SPOTŘEBA
Re: SPOTŘEBA
Rozbily se mi hodinky a stojí.hyry píše:Mám dotaz:Na diterenciálu jsem někde utrhnul ty dva konektory,který snimaj rychlost.Takže ted mi nejde tachometr a ekonoměr mi vylítnul doplna a tam se drží.Má ten ekonoměr ted vliv na spotřebu?Dík za názory.
Bude se večer stmívat, nebo už bude pořád jen dopoledne?

Naposledy upravil(a) Venca dne 27. 04. 2008 07:40, celkem upraveno 1 x.
když tachometr neukazuje ekonoměr nemá jak to spočítat hodnoty a tak si tam lítá jak hadr na koštěti z 0 až za 30l/100km
jinak to vliv samozřejmně na spotřebu nemá ... 

Škoda 105s►BMW E30 318 karbec 2B4►E30 318is►BMW E36 328i Touring
Blog: http://www.moje.auto.cz/Stenlie/bmw-318.html
Blog: http://www.moje.auto.cz/Stenlie/bmw-318.html
Re: SPOTŘEBA
já se poseru takový přirovnání to se fakt povedlo!!!!Venca píše:Rozbily se mi hodinky a stojí.hyry píše:Mám dotaz:Na diterenciálu jsem někde utrhnul ty dva konektory,který snimaj rychlost.Takže ted mi nejde tachometr a ekonoměr mi vylítnul doplna a tam se drží.Má ten ekonoměr ted vliv na spotřebu?Dík za názory.
Bude se večer stmívat, nebo už bude pořád jen dopoledne?

MIKI®
ex - Favorit=žere a nejede
ex - BMW 318i OO=[][]=OO
ex - FAVORIT
ex - Fabia RS "tuning"
BMW 316i OO=[][]=OO
GOLF R23 VR5
PUG 405D (dýmovnice)
ex - BMW 318i OO=[][]=OO
ex - FAVORIT
ex - Fabia RS "tuning"
BMW 316i OO=[][]=OO
GOLF R23 VR5
PUG 405D (dýmovnice)
Měl bych takovou jednu připomínku... Zajímalo by mě jak ekonoměr může počítat spotřebu z rychlosti nebo z otáček? Přece když pojedu při stejný rychlosti a otáčkách do kopce nebo z kopce spotřeba bude úplně jiná. Někdo mi říkal, že snímač aktuální spotřeby je u e36 (u e30 to je předpokládám řešený stejně) někde v sání a snímá množství nasávanýho vzduchu, ikdyž ta rychlost bude možná důležitá k tomu aby se poznalo jestli auto stojí (ukazatel úplně vpravo) nebo je v pohybu.
EDIT: vim, co delá váha vzduchu (ikdyž nevím jak přesně funguje), ale slyšel jsem, že v sání je podtlakovej snímač a podle množství vzduchu se počítá spotřeba, bylo by to i celkem logický, ale budu teda věřit tomu, že to počítá z těch několika zdroju
EDIT: vim, co delá váha vzduchu (ikdyž nevím jak přesně funguje), ale slyšel jsem, že v sání je podtlakovej snímač a podle množství vzduchu se počítá spotřeba, bylo by to i celkem logický, ale budu teda věřit tomu, že to počítá z těch několika zdroju
Naposledy upravil(a) Mikka.M5 dne 18. 05. 2008 21:43, celkem upraveno 1 x.
e30 325i M-technik I -> e36 320i -> e30 323i M-technik I - > E36 323i M-technik = ekologické vozy
Máš v tom guláš.Mikka.M5 píše:Měl bych takovou jednu připomínku... Zajímalo by mě jak ekonoměr může počítat spotřebu z rychlosti nebo z otáček? Přece když pojedu při stejný rychlosti a otáčkách do kopce nebo z kopce spotřeba bude úplně jiná. Někdo mi říkal, že snímač aktuální spotřeby je u e36 (u e30 to je předpokládám řešený stejně) někde v sání a snímá množství nasávanýho vzduchu, ikdyž ta rychlost bude možná důležitá k tomu aby se poznalo jestli auto stojí (ukazatel úplně vpravo) nebo je v pohybu.
Žádnej snímač spotřeby v sání. Copak asi snímá to množství nasávanýho vzduchu..?
Váha, že..?
A pročpak...?
Aby byla správně namíchaná směs!
---
Už je to tu popsaný X-krát.
Rychlost vozidla, počet otáček, délka impulsu (z ŘJ), počet válců (kódovací člen).
Jo, v sání je snímač, VÁHA VZDUCHU...!Mikka.M5 píše: EDIT: vim, co delá váha vzduchu (ikdyž nevím jak přesně funguje), ale slyšel jsem, že v sání je podtlakovej snímač a podle množství vzduchu se počítá spotřeba, bylo by to i celkem logický, ale budu teda věřit tomu, že to počítá z těch několika zdroju
Copak asi tahá za její soustavu klapek?
Podtlak!
Jak asi chceš počítat spotřebu jen podle množství nasátýho vzduchu???
Ja tomu zas tak nerozumímVenca píše:Jo, v sání je snímač, VÁHA VZDUCHU...!Mikka.M5 píše: EDIT: vim, co delá váha vzduchu (ikdyž nevím jak přesně funguje), ale slyšel jsem, že v sání je podtlakovej snímač a podle množství vzduchu se počítá spotřeba, bylo by to i celkem logický, ale budu teda věřit tomu, že to počítá z těch několika zdroju
Podtlak!
Jak asi chceš počítat spotřebu jen podle množství nasátýho vzduchu???

