Problem s podvozkem - příčné nerovnosti
Problem s podvozkem - příčné nerovnosti
Ahojte, tento problém mám od chvíle co mám auto. Při přejíždní příčných nerovnosti se ze zadu ozývají hodně nepříjemný rány. Chtěl bych to už jednou vyřešit a tak prosím o radu, co by to mohlo způsobovat a co vyměnit aby to nedělalo.
Když se mi utrhl vnitřní kroužek horního uložení tlumičů, tak jsem to poznal a opravil. Obě uložení jsou teď v stavu, že drží, natžený ale asi budou. Dále kola mám vzadu do A. To plánuju vyřešit novými silentbloky na ramenech a novými pružinami.
Před nákupem pružin bych prosil o radu, kde sehnat nějaký standartní pružiny bez snížení. Jakou značku? Na www.apm.cz mají pružiny značky CS Germany, co Vy na ně?
Předem děkuji za užitečné rady.
Když se mi utrhl vnitřní kroužek horního uložení tlumičů, tak jsem to poznal a opravil. Obě uložení jsou teď v stavu, že drží, natžený ale asi budou. Dále kola mám vzadu do A. To plánuju vyřešit novými silentbloky na ramenech a novými pružinami.
Před nákupem pružin bych prosil o radu, kde sehnat nějaký standartní pružiny bez snížení. Jakou značku? Na www.apm.cz mají pružiny značky CS Germany, co Vy na ně?
Předem děkuji za užitečné rady.
BMW E30 320i Touring
s tim bouchánim mám stejný problém, ještě mi to bouchne přeřazení nahoru a po puštění spojky, vše jde od zadu(poloosy nové), rád se přiučím 

E30...a sny se plní
koroze na voze? opravíme, nalakujeme
renovace-karoserii-veteranu-a-youngtimeru-t94960.html
Ačka vzadu pokaždé nevyřeší jen siláče - já měnil siláče nápravnice i ramen, ale nebylo to optimální tak jsem koupil zadní pružiny z E36 a spokojenost. Já mám teda ještě 3 cm podložky pod pružinama, ale to je kvůli LPG - nádrž nějaký to kilo váží.
Jinak rány by chtělo vác specifikovat - bouchání, kovovej zvuk jak když bouchne něco do výfuku atp. Třeba kolegyni mlátila v autě špatně upevněná rezrva v kufu a že nám to dalo na to kouknout. Napřed bych zkouknul úplné hovadiny, je to nejlevnější a občas správné řešení ...
A s tou ranou při přeřazení - v jakém stavu je uložení kardanu? Mě mlátí taky, ale slyšet je to hlavně na jedničku, trochu na dvojku a pak už nee.
Jinak rány by chtělo vác specifikovat - bouchání, kovovej zvuk jak když bouchne něco do výfuku atp. Třeba kolegyni mlátila v autě špatně upevněná rezrva v kufu a že nám to dalo na to kouknout. Napřed bych zkouknul úplné hovadiny, je to nejlevnější a občas správné řešení ...
A s tou ranou při přeřazení - v jakém stavu je uložení kardanu? Mě mlátí taky, ale slyšet je to hlavně na jedničku, trochu na dvojku a pak už nee.
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
PER ASPERA AD ASTRA
to samé ajde to z řidičovy strany, mám podezření na silenty, ale nevim....Luda píše:jsou to tupý rány jen opravdu silný a neadekvátní přejížděné nerovnosti. Přirovnal bych to k ráně při přejetí hrany vyfrézované silnice. výfuk má vůle dostatek a vše je řádně upevněno.
jinak na kardan sme koukali na jámě při výměně poloos, má vakl na tisícihranu, tak jestli se to může při přeřazení přenášet až na dif. ten je ok

E30...a sny se plní
Zkus nekde na sterku nebo na mokrejch kostkach zagumovat, jestli se budou ozývat zezadu brutální rány, tak opravdu siláče nápravnice,je to nejpravděpodobnější. Taky mi to mlatilo, na nerovnostech dost, pri prohrábnuti silene a silace napravnice byly urvany uplne ... Výměna se dá zvládnout i na autě se správnym stahovákem.
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
PER ASPERA AD ASTRA
ha, nebyla by fotka jak asi má vypadat ten stahováček? dám je nové, to každopádně
přecijen maj 3kyla v těle 

E30...a sny se plní
Podobný problém....
začalo mi to když jsem přezul z nouze na 14ky plecháče. Dělá to jen někdy na nerovnostech, resp. vyjetej žlab, retardér - občas apod...
Včera jsem měl auto v práci na zvedáku, koukali jsme na to s mechaniky a vše se zdá být OK, tak nevim...
Jsou to takoý rány, jak když spadne kámen na koberec ve vedlejšim pokoji
začalo mi to když jsem přezul z nouze na 14ky plecháče. Dělá to jen někdy na nerovnostech, resp. vyjetej žlab, retardér - občas apod...
Včera jsem měl auto v práci na zvedáku, koukali jsme na to s mechaniky a vše se zdá být OK, tak nevim...
Jsou to takoý rány, jak když spadne kámen na koberec ve vedlejšim pokoji

E30 327i MK M Cabrio MTechII
E30 325i kupé MTechII
E36 318IS Motorsport International coupe
E36 323Ti Kompost power
E36 kabrio ACS3
E36 Hartge H3 2.6 Touring
E36 ALPINA B6 2.8/2
E36 M3 3.2 Individual
E46 Clubsport kupé
E30 325i kupé MTechII
E36 318IS Motorsport International coupe
E36 323Ti Kompost power
E36 kabrio ACS3
E36 Hartge H3 2.6 Touring
E36 ALPINA B6 2.8/2
E36 M3 3.2 Individual
E46 Clubsport kupé
vymente si horni ulozeni zadnich tlumicu
dil c. 7
http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/2 ... g_strut-2/

dil c. 7
počkat mam neco podobného nehorzné bouchani pri nerovnest ale i menšich ze zadu zníto jako tlumiče teda to si myslim ja .. myslíš teda ze by to mohlo byt jen uložení ?? to by bylo mnohem lepsi .. jo a kdyžtak nevís kdybych šel na zkoušku tlumiču mělo by vliv to uložení ?? silembloky tam byli nedávno měněnéBigMara píše:vymente si horni ulozeni zadnich tlumicu![]()
dil c. 7
BMW E30 316i TOURING Jako první kára stačí !
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz