kolísá volnoběh
kolísá volnoběh
Byl jsem nechat vyměnit výfuk. Hned potom začal kolísat volnoběh, auto najednou přestane táhnout, pak zas někdy (když prošlápnu plyn) začne,... Nemohli třeba zničit lambda sondu? -ještě jsem ji nezkusil odpojit. Co by to mohlo způsobovat?
Re: kolísá volnoběh
Měnil jsi jenom zadní díl, nebo komplet i s katalyzátoremBobo píše:Byl jsem nechat vyměnit výfuk. Hned potom začal kolísat volnoběh, auto najednou přestane táhnout, pak zas někdy (když prošlápnu plyn) začne,... Nemohli třeba zničit lambda sondu? -ještě jsem ji nezkusil odpojit. Co by to mohlo způsobovat?

Je to možný.Bobo píše:Je možný při vaření (bez odpojení baterky) nějak poničit řídící jednotku?![]()
Znám případy zničených polovodičových jednotek zapalování atd. po různých svářečských pracích.
Někdo mi sice tvrdí, že se nic stát nemůže.
Analogová ŘJ to údajně snáší dobře (L-Jetronic), stejně bych jí odpojoval, tak jako odpojuju baterku, když se hrabu v elektrice.
Jestli máš digitální (jestli se dobře pamatuju, máš M40), tak se jí něco stát mohlo.
Re: kolísá volnoběh
Mám stejnej problém jako ty, psal jsem to nedávno v "že by svíčky" Možnost je, že to může v zapalování, anebo, jak píšeš v lambdě.Až na něco přijdeš,tak se ozvi.Bobo píše:Byl jsem nechat vyměnit výfuk. Hned potom začal kolísat volnoběh, auto najednou přestane táhnout, pak zas někdy (když prošlápnu plyn) začne,... Nemohli třeba zničit lambda sondu? -ještě jsem ji nezkusil odpojit. Co by to mohlo způsobovat?
325E Hoří vzduch