e30 325i M-technik I -> e36 320i -> e30 323i M-technik I - > E36 323i M-technik = ekologické vozy
souhlasím s vencou a kontroluje to lamda...Mikka.M5 píše:Ja tomu zas tak nerozumímVenca píše:Jo, v sání je snímač, VÁHA VZDUCHU...!Mikka.M5 píše: EDIT: vim, co delá váha vzduchu (ikdyž nevím jak přesně funguje), ale slyšel jsem, že v sání je podtlakovej snímač a podle množství vzduchu se počítá spotřeba, bylo by to i celkem logický, ale budu teda věřit tomu, že to počítá z těch několika zdroju
Podtlak!
Jak asi chceš počítat spotřebu jen podle množství nasátýho vzduchu???Ale logicky sem si odvodil, ze mnozstvi nasátyho vzduchu je primo umerny spotrebe, ale byl to jen muj odhad, rad se necham poucit, jinak uz sem logicky prisel na to ze by to takhle nefungovalo
MIKI®
ex - BMW 318i OO=[][]=OO
ex - FAVORIT
ex - Fabia RS "tuning"
BMW 316i OO=[][]=OO
GOLF R23 VR5
PUG 405D (dýmovnice)
ex - BMW 318i OO=[][]=OO
ex - FAVORIT
ex - Fabia RS "tuning"
BMW 316i OO=[][]=OO
GOLF R23 VR5
PUG 405D (dýmovnice)
šak právě... to ona by měla udávat onen bod dobrého spalování14.7kgvzduchu na 1kg benzínu... jestli se nepletu...Venca píše:Jestli myslíš lambda sondu, ta nic takovýho nekontroluje.MKI® píše:souhlasím s vencou a kontroluje to lamda...
Pouze sleduje obsah kyslíku ve spalinách a dělá zpětnou vazbu pro korekci bohatosti směsi kvůli funkci katalyzátoru...

MIKI®
ex - BMW 318i OO=[][]=OO
ex - FAVORIT
ex - Fabia RS "tuning"
BMW 316i OO=[][]=OO
GOLF R23 VR5
PUG 405D (dýmovnice)
ex - BMW 318i OO=[][]=OO
ex - FAVORIT
ex - Fabia RS "tuning"
BMW 316i OO=[][]=OO
GOLF R23 VR5
PUG 405D (dýmovnice)
- marlin
- Kontaktovat uživatele:
co jsem slysel tak velke BC si udaje kvuli spotrebe bere ze vstriku... a mozna bych se ani nedivil, keby to bylo spojene i s economerem.
Ale je to jen vystrel do tmy. NEmusi to byt pravda.
Ale je to jen vystrel do tmy. NEmusi to byt pravda.
BMW E30 318iS - Musta Kissa,
BMW E3O 316i touring - mrtvola, rozpordej na díly
BMW E34 525i - Bělásek - již není
Subaru Impreza - kvalita z japonska
BMW E3O 316i touring - mrtvola, rozpordej na díly
BMW E34 525i - Bělásek - již není
Subaru Impreza - kvalita z japonska