mám celkem problem, někde jsem tu četl, že se pozná, že jsou píst. kroužky v háji, když se vytáhne měrka od oleje a fouká od tama vzduch. Hned jak jsem to přečetl, připadlo mi to logický, ale samo by mě to nikdy nenapadlo. Šel jsem tedy vyzkoušet. Nakopnu 320 a A) vytáhnu měrku a hle motor začíná kuckat, div nezdechne, přidám plyn a v poho ale volnoběh to nedrží a co víc, B) odsřoubuju víčko na lití oleje a to samý.
Dle mého skromného mínění:
ad A) kroužky v prdeli, tlak utíká kolem pístu do bloku
ad B) ventily v prdeli, tlak přes ně utíká někam fuč
je moje mínění správné?
s výkonem jsem celkem spokojenej, ale na 100% od toho můžu čekat víc
A ještě něco: cca před 2 roky jsem měřil kompresní tlak ve válcích
1. 2. 3. 4. a 6. mi dali shodně 1,3 (teď nevím čeho) a 5. mi dal kolem 1
jaký jsou normální tlaky? Dík za odpovědi
únik tlaků
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Kolisani volnobehu pri sundanem vicku nalevani oleje je bezna zalezitost. Olejove pary z klikove skrine a hlavy jsou odsavany a spaluji se, kdyz sundas vicko motor vlastne saje "falesny vzduch".
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Foukání od měrky a víčka mi přijde přirozený, přece ti pracujou písty a tak... Záleží na kvantitě. Ale dokud z tama nejde dým (a to už jsem taky viděl...
), můžeš klidně jezdit. Jestli chce tvůj motor překroužkovat, poznáš nejlíp asi podle spotřeby oleje a podle barvy výfuk. plynů. Ale pokles tlaku na 5. válci je celkem značný, to o něčem svědčí...

- Melisek^076
diky za odpovedi, o vikendu se vrhnu na serizeni ventilu. Unik oleje je si myslim minimalni, dolival jsem uz ani nepamatuju kdy a kleslo to jen o trochu, aspon to nestoupa (chlad. kapalina v oleji)
) Tak jsem zase o trochu klidnejsi. Z vejfucka to sice obcas kouri, ale to si myslim, ze bude spis rozdrbana smes, modry to rozhodne neni.

Nestrkej NOS do mýho bawa