý, neb hodně barvy přijde vniveč, protože to hrozně rychle schne na tom víčku.
Když to budu trefovat sprejem přímo na ten škrábanec, tak to v tom místě nebude uplně stejně lesklý jako okolo, byť barva je stejná, takže bych ve výsledku ten škrábanec ještě víc zvýraznil.

Nějakej tip co s tím?
Ondra ex.M-Fahrer

Golfik

Příspěvek od Golfik » 02. 02. 2012 22:31

Škrábanec podle hloubky srovnat tmelem pokud je potřeba, jemně zabrousit hranky škrábance, rozstřik sprejem. Pak přebrousit houbičkou, brusnou pastou případně leštící pastou...

ondra_m
Site admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondra_m » 03. 02. 2012 18:50

Dělat rozstřiky kvůli několika rýhám 1x5mm se mi právě moc nechce, protože se bojím, že to bude vidět víc, než ten samotnej škrábanec, stříbrná je mrcha a z každýho úhlu se leskne jinak.

Ještě nějakej tip? :)
Ondra ex.M-Fahrer

Iwan

Příspěvek od Iwan » 04. 02. 2012 01:22

mm, řešil jsem to na autě a ne na kolech, ale co jsem zjistil, tak před 3rokama, tak to prostě nejde..
nejlepší je na to prej taková ta tužka, ale to jsem v ruce nikdy neměl, takže nevim..
metlu netrefíš nikdy a navíc se pak musí vzít lakem, což je prostě vidět dycky
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O... :arrow: nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html

Tony
člen E30.cz

Příspěvek od Tony » 04. 02. 2012 08:21

Pokud to neni přímo tužka k tomu určená (něco jako lak na nehty se štětečkem ve víčku), tak je asi opravdu nejlepší stříknout ten sprej do víčka a natírat štětečkem. Nejlíp škrábanec barvou úplně vyplnit, šmirglem cca 2000 zabrousit do roviny (srovnat s okolním lakem) a pak rozleštit nějakou kvalitní leštěnkou. U stříbrný na kole by to mohlo stačit takhle. U metalízy na autě se to dělá tak, že se udělá jedna vrstva bází a pak se škrábanec vyplní bezbarvým lakem a dál se postupuje stejně.
Pokud je těch škrábanců pár a jsou 1x5mm, tak toho spreje zase tolik vniveč nepřijde, zvlášť když si tam stříkneš vždycky trochu abys to stihnul spotřebovat a ne půlku spreje najednou.

Jinak poměrně zajímavej thread věnovanej lakování je tady: http://www.flat4.org/forum/viewtopic.ph ... ef6c1e7c58
Ale je to na dýl :lol:
Jak to má kola nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy.
S autama by se nemělo jezdit, hrozně se tím ku*věj.

608 / 057 967

Odpovědět