Chladič klimatizace - demontáž (E36)

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Ifík

Chladič klimatizace - demontáž (E36)

Příspěvek od Ifík » 09. 06. 2008 17:29

Teče mi chladič klimi. Sundával jste jej už někdo? Jak na to? Sem se koukal a nějak nabývám dojmu, že budu muset shodit skoro celej předek..... Je to tak?
BMW-Games OVER!

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 09. 06. 2008 18:44

Pokud jsi šikovnej, vyndáš jen chladič klimy spodem, pokud nemáš zespodu ten krycí plast, nemusíš sundavat nic :wink:
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

Ifík

Příspěvek od Ifík » 10. 06. 2008 07:00

TAk pod chladiči žádnej plast nemám. Ovšem když jsem se koukal jak je ten chladič klimi uchycenej, tak mi teda připadalo, že jej musím vyndat vrchem.... AAle tak jako nejak se asi budu pokoušet spodem. Asi to budu muset hooodně zvednout, co?
BMW-Games OVER!

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 10. 06. 2008 09:09

Ifík píše:TAk pod chladiči žádnej plast nemám. Ovšem když jsem se koukal jak je ten chladič klimi uchycenej, tak mi teda připadalo, že jej musím vyndat vrchem.... AAle tak jako nejak se asi budu pokoušet spodem. Asi to budu muset hooodně zvednout, co?
Ano, to budeš muset, ale stačí dostatečně vysoký hever. Sundáš ten plastík, co je nad ledvinama, kryje i zámek haubny. Odpojíš konektor vrtule klimy. Samotná sahara s vrtulí tam drží na šesti šroubech - dá se k nim dostat skrz ledviny či zespodu, když máš dobré nářadí - stačí dobrá gola :P
Kvůli této fázi někdo sundává světla, jiný i nárazník, ale není to nutné, vyzkoušeno před cca týdnem :twisted:
Potom zespodu vytáhneš saharu i s větrákem. Chladič - odpojíš trubky v místě té kostky - dva imbusy, samotný chladič potom drží už jen na dvou šroubech zeshora - až je povolíš, bacha ať nespadne až na zem nebo s ním nedrbni vodní chladič.
Až to budeš dávat z5, postup je přesně opačný, jen všude dávat nové O-kroužky a šrouby mazat. Montáž zpět je ještě větší voser než to sundavat, nicméně jde to - až to budeš dělat podruhé, potřetí atd..., máš to za 20 minut hotové, poprvé to je na půl dne :twisted:
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

Odpovědět