e30 cabrio . pomoc -sklapění střechy help
e30 cabrio . pomoc -sklapění střechy help
nenašla by se tu dobrá duše která by mi poslala par fotek prostoru kde se zavira střecha na e30 cabriu 90r.v ???chybí nam tam nějake tahla ,a něco je pozohýbane ,a tak schánime všechna moudra co a jak ...díky všem ....konkretně hlavně to tahlo co otvíra a zavira ten plast kryt na překryti střechy ....je nějak divně zohlý a vubec nejde natočit do polohy ,aby se dostal do zhruba puvodního mista ...
dovolil bych si oživit toto téma: mám klasický problém s el. střechou - vyhřezlý závit motoru střechy, ale zjistit jsem že mi chybí i táhla, díly č.4 a 18 zde
http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/C ... _assembly/
nezbyly vám někomu při předělávání na manuál?
mohli byste mi je někdo obkreslit na papír / oscanovat / zapůjčit na pár dní apod. - rád bych to nechal vyrobit když už budu opravovat ten závit motoru
díky Filip
http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/C ... _assembly/
nezbyly vám někomu při předělávání na manuál?
mohli byste mi je někdo obkreslit na papír / oscanovat / zapůjčit na pár dní apod. - rád bych to nechal vyrobit když už budu opravovat ten závit motoru
díky Filip

díky za radu, ale nezdá se mi ten mechanismus zase bůhvíjak přesný, mám možnost to nechat vyřezat laserem z nerezu s tolerancí +/-0.5mm
táhla střechy se dají rektifikovat = doladit chod střechy
stejně musím nechat udělat novou tu přírubu a chtěl bych to vyřešit konstrukčně jinak aby se problém už neopakoval
obrázek z ETK - chybí mě krom 4 a 18 asi i díl 17, možná že i další...

táhla střechy se dají rektifikovat = doladit chod střechy
stejně musím nechat udělat novou tu přírubu a chtěl bych to vyřešit konstrukčně jinak aby se problém už neopakoval
obrázek z ETK - chybí mě krom 4 a 18 asi i díl 17, možná že i další...

čau, měl jsem problémy s elektrikou na střeše. Rozeštelovali se mi mikrospináče a střecha nešla otvírat. Pak se to nějak pohlo zase šla , ale ne tak jak by měla. takže se mi to nějak seklo a tím se mi vylomilo táhlo , které zvedá kryt střechy. Je nalisovaný. Zpátky už jsem ho nelisoval, ale navařil. A co se nestalo. Stačí blbý milimetr vedle a už to nejede. Je to mazec. Takže problémy dva. Nakonec jsem ještě zjistil, že i na motorku, který zvedá kostru střechy, je vylomený kus. Tak jsem všechny dráty odpojil a napojil si je přímo bez jakékoliv jednotky a mikrospináču. Stačily mi k tomu dva dvoupolové spínače. Problém s vylomením jsem ale nevyřešil, protože nejde zavařit. Takže sháním motorek starší. Teda aspon tu AL skřín. Nezvedá se mi jeden díl střechy. Nevíte někdo o tomto dílu? díky
ahoj.Ja taky koupil kabrio s elektrickou strechou nefunkcni.Ale proste jsem se zarekl,ze koupim vse aby ta strecha proste jezdila.casius007 píše:Díl č.4 je umístěn, našroubován k tomu motorku. A ta část se mi právě vylomila.
Tak jsem se do toho pustil.Viko se mi otvira perfektne.Prostredni moturek v kufru bezi supr.Po chvilce jsem zjistil,ze chybi tahlo cislo 3 a nasledne dil 14-11.Takze jsem to zacal schanet.To tahlo se na ebay obevilo a tak jsem proste rekl,ze ho musim mit.Takze tahlo me vyslo na 69eur.Dale ty dily 14-11.Kazdej den jsem hledal jak na nemeckym tak na ceskym foru a i na ebay a porad nic.Rekl jsem si ze zajedu do Bmw mam ho tady za barakem.Objednal jsem ten dil cislo 14 a 11 a byl jsem v tom za 33eur.
Potom jak bejva zvykem tak samozrejme bylo vycvachtany to ozubeny kolecko jak se na ebay prodava ta sada za 49eur.Rekl jsem uz jen tohle mi chybi a pak to musi jezdit.Parada.Koupim to.Objednal jsem tu sadu.Namontoval a je supr.Vse sedi.
Rekl jsem si ze s tatou nandame i to tahlo a poradne to seridime aby to jezdilo jak ma.
Vse jsme namontovali.V klidu si sednu do auta s pocitem,ze se mi stahne strecha.A tak jsem tedy sednul.Otocim klicek.Odjistim ty packy u clonitek.Strechu zvednu do urovne natahle ruky a s krasnym pocitem si zmacknu knoflik.Mackam knoflik.Strecha se zacla vzadu zvedat tak aby se mohlo otevrit viko.Pak se otevrelo viko.Strecha zacla sama zajizedet pekne zajela a viko se zaclo zavirat.Byl to neuveritelnej pocit.S tatou jsme meli radosti sozy v ocich.Parada.Nikdo to poradne nikdy nevidel jak to ma bezet.Hned musim zavolat kamosum z fora jak to bezi.Byl jsem fakt nadsenej.Strechu jsem 2krat 3 zandal.Nekde to skrtalo.Viko poradne bezaklaplo.Rekl jsem si ze je to jen o serizeni.
Na po ctvrte jsem zacal strechu stahovat a v tom monetu se to stalo.
Prasknul ten moturek co zveda celou strechu a navic se na pravy strane ohnul ten malinkatej tlumic dole.
Parada.Takze jsem zustal na tom ze schanim ten moturek co otvira strechu uz 3 tejdny.Je zajimave,ze kazdej predelava strechu z elektriky na manual a nikdo tahla nema ani moturky.
Kdyz to vsichni predelavaj kde to vsecko teda je.Na manualnim otvirani neni vubec nic.Zadne tahla.Nechapu to.Snad se nekdy objevi.
Byl jsem se zeptat kolik stoji novej moturek u bmw a kdyz jsem slysel tu cenu,tak jsem si rekl ze se nekdy objevi ale budu muset vydrzet.
Tak to byla moje prihoda ze strechou.Diky za pozornost cus