Vymena McPhersnu!?
Vymena McPhersnu!?
Mam 4-valec a hodlam tam hodit McPhersny z 6ti valu, jak to pasuje a co je za potrebi vse vymenit? Pasuje náboj, ložiska... atd? Tlumiče tam dám z 6ti válce, ale pasuji tam pružiny ze 4válce? Muže mi taky někdo popsat způsob jak na to? Díky moc!
Jak co pasuje nevim, vim ze je rozdil v naboji s ABS bez ABS. Jinak vymena probiha nasledovne: sundas kolo, sundas brzdovy trmen i s drzakem a odlozis ho stranou, pozor na hadici - neodpojovat, stahnes oba kulovy cepy - na pace rizeni i spodni v rameni(stahovakem nebo odrazit kladivem z boku), shora na hrnci podbehu povolis tri matky M8 a cela tehlice i s tlumicem i pruzinou ti vypadne pod auto. Pak stahovakem pruzin stahnes pruzinu, povolis matku na pistu tlumice a sundas cely horni ulozeni a stlacenou pruzinu.
Resume: pokud nejsi sebevrah (viz prispevky o vyvazovani pruzin dratem), budes potrebovat minimalne stahovak pruzin - nebo vyndany McPhersony odvezt nekam, kde ti pruziny prehodej.
Pokud bys chtel prehazovat i loziska, nevim jestli jsou stejny, ale postup je takovej: na aute(!!!) povolis tu velkou matku pod vickem naboje, az vyndas McPherson z auta, sundas kotouc a univerzalnim stahovakem stahnes lozisko z naboje. Kdyz ti zustane ten vnitrni krouzek na tehlici, tak ho taky stahnes stahovakem a namacknes zpatky do loziska. Cely naboj i s loziskem narazis na novou tehlici a utahnes a zajistis tu matku. Utahovaci moment je tusim neco mezi 250 a 300 Nm.
Jinak mi trochu unika smysl takovy upravy, chystas se tam davat sestivalec?
Resume: pokud nejsi sebevrah (viz prispevky o vyvazovani pruzin dratem), budes potrebovat minimalne stahovak pruzin - nebo vyndany McPhersony odvezt nekam, kde ti pruziny prehodej.
Pokud bys chtel prehazovat i loziska, nevim jestli jsou stejny, ale postup je takovej: na aute(!!!) povolis tu velkou matku pod vickem naboje, az vyndas McPherson z auta, sundas kotouc a univerzalnim stahovakem stahnes lozisko z naboje. Kdyz ti zustane ten vnitrni krouzek na tehlici, tak ho taky stahnes stahovakem a namacknes zpatky do loziska. Cely naboj i s loziskem narazis na novou tehlici a utahnes a zajistis tu matku. Utahovaci moment je tusim neco mezi 250 a 300 Nm.
Jinak mi trochu unika smysl takovy upravy, chystas se tam davat sestivalec?
Já měl čtyřválcový Phersny a měl jsem tam pružiny z 316i sedan. Motor jsem měl 2.4d. Kupodivu to bylo docela zvedlý. Jízdní vlastnosti i s těma šestnáctkovejma tlumičema úplně normální. Chtěl jsem snižovat, tak jsem tam dal pružiny z 320i coupe a byl jsem dole asi o 3cm.
Teď už mám ale Phersny ze šestiválce, tlumiče nový Sachs na 2.4d a pružiny z 320i.
Bmw je jak lego - poskládáš si ho dle tvého gusta - mám difer z ety
Teď už mám ale Phersny ze šestiválce, tlumiče nový Sachs na 2.4d a pružiny z 320i.
Bmw je jak lego - poskládáš si ho dle tvého gusta - mám difer z ety

------------------------
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
Re: Vymena McPhersnu!?
nepasuje prumer patrony tlumice,jinak je to vsechno stejneBeck píše:Mam 4-valec a hodlam tam hodit McPhersny z 6ti valu, jak to pasuje a co je za potrebi vse vymenit? Pasuje náboj, ložiska... atd? Tlumiče tam dám z 6ti válce, ale pasuji tam pružiny ze 4válce? Muže mi taky někdo popsat způsob jak na to? Díky moc!
Rozpadlé ložisko?
Chtěl jsem se zeptat:
To je normální jev, že se ložisko při stahování náboje rozpůlí, kuličky se vysypou? To je ještě použitelné?

To moje se mi moc použitelné nezdá, nebo bych jej mohl po řádném vyprání, vyfoukání, vyčištění a promazání použít? Takhle jsem funkční ložisko ještě neviděl
To je normální jev, že se ložisko při stahování náboje rozpůlí, kuličky se vysypou? To je ještě použitelné?
Kdyz ti zustane ten vnitrni krouzek na tehlici, tak ho taky stahnes stahovakem a namacknes zpatky do loziska.

To moje se mi moc použitelné nezdá, nebo bych jej mohl po řádném vyprání, vyfoukání, vyčištění a promazání použít? Takhle jsem funkční ložisko ještě neviděl

E30 316i Touring
Poděkování
Děkuji za odpověď!
Se mi to právě zdálo nějaké divné... Pročítám nějaké chytrosti a tipy, jak si usnadnit práci a narazil jsem na citovanou větu a to co bylo psáno dále, tak jsem se raději zeptal...
No a samozřejmě, že se vylámalo to plastové vypouzdření
Se mi to právě zdálo nějaké divné... Pročítám nějaké chytrosti a tipy, jak si usnadnit práci a narazil jsem na citovanou větu a to co bylo psáno dále, tak jsem se raději zeptal...
No a samozřejmě, že se vylámalo to plastové vypouzdření

E30 316i Touring
normalni to urcite neni, ale pouzitelny taky ne
me se zatim podarilo dycky sundat bez poskozeni a pouzitelny to normalne je..

me se zatim podarilo dycky sundat bez poskozeni a pouzitelny to normalne je..
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
Opravy, upravy, G.O...

Panove prosim o radu, mate nekdo zkusenost nebo nevite jestli je mozny dostat samotnej tlumic z naboje na kolo? Nemyslim vyndat tlumic Dole to vypada ze je to privareny ale potreboval bych to dostat dolu abych to mohl prestavet. Jo a potrebuju to vedet do patku. hehe
diky.
Dil 1.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/C ... _absorber/
diky.

Dil 1.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/C ... _absorber/
Manželka homosexuála s pláčem vypráví:
"Pak se svlékl, já se taky svlékla, on si oblékl moje šaty a od té doby jsem ho už neviděla."
"Pak se svlékl, já se taky svlékla, on si oblékl moje šaty a od té doby jsem ho už neviděla."
myslis dat pryc tu patronu, do ktery se soupe tlumic? zkusil bych to dole odbrousit a vytahnout a nebo to rovnou riznout, jako kdyz se dava D2 podvozek atp..
B ílo M odrá W rtule
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
Opravy, upravy, G.O...

presne tak. ale potrebuju to zachovat abych tam mohl zpet soupnout tlumic a pouzit to na celej naboj z e46.Iwan píše:myslis dat pryc tu patronu, do ktery se soupe tlumic? zkusil bych to dole odbrousit a vytahnout a nebo to rovnou riznout, jako kdyz se dava D2 podvozek atp..
to je to jedniny co me napadlo to odbrousit ale nebyljsem si tim jistej.

Manželka homosexuála s pláčem vypráví: