otáčkoměr
otáčkoměr
čau chlapi vím že se to tady už řešilo a dokonce jsem to řešil i já ale ostal jsem se ktomu až ted. Nefunguje mi otáčkoměr s ekonoměrem ani hodiny. Měl jsem rozebrané budíky a dosta jsem se na baterky ale když jsme je proměřili tak měli napětí 3 volty takže asi nejspíš v háji nejsou nejsem žádný elektronek tak tomu moc nerozumím ale už fakt nevím co stím. Zkoušel jsem tam strčit i jiné budíky ale otáčkoměr pořád nešel. Nevíte někdo co s tím. Hledal jsem to tady ale nějak jsem k řešení nedospěl. Tak jsem vás chtěl poprosit o rady díky!
Já bych v prvé řadě zkontroloval případně očistil čidlo, které se nachází na diferenciálu. Určitě se ten spoj zubem času znečistí a následně se to snaží jakoby těsnit. Potom se ztrácí el. kontakt. vyzkoušej a uvidíš
BMW 316i,E30,r.v.1988,černá metalíza,plně v elektrice, zkrátka můj mazlíček, kterej vobčas zlobí
A já bych doporučil, aby sis přečetl popis závady.capicek píše:Já bych v prvé řadě zkontroloval případně očistil čidlo, které se nachází na diferenciálu. Určitě se ten spoj zubem času znečistí a následně se to snaží jakoby těsnit. Potom se ztrácí el. kontakt. vyzkoušej a uvidíš
Evidentně mu nejde otáčkoměr...
.
Re: otáčkoměr
Modrý konektor přístrojovky, pin 7 - tudy vstupuje do přístrojovky signál otáček.johan 28 píše:čau chlapi vím že se to tady už řešilo a dokonce jsem to řešil i já ale ostal jsem se ktomu až ted. Nefunguje mi otáčkoměr s ekonoměrem ani hodiny. Měl jsem rozebrané budíky a dosta jsem se na baterky ale když jsme je proměřili tak měli napětí 3 volty takže asi nejspíš v háji nejsou nejsem žádný elektronek tak tomu moc nerozumím ale už fakt nevím co stím. Zkoušel jsem tam strčit i jiné budíky ale otáčkoměr pořád nešel. Nevíte někdo co s tím. Hledal jsem to tady ale nějak jsem k řešení nedospěl. Tak jsem vás chtěl poprosit o rady díky!
Pokud jsi zkoušel jiný budíky se stejným výsledkem, začal bych hledat asi rovnou z toho konektoru směrem dál k ŘJ.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
kolkokrat ti treba opakovat ze otackomer a ostatne ma spolocnu poistku a okruh, ktory ste strihli ked ste to zdvihali za difer?Marosqo píše:mam rovnaky problem a nahodne nejde odkedy sme vymenili zadne tlmice s pruzninami a zlozili auto z heveru
ale kludne sa snaz najst chybu inde... kto nechce pochopit, Maros, nepochopi.... ono vziat merak a hladat chybu je tazsie ako klikat mysou.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
hladal som ,nenasiel som ,poistky v poistkovej skrinke secky dobre, kontakty ciste ... ale o samostatnom okruhu pocujem prvy krat ,si mi vravel stale o poistkach v poistkovej skrinke ,aspon co mi dolsi spravy ...
ale po dnesnom hrabani sa som nasiel plno kablov ktore vedu od niekial nikam, musim zohnat nejaku schemu a spravit komplet poriadok , tam je bastlenina nad bastleninou ... preto psiem aj sem opat ,ci nahodou nejaka dobra dusa nebude mat SCHEMU
ale po dnesnom hrabani sa som nasiel plno kablov ktore vedu od niekial nikam, musim zohnat nejaku schemu a spravit komplet poriadok , tam je bastlenina nad bastleninou ... preto psiem aj sem opat ,ci nahodou nejaka dobra dusa nebude mat SCHEMU
E30 318is
E30 325i
E46 318iT
E30 325i
E46 318iT
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
X ludi ti pisalo vsade kde si hladal odpovede, ze otackomer a osvetlenie maju spolocne napajanie...a teda aj spolocny, SAMOSTATNY okruh na svoju poistkuMarosqo píše:hladal som ,nenasiel som ,poistky v poistkovej skrinke secky dobre, kontakty ciste ... ale o samostatnom okruhu pocujem prvy krat ,si mi vravel stale o poistkach v poistkovej skrinke ,aspon co mi dolsi spravy ...
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
takže mám jít po tom pinu na konektoru a jít po drátu až k řídící jednotce jestli není někde přerušenej. Ale je divný že se mi předtím chytil a šel jako by nic budu si muset zhrát na dráteníka ach jooo to zrovna moc nemusím. Zatím díky zítra se do toho pustím je to hrozný když čumíš na budíky a jeden se ani nehne.
otáčkoměr e30
Tak jak tady čtu...je nás víc...dneska jsem zapojil rádio a omylem jsem odpálil pojistku vnitřního osvětlení...hmmm,jsem jí vyměnil ale....otáčkoměr ukazuje při max.vytočení motoru jen cca 500-1200ot...mno...zajímalo by mne kde jseam asi udělal chybu?nevíte prosím někdo?
Monty e30 touring