Nadobka nad pravym zadnym kolom
- slubox
- sponzor E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Nadobka nad pravym zadnym kolom
Kamos dosiel zamnou z rachotom ,a pytal sa ma ze naco to je,ale nevedel som mu odpovedat.
Ta nadobka je pod podbehom nad pravym zadnym kolom a pripomina tvar nadobky chladiacej kapaliny.
Vie mi niekto povedat co to je a naco sluzi? Dakujem
Ta nadobka je pod podbehom nad pravym zadnym kolom a pripomina tvar nadobky chladiacej kapaliny.
Vie mi niekto povedat co to je a naco sluzi? Dakujem
E39 530dat Individual
E30 335i
ex: E30 324d ,,Alpina"
E30 335i
Vodu z paliva asi těžko zachytí - jak by mohla..?stanco1 píše:Na co vlastne sluzi? Ja som ju z montaze vynechal pretoze som ju nevedel zapojit![]()
Mam ale taky dojem ze to dokaze zachytit vodu z paliva...teda aspon mi to tak pripada.
Její funkce se mi zdá jasná už z obrázku.
Výpary paliva jdou do nádobky a po případné kondenzaci stečou do nádrže.
Soustava též zajišťuje, aby v nádrži nevznikal podtlak.
Pokud někdo ví detailně, ať to popíše...
Samozřejmě, že tam může vznikat i podtlak.bmwm3 píše:Podtlak?Venca píše: Soustava též zajišťuje, aby v nádrži nevznikal podtlak.
Já myslel, že tlak.
Jasně - z nádrže bereš něco pryč, takže by tam jako měl vznikat podtlak, ale benzín se zase odpařuje, takže jsem měl za to, že je to kvůli tlaku, ne podtlaku.
???
Zkus si na motorce na víčku nádrže ucpat dírku a jezdi.
Za pár minut to nepojede.
A přetlak tam může vzniknout taky - natankuju plnou, je +30°C a okolo dírky to bublá.
Takže tahle soustava zajišťuje, aby v nádrži nevznikaly tlakové výkyvy.
Tedy i podtlak.
No mohla by ju zachytit tak ze ostane na spodku nadrzky (je tazsia nez benzin) a niekde pod hladinou sa odcerpava cisty benzin pricom voda ostava na dne kym jej tam casom nebude prilis aby to odsalo aj ju. Co by sa ale nemuselo stat ked sa bude pravidelne vypustat obsah nadobky, napr. pri vymene oleja.Venca píše:Vodu z paliva asi těžko zachytí - jak by mohla..?stanco1 píše:Na co vlastne sluzi? Ja som ju z montaze vynechal pretoze som ju nevedel zapojit![]()
Mam ale taky dojem ze to dokaze zachytit vodu z paliva...teda aspon mi to tak pripada.
...
E30 2,5i mit LSD + E36 1,8i mit LPG = 

Jenže takhle ta soustava udělaná není, to je patrný z obrázku v katalogu.stanco1 píše: No mohla by ju zachytit tak ze ostane na spodku nadrzky (je tazsia nez benzin) a niekde pod hladinou sa odcerpava cisty benzin pricom voda ostava na dne kym jej tam casom nebude prilis aby to odsalo aj ju. Co by sa ale nemuselo stat ked sa bude pravidelne vypustat obsah nadobky, napr. pri vymene oleja.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
taky je uzitecna pri naklonu vozidla a pri velikem vedru, kdy vznika velkej tlak v nadrzi diky roztazeni paliva teplemVenca píše:Vodu z paliva asi těžko zachytí - jak by mohla..?stanco1 píše:Na co vlastne sluzi? Ja som ju z montaze vynechal pretoze som ju nevedel zapojit![]()
Její funkce se mi zdá jasná už z obrázku.
Výpary paliva jdou do nádobky a po případné kondenzaci stečou do nádrže.
Soustava též zajišťuje, aby v nádrži nevznikal podtlak.
Pokud někdo ví detailně, ať to popíše...
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- slubox
- sponzor E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Ja jazdim skoro stale na rezerve.Len neviem cim to je ,ale vzdy natankujem za 300 a tej ropy je tam vzdy menej a menej odkedy mam auto.Max-Max píše:taky je uzitecna pri naklonu vozidla a pri velikem vedru, kdy vznika velkej tlak v nadrzi diky roztazeni paliva teplem

E39 530dat Individual
E30 335i
E30 335i