Sklápění sedačky
Sklápění sedačky
Prosím o radu...Přestalo mi fungovat sklápění sedadla u řidiče...Jedná se o tyto sedačky...
http://www.bmwpower.cz/magazin/320iS/320is-08.jpg
Nevíte jak je rozebrat, případně kde hledat chybu??Díky moc
http://www.bmwpower.cz/magazin/320iS/320is-08.jpg
Nevíte jak je rozebrat, případně kde hledat chybu??Díky moc
Naposledy upravil(a) Sprite dne 13. 04. 2008 11:09, celkem upraveno 1 x.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=52&fg=25marlin píše:pretrzeny lanko.
Musi sundat ted zadni dekl (2 sroubky vespod) a natahnout nove lanko.
Asi ten dil c. 21 ze??
A bude tam pasovat i z tech obycejnych sedacek?? nebo musi byt zase z techto sportovnich??
Vyřešeno...bylo vyháklé takové očko vpravo dole...Porod byl, že mi nešel sundat ten zadní dekl, kvůli té plastové ručče za kterou se to sklápí...Nešla dolů z toho kovu...Pak tam to očko nešlo nasunout, protože to lanko bylo hrozně naplý..Tak jsem ho sundal z toho kolečka (kladky
) a zahákl...Potom pro změnu nešlo zase nasunout na tu kladku
Ale nakonec se povedlo a funguje
I bez vymontování sedačky...Což je u antitalenta jako já úspěch
Díky za rady 

- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
Na řidičově sedačce má být jedna páčka na odklápění - dlouhá (na opření pásu). Na spolujezdcově má být blíž k řidiči krátká - aby mohl pohodlně odklopit řidič spolujezdcovu sedačku a dále od řidiče dlouhá (opět na opření pásu)Sprite píše:Ještě, nevíte někdo jen tak pro zajímavost, proč (alespoň podle ETK, sedadla jsem nezkoumal), jsou na řidičově sedadle ty lanka 2...Na každé straně jedno...A u spolujezdce je asi jen jedno??

To ano..ale ja se ptal na ty lanka (táhla) v sedačce...u řidiče je jedno svisle dolů od páčky a druhé jde vrchem na druhou stranu a pak dolů...Ale u spolujezdce je podle ETK jen jedno lanko dolů...Takze mi nejde do hlavy, proc u ridice jsou 2, kdyz by taky stacilo jedno...Chvalda 318iS píše:Na řidičově sedačce má být jedna páčka na odklápění - dlouhá (na opření pásu). Na spolujezdcově má být blíž k řidiči krátká - aby mohl pohodlně odklopit řidič spolujezdcovu sedačku a dále od řidiče dlouhá (opět na opření pásu)Sprite píše:Ještě, nevíte někdo jen tak pro zajímavost, proč (alespoň podle ETK, sedadla jsem nezkoumal), jsou na řidičově sedadle ty lanka 2...Na každé straně jedno...A u spolujezdce je asi jen jedno??
- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
No protože ty vehementní táhla jsou na obou stranách u obou sedaček, ne? Asi jsi to moc nezkoumal, jinak bys na to musel přijítSprite píše:To ano..ale ja se ptal na ty lanka (táhla) v sedačce...u řidiče je jedno svisle dolů od páčky a druhé jde vrchem na druhou stranu a pak dolů...Ale u spolujezdce je podle ETK jen jedno lanko dolů...Takze mi nejde do hlavy, proc u ridice jsou 2, kdyz by taky stacilo jedno...Chvalda 318iS píše:Na řidičově sedačce má být jedna páčka na odklápění - dlouhá (na opření pásu). Na spolujezdcově má být blíž k řidiči krátká - aby mohl pohodlně odklopit řidič spolujezdcovu sedačku a dále od řidiče dlouhá (opět na opření pásu)Sprite píše:Ještě, nevíte někdo jen tak pro zajímavost, proč (alespoň podle ETK, sedadla jsem nezkoumal), jsou na řidičově sedadle ty lanka 2...Na každé straně jedno...A u spolujezdce je asi jen jedno??

Ja jsem to spolujezdcovo nezkoumal fyzicky vůbec...jen to podle ETKčka tak vypadalo, že je tam jen jedno lanko - od hlavní páčky dolů...A pak je to nějak spojené s tou menší páčkou...Ale rozhodně to nevypadalo, ze vedou DOLU dve lanka...Jen to jedno od hlavni packy
ale neres to...asi by ses uz musel rozčílit 

- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
No u spolujezdce to tak je. Každý táhlo má svoje lanko a jestě jsou propojený aby spolu spolupracovaliSprite píše:Leda že by obe ty packy (mala i velka) meli svoje lanko dolů...a jeste by byly navzajem propojené mezi seboupak ano...Ale urcite to neni na zpusob te "kladky" jako u ridice