Chladič klimatizace - demontáž (E36)
Chladič klimatizace - demontáž (E36)
Teče mi chladič klimi. Sundával jste jej už někdo? Jak na to? Sem se koukal a nějak nabývám dojmu, že budu muset shodit skoro celej předek..... Je to tak?
BMW-Games OVER!
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to budeš muset, ale stačí dostatečně vysoký hever. Sundáš ten plastík, co je nad ledvinama, kryje i zámek haubny. Odpojíš konektor vrtule klimy. Samotná sahara s vrtulí tam drží na šesti šroubech - dá se k nim dostat skrz ledviny či zespodu, když máš dobré nářadí - stačí dobrá golaIfík píše:TAk pod chladiči žádnej plast nemám. Ovšem když jsem se koukal jak je ten chladič klimi uchycenej, tak mi teda připadalo, že jej musím vyndat vrchem.... AAle tak jako nejak se asi budu pokoušet spodem. Asi to budu muset hooodně zvednout, co?

Kvůli této fázi někdo sundává světla, jiný i nárazník, ale není to nutné, vyzkoušeno před cca týdnem

Potom zespodu vytáhneš saharu i s větrákem. Chladič - odpojíš trubky v místě té kostky - dva imbusy, samotný chladič potom drží už jen na dvou šroubech zeshora - až je povolíš, bacha ať nespadne až na zem nebo s ním nedrbni vodní chladič.
Až to budeš dávat z5, postup je přesně opačný, jen všude dávat nové O-kroužky a šrouby mazat. Montáž zpět je ještě větší voser než to sundavat, nicméně jde to - až to budeš dělat podruhé, potřetí atd..., máš to za 20 minut hotové, poprvé to je na půl dne